Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinia854

spóznona tabletka

Polecane posty

Gość kinia854

od 3 miesiecy zażywam tabletki yasminelle. Dzis zażyłam je 9dnia - o 2 dni za pózno.Moja wina bo byla niedoinformowana. Jeszcze wcześniej uprawiałam seks. Czy powinnam sie obawiac,że jestem w ciąży? czekam na odpowiedz zaniepokojona

Gość otes
niepoinformowana?? ze trzeba je codziennie przyjmowac?

Gość kinia854
nie ze trzeba je codzinnie przyjmowac tylko ze 7 dnia po odstawieniu a ja zażylam tabletke 9nia od odstawienia. Czy istnieje duze ryzyko ze moge zajsc w ciąze?no chyba nie wystapiła owulacja?jesli nie to zaraz lece po tabletke 72h

Gość żle mi
7 dnia! ostatnią tabletkę wzięłaś we poniedziałek to w poniedziałek bierzesz tabletkę z nowego blistra. tak istnieje możliwość ze jestes w ciąży

Gość ewak1981
oblicz sobie kiedy mialas dni plodne i wszystko jasne) powodzenia

Gość kinia854
nie miałm dni płodnych... no alee. To juz nie wiem czy mam sie truć kolejnymi tabletkami?

Gość otes
po pieewsze racja tavletke sie bierze 8 dnia 7 dni przerwy i 8 dnia bierzesz a jak nie wzialas mozliwosc jest ....najlepiej po 2 tyg zrob test..

Gość kaiinka
żle mi---------jak już pouczasz to rób to z użyciem mózgu. Tak,przerwa trwa 7 dni,a tabletkę bierze sie 8 dnia, więc jeśli ostatnią wzięła w poniedziałek to po przerwie bierze we wtorek!!!! Do autorki------ciąża możliwa, tyle się mówi o tym,że wpadki przy użyciu tabletek anty zdarzają się gdy: -pominięto jedna lub kilka tabletek -interakcje z lekami -wymioty,biegunki - przedłużenie przerwy, pod żadnym pozorem nie można jej przedłużać, bo może dojść do owulacji. Ciąża możliwa-idź po test.

Gość Bladousta
nie dziwie sie, ze mozna zajsc w ciaze jak sie bierze tabsy, skoro ludzie tak je biora :D masz ulotke: skonczysz brac w poniedzialek to bierzesz w nastepny wtorek.... bierz to opakowanie do końca...o rany...z reszta wkleje tekst z lekka.pl - w ogole polecam portal ;P \"Jeśli zamierza się rzucić tabletki, jest się zabezpieczonym tylko do końca opakowania, w przerwie już nie. Przerwy nie można wydłużyć. Powinna trwać maksymalnie 7 dni. Przykład: Kończysz opakowanie w środę, przerwa to: czwartek, piątek, sobota, niedziela, poniedziałek, wtorek, środa. W czwartek musisz przyjąć tabletkę z nowego opakowania, nawet jeśli trwa krwawienie. Nie przyjęcie tabletki ósmego dnia, jak również zapomnienie jednej z pierwszych siedmiu, czyni skończoną właśnie przerwę niezabezpieczoną. Należy wtedy postępować, jak w przypadku zapomnienia tabletki z pierwszego tygodnia (więcej w temacie: Nie wzięłam tabletki).\" czyli postepujesz tak jak napisali specjalnie dla Ciebie na ulotce w podpunkcie zapomniana tabletka w pierwszym tygodniu............. drugie opakowanie tez wzielas po 9-cio dniowej przerwie?? jakas bzdura w ogole...chyba lekarz Ci przepisal tabsy...chyba dostalas ulotke?! co do ciazy - to zalezy kiedy uprawialas sex...ale szanse sa ;) w kazdym razie zachowaj sie jak przy zapomnieniu tabletki w pierwszym tygodniu, odstawienie w tej chwili tabletek nic nie da.

Gość kinia854
Tak mnie nastraszyłyście,ze poleciałam po tabletke 72h. Teraz to juz wiem ze mam rozpocząc nowy blister po 7dniowej przerwie, ale ogolnie jestem w szoku,ze bralam niewłasciwie te tabletki przez 3 miesiace(tzn.jak mi sie skonczył okres 9dnia) i nic sie nie stało...az mi wstyd ze taka bylam glupia. Nie wiem czy teraz mam brać tą serie co rozpoczełam po 9dniach przerwy, czy to zabezpieczenie bedzie skuteczne? takie historie to tylko mnie spotykaja...

Gość Bladousta
ale sobie zrobilas pierdolnik hormonalny w organizmie ;)

Gość Bladousta
ej a od kogo dostalas tabsy 72 h? One tez sa na recepte... Od czego jest lekarz do cholery??!! Powinien Ci dokladnie powiedziec jak brac tabsy, to raz, ale teraz jak poszlas po recepte powinien Ci cos doradzic i powiedziec co zrobic. OD TEGO JEST LEKARZ A NIE LASKI NA KAFE.