Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kebabik

ostre zapalenie trzustki

Polecane posty

Hej :) Czy ktoś może na to chorowal?Napiszcie co jedliscie bedac na diecie.Moj maz niedlugo wychodzi ze szpitala wlasnie po zapaleniu.Mam jakies broszury na ten temat ale we wszystkich sa tylko jakieś tabele i zestawienia procentowe tluszczow,weglowodanow itp.Nie ma zadnych wskazan na konkretne potrawy.Prosze pomozcie mi bo chce zadbac dobrze o moje kochanie jak juz bedzie w domku.A moze jakies przepisy? Z gory dzieki.

Moze ten artykul chociaz dzieki za odpowiedz ale wlasnie wszystko co znalazlam na ten temat jest w podobnym stylu.nigdzie nie znalazlam co konkretnie mozna jesc.maz w szpitalu dostaje glownie drob oczywiscie gotowane to wiem ale nie mozna przeciez jesc w kolko samych kurczakow.dlatego tez prosze o kontakt osoby ktore na to chorowaly zeby mi napisaly co konkretnie jadly-chodzi o konkretne potrawy. dzieki

Gość takie
Zupa pomidorowa, na skrzydełkach drobiowych(bez skóry), bez śmietany. krupnik z dużą ilością warzyw,rosół drobiowy, cielęcina duszona w warzywach, drób, gotowany lub duszony w warzywach. Drób przed gotowaniem pozbawić skóry, ziemniaki z wody, ryż, kasze

Gość takie
Zupa rybna , ryby gotowane lub pieczone w folii