Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malina6262

Kleszcze

Polecane posty

Gość Malina6262

Przed chwilą dzwonił do mnie brat.Powiedział ze w niedziele wszedł mu miedzy palce u stopy kleszcz.Na drugi dzień kolega wyciągnął mu go ale została nóżka kleszcza. Mowiłam mu zeby poszedł do lekarza jednak on powiedział ze to juz sie zagoiło opuchlizna zeszła tylko jest czerwone. Powiedzcie mi czy jednak powinien isc do lekarza??

Gość sibi
jak znika powoli opuchlizna to zejdzie do końca i ok.a nóżka nic by i tak nie zrobiła,ważne by główka nie została.niech smaruję spirytusem to

Gość w temacie..
To nie tak.. Trzeba odczekać dwa tygodnie i uważnie obserwować miejsce po ukąszeniu kleszcza. Jeżeli nie będzie zaczerwienienia to wszystko w porządku, bo nie każdy kleszcz jest nosicielem chorób zakażnych zwanych odkleszczowymi. Natomiast jeżeli pojawi się rumień, zaczerwienienie - to natychmiast udać się do lekarza w celu wdrożenia leczenia antybiotykiem!

Gość podnosicielka
Niech idzie do rodzinnego lub dermatologa po antybiotyk Unidox i bierze od razu...lekarze to bagatelizują! ja dostałam dopiero antybiotyk po 2 tygodniach i leczyłam sie pół roku, bo o te 2 tygodnie było za póżno! Niby nic sie nie działo na początku...potem gorączka, bóle kości,głowy! porażenia nerwów... wiecej info na< forum borelioza gazeta pl>

Gość a po co ma brac chemiczny
antybiotyk i jeszcze zatruwac organizm????Niech sobie kupi najlepszy antybiotyk rosliny,uncarie wilcacore,albo srebro koloidalne,lepsze zdrowsze i skuteczniejsze

Gość podnosicielka
śmiech na sali...wilkakora na kleszcze? i boreliozę? jakoś mi nie pomogła!!!szkoda kasy!!

Gość jaki smiech
nie Vilcacora na kleszcze tylko na bakterie,nie pomogła???bo nie wiadomo na co była uzyta????

Gość Kleszcze to zło
Najlepiej kupić sobie zestaw do wyciągania kleszczy kickthetick, dzięki niemu będziesz mieć pewność, że udało Ci się wyciągnąć kleszcza w całości, a wątpliwości takie jak pozostawiona w ciele nóżka kleszcza nie będą zawracać Ci głowy :)

Gość gość
Kupiłam Kleszcz Expert od Sanity i jak na razie jeszcze się nie przydał, ale na pewno jakiegoś kleszcza ktoś u mnie w domu złapie do końca sezonu, to bardziej niż pewne przy takim wysypie jaki jest teraz