Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makowka

stosowanie kwasow na tradzik

Polecane posty

Gość makowka

Prosze doradzcie mi. Slyszalam ze metoda zwalczania tradziku kwasami jest skuteczna. To prawda? Jakie sa tego skutki uboczne? I jeszcze jedno, lepiej isc leczyc sie od razu do kosmetyczki czy lepiej zaczac od slabych tonikow lub innych kosmetykow z kwasami?

toniki i kosmetyki z kwasami zwykle nic nie daja, bo nie maja odpowiedniego pH, zeby kwas byl aktywny. musialabys kosmetyk po kosmetyku testowac laboratoryjnie, albo slepo zaufac temu, co pisza. na tradzik to chyba kwas salicylowy bylby najskuteczniejszy, bo dostaje sie wglab porow i wyzera z nich luj i zanieczyszczenia, podczas gdy inne kwasy az tak mocno tam sie nie dostaja. najlepiej spytaj fachowca :)

Gość makowka
dzieki konczita za odpowiedz:) moze ktos jeszcze stosowal kwasy na tradzik. jesli tak to piszcie :)

ja mialam jeden zabieg kwasem pirogronowym bodajze i mialam po nim strasznie podrazniona skore, ranki, pelno pecherzy.. po paru dniach przeszlo.. ale wiecej nie zdecydowalabym sie na ten zabieg to nie na moje nerwy chodzic z taka twarza po miescie, do pracy.. (a pracuje na obsludze klienta).. jednak wole w dalszym ciagu stosowac rozne leki i masci.. raz jest lepiej raz gorzej (szczegolnie przed okresem oczywiscie jest masakra..) ale wierze ze w koncu mi sie uda..

Gość makowka
tez sie obawiam roznych skutkow ubocznych. mysle by zastosowac jakies kremy 5% ale nie wiem czy dadza jakis efekt. moze kiedys uda sie nam zwalczyc ten okropny tradzik... :)