Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 amingora

noworodek-ubranka

Polecane posty

Go艣膰 amingora

dziewczyny po ile czego kupujecie do wyprawki i na ten pierwszy okres? mam na my艣li odzie偶 typu 艣piochy ,kaftaniki ,body ....

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
zalezy o jakiej porze roku rodzisz.... jak teraz latem jeszcze to na pierwsze 3 miesiace wystarczy ci z 10 body lub koszulek i z 5 par spiochow... do tego jakas bluza i spodenku na wyjscie jak bedzie chlodniej i ewentualnie kurteczka cienka... no i jeszcze przydadza sie ze 3 cienkie czapeczki ze 2 pary skarpet i ze 2 komplety niedrapek i powinno wystarczyc...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ubranka
a kiedy b臋dziesz rodzi膰?? je艣li teraz to proponuj臋 tak: 3-4 body z d艂ugim r臋kawem 3 - 4 pary 艣piioch贸w 3 - 4 body z kr贸tkim r臋kawem 3 - 4 pajace 2 pary skarpetek 2 cienkie czapeczki niepolecam niedrapek bo m贸j ma艂y na przyk艂ad ci膮gle je 艣ci膮gal wi臋c mu zaklada艂am po prostu skarpetki na r膮czki kaftanik贸w tez nie polecam najlepsze s膮 body je艣li boisz si臋 jak w艂o偶ysz przez g艂贸wk臋 to kup rozpinane ale nie b贸j si臋to narawde nic trudnego dresik cieplejsz膮 bluz臋 i spodnie a je艣li b臋dziesz rodzi膰 p贸藕niej to jeszcze do tego cieplejsz膮 czapk臋 kominezonik lub kurtk臋 i spodnie ciep艂e na wyj艣cie na zimno' r臋kawiczki i szalik

Udost臋pnij ten post

Ja to mia艂am z 4-5 艣pioch贸w i tyle samo body z d艂ugim r臋kawkiem (najlepiej kopertowe), do tego takie wdzianko z d艂ugim r臋kawkiem na ch艂odniejsze dni, skarpetki, pajacyk z polaru, kombinezon (rodzi艂am w listopadzie), czapeczk臋 bawe艂nian膮 i czapeczk臋 na wyj艣cia. I 20 pieluch terowych :) Jak co艣 si臋 brudzi艂o to zapiera艂am od razu w szarym mydle i na grzejnik. Ale jak si臋 pilnowa艂o ulewania to wcale si臋 du偶o nie brudzi艂o, by艂y dni, 偶e przebiera艂am Lusi臋 tylko po k膮pieli - dla idei, bo ciuchy kt贸re zdejmowa艂am by艂y suche i czyste. Du偶o nie kupowa艂am ciuch贸w na 56, bo z tego rozmiaru dziecko wyrasta w ci膮gu 1-2 miesi臋cy. Niekt贸rzy kupuj膮 od razu na 62, ale ja osobi艣cie tego nie polecam, bo to podwijanie r臋kaw贸w i mocowanie za d艂ugich nogawek skarpetami do st贸pek to nic fajnego. A co to te 4 bodziaki - w C&A kupisz po 12,99 za 2-pak. Tak w sumie to dopiero w rozmiarze 74 c贸rka chodzi艂a d艂u偶ej, na tyle d艂ugo 偶e op艂aca艂o mi si臋 j膮 obkupi膰 i zape艂nia膰 pralk臋 tylko jej ciuszkami ;) Bo te mniejsze rozmiary to 2 miesi膮ce i zmiana :)

Udost臋pnij ten post