Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamka23_

nie moge chodzic do kosmetyczki....?

Polecane posty

Gość zalamka23_

mam wrazliwa cere bylam dwa razy na zluszczaniu naskorka i po tym zabiegu po ok 2 tyg mam straszny wysyp tradziku ktorego nie mialam juz kilka lat:( chyba jak dla mnie wizyty u kosmetyczki sa niewskazane co o tym myslicie

Gość sibi
wg mnie kosmetyczka może czasem pogorszyć tylko stan cery,dlatego warto nauczyć się samej dobrze oczyszczać i pilingować swą buźke i tyle,ja radzę sobie sama bez kosmetyczki i mam oczyszczoną tak ładnie cerę że poprostu czasem nawet nie muszę pilingu używać.ale to tylko ma opinia

Gość zalamka23_
juz wiecej nie pojde teraz sie mecze:O a Ty jak sobie radzisz z oczyszczaniem? czego uzywasz?

Gość sibi
ja teraz używam tylko naturalnych kosmetyków ; ziółka różne,hydrolaty ,oleje,więc Ci nic nie polece z drogeryjnych.i sobie radzę,a cerę mam problematyczną

Gość sibi
a ja słyszałam że nie złuszcza się naskórka przy dość wrażliwej skórze,tylko normalne pilingi

Gość zalamka23_
juz nie pojde do kosmetyczki:O sama bede sobie radzic z moja tlusta cera

Gość dotty123
Hmm, a mnie moja pani dermatolog namawia na złuszczanie kwasem migdałowym. Chyba się nie zdecyduje, bo ostatnio moja cera źle reaguje na kremy z kwasami (okropny wysyp podskórnych bolesnych guzów :O ). Az sie boje pomyśleć, jak skóra zareaguje na duże stęzenie takie kwasu. Chociaz z drugiej strony mam dośc swojej cery i chętnie cos bym z nią zrobiła. Tez mam wrażliwą cerę i do tego płytko unaczynioną :( Co robić????

Gość ivanka558127
dziewczyny,będąc u kosmetyczki lub dermatologa powinnyście się dowiedzieć na czym dany zabieg polega! zluszczanie naskorka za pomocą kwasow ma na celu poprawe kondycji skory,usuniecie lub splycenie blizn potradzikowych,plam,przebarwien,poprawe kolorytu,jedrnosci a takze pomoc w walce z tradzikiem! po pierwszym lub drugim zabiegu serii,w wyniku zluszczenia oraz zmniejszenia grubosci naskorka,nastepuje wysyp tzw.pryszczy.jest to calkowicie normalne i ma na celu oczyszczenie glebszych warstw skory ze zmian ropnych i nagromadzonego łoju.

Gość sibi
no to różnie jest,każda cera inna i innaczej może zareagować,dla tłustej cery zalecany jest piling kwasem migdałowym,ale trzeba mieć godna zaufania kosmetyczkę wiadomo..no ale te wszystkie pytania kieruj najlepiej do osób które już były parę razy u kosmetyczki złuszczać,ja się nie piszę na to bo moje koleżanki niekiedy miały kłopoty tylko dlatego że chodziły często do kosmetyczki,nie należy przecie tak obciążać skóry różnościami

Gość agatex
dotty 23: ja na pczatku po migdale mialam wysyp, ale pozniej bardzo mi to pomogly i na kwasy chodze reguralnie, a mam cerę tłustą, wrażliwą i wogóle więszości kosmetyków nie moge uzywac, ale migadal na mnie zadzialał pozytywnie, trzeba tylko troszke cierpliwości ;). Pozdawiam.

JA JESTEM KOSMETYCZKą-IDZ DO SALONU I TAM WSZYSTKIEGO SIE DOWIESZ.PRAWDA JEST ZE TRZEBA MIEC CIERPLIWOSC BO EFEKTY WIDAC DOPIERO PO KILKU ZABIEGACH. ivanka558127 to moj nick roboczy!:-D

Gość peeling migdałowy
czy kwas, peeling migdałowy dostępny na allegro jest bezpieczny? czy mogę go stosować sama w domu? albo samodzielne złuszczanie kwasem glikolowym 20% ? mam okropne przebarwienia na ramionach, udach i pośladkach po trądziku i blizny, na twarzy nie zabiegi w salonie są bardzo drogie, a ja mam dużą powierzchnię do złuszczania...