Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lila róż

Jak NIE zaszczepić dziecka przeciw MMR

Polecane posty

Gość lila róż

czy macie jakies wytłumacznie dla przychodni, sanepidu, żeby nie szczepić? Ja na razie wykrece sie choroba , a potem musze cos kombinowac

dlaczego nie chcesz zaszczepić dziecka MMR a z tego co się orientuje to szczepienie nie jest refundowane

Gość akamaka
ja tez nie szczepie a synek ma juz 1,5 roczku, narazie nikt sie nie czepia

Gość bhbhbh
głupia jestes lalalalak a szczepione dzieci to choroby nie przeniosą? myslisz ze szczepionka chroni przed zachorowaniem??? to widać że durna jesteś :O

Gość Już mamuśka ... 23
A czemu nie checie szczepić ?

Gość linki sa poczytajcie

Gość aga2tu
siejecie panike z ta szczepionka i tyle

Gość tez ma rtęć

Gość co trzeba wpisac w te pola
i bardzo dobrze :) lekarze juz sa na dobrej drodze ogloszenia, ze prawdopodobnie szczepionki to najwieksza pomylka popelniona przeciwko czlowiekowi ... (pomyslcie niedowiarki nad samym znaczeniem tego slowa: szczepionka, wiecie co sie szczepi w organizm czlowieka ???? z pewnoscia nie witaminki, a lekarze dopiero teraz odkrywaja, ze to nie koniecznie musi dzialac cuda na nasz organizm )

Gość dajcie 2 argumenty
sensowne czemu nie szczepic!!!!????????????

Gość bo wszczepiasz te chorobe
do ciala swojego dziecka kretynko - ono ma niby przyzwyczaic organizm na walke z ta choroba ale nie zapobiega roznoszeniu jej, po za tym, szczepy tej choroby moga tam samo mutowac jak kazdy inny w organizmie i moze sie okazac ze zamiast rozyczki bo na nia szczepilas dziecko bedzie mialo nowotwor lub chuuj wie co. Lekarze na TYM ETAPIE wcale nie wiedza juz czy to jest dobre dla czlwoeika rozumiesz ? jezeli oni zaczynaja sie zastanawiac to musi byc cos zastanawiajacego w tym .... jak zreszta w tym, ze chocby gryoa... ZADEN lekarz nie zaszczepi sie przeciwko niej ....

Gość dajcie 2 argumenty
ale skad Ty to wiesz?

Gość dajcie 2 argumenty
z forum? chce mocnego poparcia -wytlumaczenia i argumenacji i stonuj troche ze słowami :O

Gość nie z forum z programow
medycznych i periodykow medycznych wiesz takie tez istnieja, nie tylko seriale, big brothery czy Naj i Pani :O

Gość dajcie 2 argumenty
jakiz to program medyczny ogladalas?

Gość dajcie 2 argumenty
tez czytam czasopisma medyczne i pisza aby szczepic

Gość nie z forum z programow
kobieto czy ty sie dobrze czujesz ? moze sobie melisse zaparzysz ??

Gość szonowa
pisza zeby szczepic? To chyba artykuly napisane przez osoby majace udzialy w firmach farmaceutycznych. Trzej lekarze zapytani przeze mnie czy szczepic odpowiedzieli jak jeden maz: jak pani uwaza. Cos chyba w tym jest.

Gość tez ma rtęć
popieram, lekarze, przychodnie itp dostaja ogromna kase za szczepionki, zreszta jak za kazde inne przepisywane drogie leki...

Gość lila róż
odbiegamy od tematu, a mnie intersuje czy udaje sie wam robienie uników, bo podobno są przypadki że nakłądano kary....

no ja nigdzie nie znalazlam ZADNYCH medycznych badan ze te szczepionki szkodza i wywoluja jakies choroby... chodzi poprostu o to ze autyzm ujawnia sie w tym samym czasie co podawana jest ta szczepionka a ludzie poprostu to ze soba powiazali o i tym wlasnie sie kierujecje moja corka ma wade nerek i chodzimy do Centrum Zdrowia Matki Polki , kiedys tak gadalam z naszym lekarzem nefrologiem i temat zszedl na te szczepionki i on wlasnie powiedzial mi (w sumie to najpierw zaczol sie smiac) dla czego lepiej jak zaszczepie dziecko i opowiedzal mi jakie moga byc skutki nie podawania tej szczepionki oczywiscie powiedzial rowniez ze moge dla swietego spokoju poczekac troche i zaszczepic dziecko troche poznej, ale to i tak nic nie zmieni bo jakby te szczepionki naprawde wywolywaly autyzm to czy dziecko jest starsze czy mlodsze to i tak by sie to tak skonczylo ... a i watpie czy ten lekarz ma prowizje od tych szczepionek :-D :-D

Gość lila róż
tu nie tylko o autyzm chodzi... szczepionki powoduja wiele efektow ubocznych, chociazby taki wirus odry, ktory jest w tej szczepionce uszkadza jelita zreszzta przeczytaj sobie moze najpierw ulotkę na co moze zaszkodzic, albo popros o zaswiadczenie,ze po szczepionce nie bedzie zadnych efektow ubocznych

Gość skutki nie podawania MMR
Dziecko zachoruje na różyczkę, świnkę i odrę. Moja córka mimo zaszczepienia MMR zachorowała w wieku 3 lat na różyczkę, a w wieku 7 lat na świnkę. Szczepionki są super!

to przeczyaj sobie ulotki jakich kolwiek lekow!!!! wszedzie masz skutki uboczne!! a zreszta w tej szczepionce nie chodzi o to ze dziecko nie zachoruje na te choroby tylko bardzo zlagodzi jej przbieg i wlasnie ewentualne powiklania!!! no widze wlasnie jakia macie wiedze na temat tych szczepionek, nawet niektore z was nie wiedza na co konkretnie sa te szczepionki :-0

Gość polecacie Priorix
a on został w USA wycofany, ze względu na skutki uboczne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja zaszczepiłam MMR i dziecko zdrowe i bezpieczne. Skutki odry naprawdę nie są ciekawe! A dziecko nie szczepione, jest zagrożeniem w naszym środowisku dla siebie i innych dzieci, które jeszcze szczepionki nie dostały. Fajnie, tak zarazić np. 5 miesięczne dziecko świnką?

a skutki niepodawania sa takie ze dziecko moze baardzo zle i ciezko znosic te chorobe a nie to ze na nia zachruje :-0 poczytaj troche o tym a pozniej przekonuj ze nie warto szczepic...