Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karolcia8

zmiana tabletek antykoncepcyjnych na plastry evra

Polecane posty

dziewczyny powiedzcie mi czy dobrze zrobilam. chce zrezygnowac z harmonetu i przejsc na plastry. skonczylam 21 cykl harmonetu, dostalam okres jak zwykle. i czy teraz nakleic plaster normalnie w ten dzien, w ktorym mialabym zjesc normalnie tabletke?? zeby nie zburzyc cyklu

a koniecznie chcesz stosowac te plastry?wiesz,ja jestem dosc sceptycznie do nich nastawiona,m.in.dlatego,ze całkiem niedawno bylam odwiedzic kolezanke w szpitalu i ona lezala na sali z dziewczyna,ktora zaliczyla \'wpadke\' bo jej sie ten plasterek delikatnie odkleil,przykleiła go zatem,a potem dowiedziala sie,ze zaszla w ciązę...co gorsza,pojawily sie komlikacje i ten zarodek obumarł niestety:( nie chce nikogo straszyc,sama podchodze z rezerwą do wpisów na forum,ale zastanów sie jeszcze,czy na pewneo wolisz plaster od pigułek

kupila juz 4 opakowania:( i wydalam ponad 200zl za nie. zreszta po harmonecie tyje, przytylam 15 kg w rok, plastry moze nie beda tak bardzo wzmagac apetyt

w kazdym razie uczulam Cię,przyklej w takim miejscu,zebys mogla dobrze kontrolowac,czy sie gdzies nie odkleil.co do tego kiedy wziac-w ulotce nie ma takiej informacji?albo Twój lekarz nic nie mówił?

no w ulotce pisze, ze w pierwszym dniu miesiaczki ale to jest dla mnie dziwne, bo wtedy bym miala tylko 2 dni bez antykoncepcji. zreszta dopiero dzisiaj kupilam plastry a jutro konczy mi sie ten okres wolny i od poniedz muze go zalozyc albo tabletke wziac i nie wiem co robic ;/

Gość a dlaczego
a dlaczego nie spytałaś lekarza??? w pierwszym dniu miesiączki bierzesz jeżeli nie stosowałaś wcześniej żadnej antykoncepcji hormonalnej jeżeli brałaś Harmonet, to po wzięciu ostatniej tabl. masz 7 dni przerwy i 8 dnia naklejasz plaster, zmienia się tylko postać leku Prawdopodobnie miałaś źle dobraną pigułkę, odpowiednio dobrana antykoncepcja nie ma praktycznie żadnych objawów ubocznych, a już na pewno nie powoduje tycia.

no to okej, jestem spokojniejsza. a mozecie powiedziec mi czy moj chlipak moze we mnie konczyc juz w pierwszym miesiacu stosowania tego plastra i czy są one naprawde tak skuteczne jak tabletki?

wg producenta tak samo skuteczn(ale weź pod uwage to,co pisalam wczesniej).czyli jesli wczesniej bralas pigułki,to nie ma potrzeby dodatkowego zabezpieczania sie w pierwszym miesiacu stosowania

a moze ktos mi jeszcze cos doradzi, bo jedna opinia tej samej osoby to chyba nie jest zbyt przekonywująca. ktos kto stosuje evrę!!

prosze powiedzcie mi czy tak ma być. bo przykleiłam sobie plaster evra na pośladku i jak idę to mi się zagina, wiadomo i miejscami tzn w dwoch miejcach zrobily mi sie takie szczeliny jakby powietrze tam bylo. czy to zle?? czy ma jakis wplyw na niedzialanie tego plasra?? prosze powiedzcie

http://www.intymnie.com/?str=konkurs&step=1&polecajacy=15497 Potrzebuje jedynie 7 osób do konkursu, was równiez zachęcam, co potrzeba zrobić, zarejestrujcie się, dostaniecie swój link dzięki któremu wystarczy zaprosić 7 osób, w konkursie otrzymuje się luksusowe stringi które można podarować swojej dziewczynie lub komus na prezent np.sobie Zapraszam serdecznie

Gość gniewna trzurzliwa
stosowalam evre 10 lat i nie zaliczyłam zadnej wpadki!!!! ja polecam, bez zastzrezen. mimo ze plaster sie odklejal czasem, przesuwal czy zmienilam do w innym dniu to wsytzsko bylo oki.

Gość LaDiva
Prawdopodobnie miałaś źle dobraną pigułkę, odpowiednio dobrana antykoncepcja nie ma praktycznie żadnych objawów ubocznych, a już na pewno nie powoduje tycia -- DOKLADNIE TAK

Gość magda_w-s
Mam pytanie. Zmieniłam tabletki marvelon na plastry tyle ze myślałam iż mam po skonczonych 21 tabletkach zrobic 7 dni przerwy i nakleic plaster a w ulotce pisze iż nalezy plaster nakleic 1 dnia miesiaczki... ja nakleiłam po tych 7 dniach przrwy kiedy okres mi sie konczył... czy plastry będą w tym miesiacu skuteczne... doradzi ktos cos?

Gość gość
Tak plaster bedzie dzialal to po prostu zmiana hormonu ale biorac wczesniej tabletki musisz 'dzialac w ciagu' :) takze ostatnia tabletka 7 dni przerwy i plaster :)

Gość gość
Ppdbijam. Wypowie sie ktoś?

Gość gość
Plaster powinno sie nakleic w pierwszym dniu okresu. Nawet jeśli to oznacza 2 dni bez hormonów. Taka wiadomość uzyskałam u ginekologa. Powiedział ze jeżeli nakleimy go po tygodniu to skuteczność nie jest zachowana.