Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werda

nieodbieranie telefonów

Polecane posty

Gość werda

w dni wolne od pracy albo w godzinach wieczornych.Nie jestem przyzwyczajona do tego, że ktoś do mnie jak do znajomej bez potrzeby dzwoni, dlatego nie odbieram telefonu numerami mi nieznanymi. To chore? Teraz mnie to nurtuje bo w piątek miałam dwa telefony z tego samego numeru, przed chwilą również, więc mało możliwe że ktoś się pomylił. Oddzowonić też oczywiście nie umiem, boję się. Komórka może dzwonić i dzwonić ja jednak nie zareaguję, paraliżuje mnie to, dzieje się tak w dni wolne od p-0racy lub w godzinach po 17tej. To jest fobia?

Gość MAMMAMMMAM
:D:D:D odbierz! to zobaczysz czego sie biosz :D

Gość ghgjdd
mam identycznie :( a dostaje paraliżu jak dzwonią do mnie z biura obsługi klienta 😭 nigdy się nie odwazyłam odebrać :(

Gość mae00
Tak to zalatuje lekką fobią ;) Ale spoko, ja tez czasem nie odbieram telefonów. Nie lubie jak dzwonią do mnie z pracy i psują mi wolne dni. U Ciebie tez o to chodzi?

Gość werda
nie,nie wiem czy z pracy, wątpliwe. Zawsze już telefony odebrane zapisuję w książce. To chyba strach przed nieznanym? Męczy mnie bo potem się zastanawiam kto i sprawdzam przez Google dany numer, oczywiście nigdy nic nie wyskakuje.

tzn to ze po godzinach pracy, nie odbiera sie telefonow z pracy to jest normalne :) (chyba ze ma sie sluzbowy tel., dyzur albo cos)

Gość bluakkakak
Też nie odbieram często telefonów, nawet jak wiem od kogo, jak chcę odpocząć, w weekend itd. Nie cierpię, jak ktoś narusza mój święty spokój.

Gość werda
ze znanymi mi osobami lubię rozmawiać przez telefon- paradoks

Gość werda
najgorzej ze marzę o tym by mój były dzwonił, a skasowałam jego numery

Gość mae00
werda, jesli ktos dzwoni do ciebie raz - olej to. Ale jesli dzwoni juz ktorys raz to ja bym odebrala.

Gość werda
bo znajomi to nie nieznajomi jestem odludkiem, choć chcę to zmienić

Gość werda
mae, masz racje i dlatego teraz mnie to nurtuje :( o 17, 21 w piątek w święto, i dziś przed 22 - a dowiem się teraz tylko oddzwaniając jutro

Gość mae00
Jesli sie boisz zadzwonic to moze napisz smsa? I dowiedz sie kto to dzwoonil bo bedzie Cie to męczyc, zobaczysz.

Gość werda
topic jest o tym jak sie pozbyć tego strachu i czy inni tez coś podobnego doświadczają, dla mnie to trudny temat.

Gość mae00
No i nie ma sie czego bac. Przeciez Cie przez ten telefon nikt nie pogryzie. Gwałty przez ucho to sie tylko w ferdydurke trafialy wiec pod tym wzgledem tez jestes bezpieczna ;)

Gość werda
dzięki mae, masz racje, tak powinnam do tego podchodzić, a teraz się głowie i zastanawiam, bez sensu to jest. Choć jak byłam mała, nauczono mnie tego, że nie odbiera się telefonów ani nie pyta kto jest za drzwiami, jeśli nie dzwonił w oznaczony sposób :(

Gość ghdgh
a ja mam tak że jak przyjdzie sms z nieznanego numeru czy ktos zadzwoni to juz mysle ze to jakis zakochany chłopak :P

Gość werda
uczono i nauczono i wpojono, wiem że dla większości mój problem wydaje się śmieszny.

Gość mae00
Dobrze Cie uczono. Ale to zdawało egzamin gdy bylaś małą dziewczynką. Teraz jestes już dorosłą kobietom (tak sie domyślam ;) ) wiec przestan slepo stosowac to czego Cie nauczono w dziecinstwie. Faktycznie masz fobie i jesli sie z tym nie uporasz sama to wypad do jakiegos psychologa nie bylby takim zlym pomyslem. ale najpierw postaraj sie sama to opanowac.

Gość mae00
kurcze, walnelam orta. sorki