Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ignaś7829

Często teraz słyszę od znajomych, że te kataklizmy ostatnie, jak piątkowa trąba

Polecane posty

Gość ignaś7829

powietrzna, powodzie itp. są zapowiedzią kolejnej - III wojny światowej. Argumentują to, że przed I jak i II wojną światową działy się podobne rzeczy. A co ciekawe nawet mój św. pamięci dziadek opowiadał, jak ludzie przed II wojna światową widzieli dziwnie rozświetlone nocna porą. Jak myślicie, czy w tym coś jest - jakieś ostrzeżenie, czy po prostu jesteśmy akurat w pewnym cyklu takich wydarzeń!!!

Gość ignaś7829
sorki - nocną porą NIEBO!

Tak tak, to bardzo logiczne co mówisz :D Przeszła większa wichura i z cała pewnością oznacza to rychłe nadejście III wojny światowej :D

Gość ignaś7829
czym są spowodowane trąby powietrzne, to wiem :-)) - czytałem o tym. Ale spójrzcie, choćby do wikipedi, na częstość ich występowania. Jkieś 50 lat temu występowały co jakieś kilka - kilkanaście lat. W 2007 już 2 czy 3 razy, a w 2008 - już jest ich 6.

A ja głupia myślałam że to zwykłe zmiany klimatyczne zachodzące w naszym środowisku, spowodowane efektem cieplarnianym :p

Gość vrakaraa
a ja słyszałam ze ktoś zabije kogoś ważnego i to bedzie ta strasza zapowiedzią złyyych czasów pozaa znakami na niebie i meteorem

Gość ....786
a ja uwazam ze idzie koniec swiata :/ i nie znaczy to ze te kataklizmy to nie jest efekt zmian klimatu

Gość vrakaraa
nie nie oglądałam ale gorzej ja w to wierze bo juz to co sie z ludzmi porobilo to juz jest masakra!

Gość ignaś7829
Co do efektu cieplarnianego, to coraz szerzej i głośniej się mówi, że to bujda, by wyciągać, od państw, a włąściwie całych społeczeństw pieniądze np. choćby na limity w wypuszczanie do atmosfery dwutlenku węgla. I co ciekawe np. mówi sie że prąd ma zdrożeć o 80% właśnie z uwagi na wykup przez zakłądy energetyczne tych limitów. A więc ilość emitowanego do atmosfery dwutlenku węgla się nie zmieni, za to, prą będzie na początek prawie 2 razy droższy, my wszyscy będziemi za to płacić, a jakieś tam organizacje unijne (niby te ochronne) będą dostawać grubą kasę - praktycznie za nic. Z resztą sami pomyślcie, jesli prąd ma zdrożeć o 80% z uwagi tylko na same te limity - jakie to są pieniądze, choćby tylko z takiego naszego, niewielkiego 40 mln. kraju!!!

Gość wnuk smirnofa
ignas masz dostep do jadra wiedzy o wszechswiecie gratuluje!

Gość całkowicie czarny kot
ignaś na ziemi klimat się zmieniał co jakiś czas - dawno temu na terenach Polski chodziły mamuty i trzęsły się z zimna... kto wie, może za jakiś czas, będzie w naszym regionie los gorącos jak w meksykos? :-)

Gość vrakaraa
ignas tylko że teraz jest więcej odpadów dwutlenku węgla i innych szkodliwych substancji, freonu itp a co moze te burze i topnienie lodowców nic nie znaczą co prawda dwutlenek wegla nie ma aż tak wielkiego wpływu na ocieplenie ale ile go już wyprodukowaliśmy! sami niszczymi ziemie, w koncu nie bedzie gdzie smieci składować teraz jest tyle chorób a dlaczego, bo nasz organizm nie wytrzymuje takich zmian, ingerencji w naturę

nie wiem ale i tak ruskie nam przywala jakas startegiczna glowica jadrowa :P

Gość ignaś7829
Ja wcale nie chwalę tej techniki, inżynierii, która negatywnie wpływa na środowisko, zwłaszcza wkurwia mnie wprowadzanie roślin modyfikowanych genetycznie, jak by te co mamy od tysiąc leci były za mało smaczne czy jakie. Ale wkurwia mnie bardzo wyzysk i bezmyślne poddawanie się jemu!!!

Gość vrakaraa
no z tymi roślinami modyfikowanymi to ostro ich pojebało

Gość olaaaaaaaaaaaaaa
wiesz, mysle, ze cos w tym jest. ja ostatnio widzialam czerwony ksiezyc, co rowniez jest niby zapowiedzia wielkiej wojny (widzialam go bedac w grecji miesiac temu). nie wiem.. mysle, ze 3 wojna swiatowa bedzie, moze nawet za naszych czasow NIE DAJ BOZE.. juz tyle wojen na swiecie sie toczy, ludzie sa coraz bardziej zgorszeni, itd.

Gość trtr
Ja bym się nie przyznawała że mam takich ciemnych "znajomych".

Ta, ta... Już 'czuję w powietrzu', że nadciąga kolejna wojna światowa. A jak się skończy, przejdzie znowu trąba powietrzna i będzie IV wojna. Ech...

Gość ignaś7829
Wiecie , ja czasami myślę, że same takie wydarzenia, mogą prowokować wojnę. Bo jeśli tak np. załóżmy, że w śród wysoko postawionych osób wystąpi również takie podejrzenie, to mogą przestać stać się czujni - no bo jeśli i tak będzie wojna, to po co się starać!!

Gość ignaś7829
Ale tak czy siak, gdzieś to pisali o 2012 roku - ciekawe, lepiej, żeby się nie sprawdziło!

To ja ci przepowiadam koniec świata za coś ok 5 mld lat wtedy to słoneczko trochę się odbarwi ociepli i zrobi się duże wszystkie wody wyparują a temperatura na ziemi nie będzie się nadawać do zamieszkania przez wszelkie organizmy włączając ekstremofile potem słoneczko wchłonie ziemie lub rozpiepszy na kawałki w trakcie zapadania i to będzie koniec świata

Gość bu dobrze ze jeszcze swieci
normalnie