Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

metella

ANTYKONCEPCJA-jakie sa najlepsze metody?

Polecane posty

interesuje mnie to czy ktos z was ma sprawdzone metody dotyczace antykoncepcji, takie sprawdzajace sie w stu procentach ;]

u każdego sprawdzają się inne metody. to zależy od częstotliwości stosunków, jeśli są rzadkie to tabletki są bez sensu, wystarczy gumka, jeśli częste to polecam tabletki anty. a jeśli kobieta rodziła to polecam spiralkę:) ale każdy dobiera antykoncepcję sam po rozmowie z ginekologiem

Gość żadna metoda nie jest skuteczn
w 100%, najskuteczniejsza i do tego nie wywołująca komplikacji zdrowotnych jest prezerwatywa. Niestety może pęknąć. Warto więc połaczyć jest stosowanie z jakimś żelem czy globulką plemnikobójcza choć nie jest to wygodne. Tabletki czy plastry są skuteczne tak samo jak gumki, ale nie kazda dobrze je znosi. Spiralę odradzam, naczytałam się o tym i nigdy bym sie nie zdecydowała

co takiego jest zlego w uzyciu spirali i jak to w ogole dziala i na jaki czas sie ja stosuje? ja uzywam prezerwatyw ale myslama o czyms nowym, innym, ale boje sie zaczac bo nic o tym nie wiem :(

ale z kazda antykoncepcja uyskuje sie prawdziwy efekt wspolzycia, czy niektore powoduja jakies obnizenie tego stanu? co jest najprzyjemniejsza metoda, ktora nie powoduje bolu i jest bezbieczna i nie wyrzadza zadnych skutkow ubocznych w organizmie ? :) :) Wszystkim bardzo dziekuje za odpowiedz :) i porady

Gość żadna metoda nie jest skuteczn
szklanka wody zamiast ;) Pigułki i plastry trzeba przetestować na sobie, ja mam plastry i dobrze się czuje, a libido mi skoczyło do góry, inne narzekają na nie, ze jest zerowe. Ewentualnie zainteresuj się naturalnymi metodami, ale będziesz potrzbowała co najmniej kilku cykli aby poznac swoje ciało jako takie. co do spirali to wpisz w google. Podobnie jak i "antykoncepcja", wyskoczy Ci troche stron wraz z opisem i skutecznościa