Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łojejej

Leczenie kanałowe zeba. 400zł?

Polecane posty

Gość łojejej

Mój facet tyle zapłacił za dwie wizyty. Dentystka jest bardzo dobra, ale czy to nie za dużo?

Gość ja pierdykam
wiesz, nie wiem czy to duzo, bo nigdy nie leczylam zeba kanalowo, ale nasluchalam sie na ten temat naprawde wiele i nigdy na to sie nie zdecyduje! :-O uwazam, ze lepiej pozbyc sie w ogole zeba (wyrwac) niz leczyc kanalowo! po 1. - mnostwo bolu i cierpienia trzeba zniesc po 2. - mnostwo czasu to trwa po 3. - mnostwo pieniedzy kosztuje po 4. - zawsze i tak po pewnym czasie zab jest do wyrwania! mysle, ze lepiej oczedzic sobie tego wszytkiego i usunac go od razu, wstawic sobie koronke i tyle

Gość łojejej
ale co znaczy że trwa to mnóstwo czasu? to były dwie wizyty, w trakcie dostał znieczulenie, potem go chyba bolalo.

Gość ja pierdykam
no to mial szczescie, ze tylko dwie wizyty gdyby wyrwal, to bylaby jedna ;-) no i wiem, ze obecnie zawsze dostaje sie znieczulenie, nawet do malutkiego borowania zycze zdrowka!

Gość qwe321
lady, ha, ha, dobre !

Gość ffffffffffffffffff
mam zęba leczonego kanałowo 10lat temu i jeszcze ma się dobrze. Podczas leczenia nie bolalo mnie NIC, jedynie po zatruciu w domu chwilę. Leczenie zakończyło się na 3 wizycie, prywatnie kosztuje różnie- w zalezności od gabinetu, ale można też zrobić na NFZ-wcale nie znaczy, że zrobią źle. WARTO!!!! bo masz swojego zęba a nie protezę, z którą już nigdy nie będzie takiego komfortu, jak z własnymi zebami! Wybór należy do każdego z nas, ale zapewniam, że usunięcie zeba to nie koniec problemu, to dopiero początek... proteza, mosty, implanty... to są dopiero koszty...!

Gość norma niestety
U mnie było podobnie- za 2 wizyty 400 zł. Takie są standardy- jestem bardzo zadowolona z lecznie- przynajmniej mam właśnego zęba, którego udało się uratować i jest jeszcze ze mną. Nie warto wyrywać zębów- wstawienie koron to dopiero jest koszt! Poza tym gdy zostaje dziura po wyrwanym zębie- sąsiednie bardzo szybko się zużywają i niszczą- trzeba szybko wstawić sobie w to puste miejsce koronę lub implant.

Gość tak tak wyrywaj sobie
:D 400zł za dwie wizyty to niedużo. Zwykła plomba kosztuje 180-250zł.

Gość łech łech łech
czy 400zł to za duzo? Hmm, mój zapłacił 560z, to zależy jaki gabinet, jego wyposażenie i który ząb. Jesli dentysta ma full dyplomów, kamerę i rtg na miejscu to jakos musi na nie zarobić ;) W lepszych gabinetach liczy się od kazdego kanału np. 150zł, w srednich i slabszych jeden kanal kosztuje np. 150 a kolejne juz po 20, czyli hurtem. Obecnie polecam lepsze gabinety, mikroskop jest naprawde świetny, wszystko widzisz na monitorze, i co najważniejsze: nie trzeba sie bawić z igiełkami i na "oko" ladowac "wypełnienia".

Ja robiłam zęba kanałowo na NFZ, zapłaciłam 50zł, wizyt miałam 4 lub 5, ząb jest super dobrze zrobiony u mojego sprawdzonego dentysty do którego chodze już pare ładnych lat.

Gość sibi
ja płaciłam rok temu 200 zeta u prywatnego dentysty,zapłaciłam za wypełnienie i znieczulenia plus plomba.i od razu miałam cały ząb zrobiony w 1 dzień,fakt że wcześniej byłam w ośrodku zdrowia i mi włożyła jędza trutkę,myślałam że ją na tym fotelu pobiję.ale musiałam iść bo mnie bolał okropnie ząb i baba go zatruła i kazała przyjść za 2 tyg,ale poszłam do prywatnego,nic nie bolało bo dentystka ma taką strzykawkę z rendgenem czy jakoś tak że widzi dokładnie gdzie do nerwu dać znieczulenie,wcześniej go prześwietliła by wiedzieć gdzie które nerwy znieczulić,normalnie jeden raz tylko poczułam ból taki lekki a potem nic nie czułam,wpół godz zrobiła mi z zębem i jestem zadowolona,chodzę do takiego młodego małżeństwa gdzie chyba poprostu dentystą zostanie to ich powołanie chyba było,babka łagodna i miła zawsze.więc tylko trzeba trafić na odpowiedniego dentyste