Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ekd34

Lekarz prowadzący ciąże prywatnie czy państwowo.

Polecane posty

Gość ekd34

Zastanawiam się nad wyborem lekarza, doradzcie ? Jakie są koszty dodatkowych badań w ciąży, na jakie wydatki się przygotować.

każda wizyta to koszt 70-100 zł, do tego w klinice usg genetyczne w 12 tyg - 200 zł, usg połówkowe w 22 - tyg 260 zł. pierwsze szczegółowe badania krwi 150 zł, zwykłe badanie moczu co miesiąc 6 zł :), co dwa miesiące morfologia, crp - 30 zł. co 3 miesiące toksoplazmoza 60 zł hmm chyba takie wydatki ja mam... myślę, że o niczym nie zapomniałam

Gość Nawet Fajna Mamuska
ja chodzilam prywatnie, 80 zł każda wizyta( co miesiąc jesli wszystko dobrze) + badania, hmmm nie pamietam dokladnie, ale na grupe krwi chyba 50 zł, kazde pobranie 15 zł, na cukier 25zł trochę sie tego uzbierało, ale na samego dzidziusia wydasz potem 10x tyle , wiec mialam zaprawę:))) a tak serio , nie zaluję, lekarz w pore pod koniec ciąży skierował mnie do szpitala, a i badania prenatalne mialam bezpłatne bo dał mi skierowanie, chociaż nie było takiej konieczności.

Ja nie chodzilam prywatnie, praktycznie wszystkie badania mialam za darmo, tylko mocz i krew sie placilo, ale to byly sprawy groszowe, opieka byla swietna, lekarz prowadzacy tez, co miesiac pozwalal ogladac mi dziecko na USG, tez za darmo, a prywatnie za USG chyba sie placi, bynajmniej siostra moja placila...

A ja bym nastawiała sie na dobrego lekarza a nie myślała kategorią państwowo czy prywatnie

Gość Zupkowa mama małej zosi
Chyba ,że znajdziesz lekarza który również przyjmuje najlepiej w poradni przyszpitalnej.I tak,wizyta pryw 50zł co dwa tyg raz pryw raz w poradni.Badania w poradni za darmo,dodatkowo pryw USG(zależy jakie ale ceny od zwykłego za 80zł do 4D za 20zł).

Gość Zupkowa mama małej zosi
Miało być 200zł.......

Gość Nawet Fajna Mamuska
oczywiscie że chodzi o to aby był dobry, wybrałam najlepszego w mieście, wczesniej , jeszcze jak próbowałam dowiedzieć się czy jestem w ciąży, bylam u 5-ciu państwowych i nigdy nie powierzylabym takim głąbom mojej ciaży, jeden stwierdził,że jak tabletki biorę to na pewno nie jestem w ciąży i panikuję-sredniowiecze normalnie.

ja znalazłam lekarza, który pracuje na oddziale położniczym a chodzę do niego prywatnie. Koszt wizyty 80 zł, USG bezpłatnie w ramach wizyty (ma u siebie w gabinecie). Na droższe badania skierował mnie do szpitala na parę dni a te tańsze robiłam w swojej przychodni za grosze. Oczywiście najpierw zbierałam opinie o tym lekarzu. Najlepsza reklama i najbardziej wiarygodna to poczta pantoflowa.

Gość a więc ja
Miałam lekarza prywatnego- ordynatora oddziału polożniczego, gdzie rodziłam. Wizta 150 zł, bez usg. Na badania [rzyjezdżałam do szpitala.

Ja w pierwszej ciąży chodziłam prywatnie...50zł wizyta + płatne wszystkie badania...Lekarka była z-cą ordynatora na tut. położniczym...Czy to coś pomogło? wątpię, bo i tak miałam opłaconą położną. Lekarkę widziałam tylko 15 min. w czasie ostatniej fazy porodu.. Teraz jestem w ciąży i mam zamiar chodzić do swojej przychodni. Lekarz jest ponoć bardzo dobry. Wiem, bo koleżanka do niego chodziła.. a jak dojdzie już do porodu to i tak opłacę sobie położną, żeby mieć lepszą opiekę w szpitalu. [url=http://www.maluchy.pl]http://suwaczki.maluchy.pl/ci-19404.png

ja miał lekarza który pracuje w szpitalu i przyjmuje prywatnie koszt wizyty 80 zł ( ja płaciła wtedy 60 żl) usg w cenie wszytkie badania u niego w szp\\italu

tylko prywatnie, ale z praktyką w dobrym szpitalu. W Warszawie: lekarz 250 badania na początku ciąży (komplet wraz z toxo i cm) 160 mocz i morfologia co miesiąc 15 usg 12, 21 i 31 tc, każde po 200 położna na poród 700 poród rodzinny 200 zzo 700 sala 1-osobowa 200/doba

ja chodzilam do lekarki raz panstwowo a raz prywatnie, raz w miesiacu mozna bylo isc na fundusz i z tego korzystalam, trzeba tylko sie bylo odpowiednio wczesnie zapisac. koszt wizyty z usg- 130, bez usg-60. badania- morfologia +mocz- 14 (raz na miesiac) hiv- 35 toxo- 35 cytomegalia-35 rozyczka- 35 karta z grupa krwi- 75 glukoza 50 i 75g- 15 mialam jeszcze kilka badan na odczynniki- ok 60