Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ekscentrycznaaa

Twarz sie nie opala /

Polecane posty

Gość ekscentrycznaaa

zaczelo sie w zeszlym roku.. ale wtedy nie bylo jeszcze tak zle. teraz twarz nie opala mi sie prawie w ogole ;/ minimalnie zbrazowiala gdy zaczelam sie opalac.. teraz po solariach, wakacjach w Chorwacji nic sie z nia nie dzieje. kompletnie ;/ jest tylko zarumieniona ale to kwestia kilku dni i znow bedize taka jak byla - BLaDa! w porownaniu do reszty ciala wyglada to strasznie.. przez kilka lat mialam klopoty z tradzikiem. moze to jest powod? co siue dzieje? co mam robic? nie chce tak wygladac ;///

Gość no ja mam identycznie serio
jak już się opali to w jakieś plamy, masakra może to z niskiego poziomu żelaza może na skutek trądziku ( też walczę z tym cholerstwem ) nie wiem, naprawdę :(

Gość ekscentrycznaaa
heh.. zelazo akurat badalam. poziom w normie leki przestalam stosowac 3l temu a dopiero teraz cos sie dzieje ;// nie mam pojecia..

Gość no ja mam identycznie serio
a jesteś z natury blada, bo ja tak i w sumie nigdy nie miałam ładnie, równomiernie opalonej twarzy, nawet po solarce, to dopiero jest okropne muszę wyrównywać to samoopalaczami a z pozostałymi częściami ciała nie mam problemu :S

Gość ekscentrycznaaa
ja w sumie blada nie jestem.. ale tez nie mam ciemnej karnacji ale wiadomo jak to latem.. bardzo szybko lapie slonce i latwo sie opalam. a teraz mam taki straszny kontrast pomiedzy twarza a reszta ciala ;/

Gość tez blada twarz
Ja miałam ten sam problem i wydedukowałam,że w moim przypadku duze znaczenie miało to,ze od kiedy pamiętam zawsze używałam podkładów na twarz.A one zawieraja wyssokie filtry UV,a używane non stop skumulowały je w skórze i dlatego sie nie opala. Od kilku miesiecy nie uzywam tak często podkładów i zauwazyłam,że twarz w lecie opala mi sie więcej :) może nie tak jak całe ciało ale jest o wiele lepiej. Może komus pomogłam w problemie, a moze u Was to co innego. pozdrawiam

Gość ekscentrycznaaa
to mozliwe? filtry z podkladu pozostajace tak dlugo w skorze? hmm..

a jakimi filtrami się smarujesz? ja ciało zaczynam od 10, a potem olejek-4 a twarz-30 (opaliła sie tak za mocno) a potem 10. ale twarz blednie od częstego mycia (żele, toniki itd)

Gość ekscentrycznaaa
w czasie opalania na twarz filtr 10. to samo w solarium itd hmm ale nie wydje mi siie zeby moj problem zalezal od wysokosci filtra..

Gość pomozcieminox
mi sie twarz bardziej opala, ciało mam jasne

Gość pytanie z innej beczki
a jak bylo w chrowacji?jest tam cos ciekawego do zobazenia? i jak to wyglada cenowo...bo sie zastanwialam zeby pojechac w przyszlym t=roku...

Gość ekscentrycznaaa
Chorwacja cudna ;) pok kazdym wzgledem. chociaz jak wszedzie - zalezy od miejsca.. ale naprawde WARTO. mam tylko male zastrzezenia co do gastronomii.. ale kto byl ten wie ;p ale nawet tamtejsze slonce mi nie pomaga ;/

Gość tez blada twarz
nie wiem czy to możliwe a jednak kiedy zrezygnowałam z tak czestego stosowania podkładów to pomogło :)

Gość ekscentrycznaaa
a moge wiedziec jakich podkladow uzywalas? :> bo przeciez filrty sa tez w zwyklych kremach nawilzajacych czy matujacych..

Gość tez blada twarz
nie pamietam ale głownie chyba sorai i lirene,a czasem najprostszych dla cery bez problemów. Teraz jestem juz stara dupa wiec sie przerzucam na lepsze i niestety droższe :O

Gość ekscentrycznaaa
wiec.. musiaiabym przestac uzywac i kremow i podkladow. czyli pokazywac sie z brzydka, nieopalona buzia? ehhh

to nie przez tradzik tylko przez masci i antybiotyki ktore uzywacie.... twarzy z tradzikiem absolutnie nie wolno opalac a zwlaszcza stosujac jednoczesnie kremy z kwasami, ( a prawie wszytskie drogeryjne je maja ) a apteczne to juz w ogole.... tak wiec bez wysokiego filtra na słonce bym twarzy nie wystawiala... robia sie od tego plamy na skorze nie odrazu oczywiscie ale poczekajcie :) jesli ktos nie umiejetnie korzysta z kosmetykow bedzie mial plamy jak nic

Gość tez blada twarz
ekscentrycznaaa --------- niekoniecznie :) Ja robiłam tak,że jak przychodziłam do domu to zmywałam podkład i nie nakładałam nowego :) jedynie na wyjścia z domu (nie wliczam wyjścia ze śmieciami ;) ) No,ale nie miałam wielkich problemów z tradzikiem,raczej lekkie i szybko przeszło w nastoletnich czasach :)

Gość ekscentrycznaaa
w sumie ja lekow dermatologicznych nie uzywam od trzech lat. jedynie punktowo, przesuszajaco - wiadomo.. do tej pory wszystko byl ok dopiero tego lata cos zaczelo sie dziac.. ja tez staram sie pozbywac wszystkiego gdy tylko jestem w domu. szczegolnie teraz w wakacje uzywalam malo pudru. to chyba nie jest podow.. heh.. wiec! ktory samoopalacz do twarzy polecacie? :PP