Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mrumrumru

Obwód GŁÓWKI i KLATKI PIERSIOWEJ Waszych dzieci w chwili narodzin - jaki był?

Polecane posty

Gość ty się nie dziwisz
a mojej przyjaciółce kazali rodzić naturalnie synka, który ważył 4350g i mierzył 60cm:O dopiero po 7 godzinach zdecydowali o cesarce, bo dziecko mogło się udusić:O tacy to nasi mądrzy lekarze w szpitalach:O

Gość moja dzidzia
a moja tj pisalam wazyla 2670 i byla cala i zdrowa, tylko po prostu malutka, wiadomo ze jeszcze potem stracila na wadze do 2500 ,

ty się nie dziwisz: u mnie było dokładnie to samo - tylko po 5 godzinach. Mały miał lekkie niedotlenienie, ale wszystko jest ok:)

Gość glogoria
Tylko, że waga wagą ale jak mi położna powiedziała - jak główka przejdzie to reszta też i waga ma niewiele do trudności porodu, tylko właśnie obwody. Ja np. urodziłam sn "małego" synka bo ważył tylko 3110 g. i wszyscy "mały, więc pewnie łatwo poszło", ale nikt nie pyta jaki miał obwód głowy, a miał spory bo 37 cm. a mierzył 56 cm. Leżały ze mną dziewczyny, których dzieci: przy wadze 3300 g. obwód głowy 31 cm.; 3900 g. obwód głowy 35 cm.

Gość gość
obwod glowy 39, waga 4600

Gość glogoria
Piszę oczywiście o sytuacjach gdy nie ma anomalii typu obwód barków jest większy niż obwód główki, bo wtedy wiadomo - zaczynają się problemy i w efekcie często dzieciaczki mają złamane obojczyki ;/ Jestem ciekawa w jaki rozmiar od razu wskoczył noworodek z wagą 4600 g. i obwodem główki 39 cm :P bo ja z kolei miałam ten problem, że przy rozmiarze 56 cm. podwijałam rękawki a w żadną czapeczkę od zestawów synek już się nie mieścił, czapeczki musiałam kupować dużo większe, tych małych, które miałam kupione, nawet nie użył ;]