Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość ** ** * *** ** *** *** *** ***

Wrastające włoski i krostki po depilacji - zestaw rad

Polecane posty

Gość ** ** * *** ** *** *** *** ***

Hej od jakiegoś czasu męczę się z wrastającymi włoskami i krostkami na nogach po depilacji depilatorem. Wiadomo, że najskuteczniejszą metodą jest zmiana sposobu depilacji, ale zanim wrócę do znienawidzonej maszynki (laser na moje blond kłaczki nie chwyci) lub wosku to postanowiłam wypróbować różnych rad internetowych na tą przypadłość. Buszując po sieci zgromadziłam takie rady: 1. na podrażnienie zaraz po depilacji stosować krem lub zasypkę alantan 2. stosować peeling codziennie, ważne żeby był to peeling przeznaczony do użytku codziennego 3. szorować nogi gąbką lub rękawicą w kierunku pod włos 4. intensywnie nawilżać skórę balsamami, żeby była miększa co ułatwi przebijanie się włosków 5. stosować maski nawilżające 6. stosować kremy przeciw wrastaniu włosków np Veet 7. stosować krem Pilarix (kwas salicylowy 2%, mocznik 20%, panthenol, alantoina) który zmniejsza rogowacenie naskórka i go zmiękcza. Zamierzam wypróbować na pewno niektóre z tych rad. Kobietki napiszcie czy któreś z rad pomogły wam. Co o nich myślicie? Może macie jakieś inne rady do dodania do tej listy?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować