Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malapojemnoscpluc

jak zwiekszyc pojemnosc pluc???

Polecane posty

Gość malapojemnoscpluc

wydaje mi sie ze mam malo pojemne pluca, czesto ciezko mi sie oddycha. czy sa jakis sposoby, moze cwiczenia aby zwiekszyc pojemnosc pluc?

Gość tak są
ale najpierw zbadaj się, zrób morfologię, badanie osłuchowe serca ile masz lat? Może to problemy z krążeniem, sercem, astmą. Zdrowy człowiek ma pojemność płuc odpowiednią i nie ma potrzeby jej zwiększać. A ćwiczenia są i owszem, ale nie ułatwią ci oddychania. A palisz papierosy? Przyczyną może być też stres. Na początek spróbuj jazdy na rowerze ok. 10-15 km dziennie.

Gość malapojemnoscpluc
nie pale, mam 32 lata. od dawna mam takie problemy, przez te lata bylam wielokrotnie osluchiwana, mialam robiona morfologie. wiemze to moze byc od stresu bo nerwowa jestem. kiedys na zajeciach z foniatrii(na studiach) kobieta powiedziala mi ze mowie na jedtym wdechu, ze powinnam pocwiczyc prawilowe oddychanie.

Gość tak są
No skoro tak to na zwiększenie pojemności pomaga: - jazda na rowerze - bieganie, ale regularnie i nie za szybko - nadmuchiwanie balonów 5-6 balonów dziennie, z czasem więcej, trzeba powoli nadmuchiwać - nurkowanie np. na basenie - nabierasz powietrza i wstrzymujesz oddech- zaczynasz od 20 sekund 3 x dziennie po 6 serii, trzeba powoli nabierać powietrza i powoli wypuszczać, potem wydłużasz czas stopniowo co 10 sekund, aż po kilku miesiącach dojdziesz do 2-3 min. - joga na stres łykaj magnez i pij melisę, na noc 2 tabl.waleriany Pojemności się nie zwiększy w dwa dni, potrzeba na to kilku miesięcy, ćwiczenia muszą być bardzo regularne. Zapisz się np. na basen, albo na sport jakiś, fitness, aerobik, rower, będzie łatwiej.

Gość dzieki skorzystam z tych
rad no oprocz plywania bo nie umiem niestety :-(

Gość Becia86

Mi pomogły treningi w masce treningowej. Pojemność płuc wzrosła z 3 do 4 litrów.  Mam maskę z tej firmy https://trainingmask.pl/