Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spanikowana Ana

Po czym poznać oryginalnego Windowsa??

Polecane posty

Gość spanikowana Ana

pytam dlatego, że kupiłam niedawno Vistę przez internet, bo taniej było, a teraz czytam artykuł o zamknięciu przez policję sklepu handlujacego Windowsami w necie no i zastanawiam się czy to może być ten sam sklep... Link do artykułu o sklepie http://www.purepc.pl/oprogramowanie/kupiles_ms_windows_w_internecie_sprawdz_czy_jest_legalny poradźcie coś!

Jak zarejestrujesz przez internet, to będzie w dolnym przawym rogu znaczek legalności. Inaczej będziesz miała komunikat, ze kopia nielegalna. Czym też się nie należy przejmować

Gość spanikowana Ana
miał naklejkę, taką zielono-różową, ale i tak nie wiem po czym poznać, czy to prawdziwa naklejka czy podrobiona? i Vittorio, jak to mogę się nie przejmować komunikatem, że moja kopia jest neilegalna? przecież - no własnie - zgodnie z prawem trzeba mieć legalną kopię. nie chcę żeby mi policja zarekwirowała komputer

Gość do panikary
wejdź na strone windows update i się przekonasz czy masz legalna winde czy nie

Gość moim zdaniem jak się
zarejestrujesz przez neta, to znaczy, że legalna kopia. ps jeśli ktoś ma nielegalną, a chce uniknąć komunikatu wystarczy odinstalować jedną aktualizację ;)

jak masz nielegalnego windowsa nie daj się nabrać na takie komunikaty o uaktualnieniach, pojawiających się po starcie, Ja dałem się nabrać i mi zablokowało windowsa, tak że musiałem sobie następnego fundnąć

i nie panikuj, masz fakturę- to obciąża firmę, któa ci to sprzedała a nie ciebie, to raz, poza tym policja chyba by zwariowałą jakby miałą po domach szukać nielegalnego oprogramowania.... sprawdzają owszem ale głównie firmy!

jak juz przejdziesz wszystke poziomy w tego windowsa,na koniec wyskoczy na srodek ekranu facecik podobny do Gatesa i zamelduje: Congratulations.Twoje okno jest ok

Gość hotline
ale masz problem, autorko. ludzi z oryginalnym można na palcach policzyć, a ty panikujesz, że ci komputer zarekwirują jakbyś większych problemów nie miała :O martw się lepiej o inne programy nielegalne, muzykę, gry czy co ty tam nosisz ze sobą jeszcze.

Gość Szurnięty Walenty
Kurcze, masz fakture vat ze sklepu więc jest legalny. :) jak ci przechodzą wszytskie aktualizacje i rejestracja i masz fakture - dowód zakupu to nie ma sie czym przejmować :)

bardzo miły blondyn>>>aktualizajcje jak nabardziej trzeba instalować, bo cię wirusy zjedzą, ale nie wszytkie...jak się pojawia ikonka o aktualizacjach, to pyta czy czy instalacja ma być ekspresowa czy niestandardowa- wybierasz te drugą i tam masz jaka aktualizacja jest do czego, zaznaczasz tylko te, które ci sie "przydadzą" ;)

Gość Szurnięty Walenty
Ja mam wszytsko legalne, łącznie z dwoma windowsami (vista i xp). :)

ja też- w firmie mam wszystko legalne :D

Gość Szurnięty Walenty
Mając pełną świadomość ważności mojej osoby dla dalszego trwania Wszechświata, ubieram się w strój maskujący ze zgniłych liści kapusty i przemykając chyłkiem po korytarzu, wyrzucam śmieci do zsypu, czując dumę że nikt mnie nie przydybał na tej arcyważnej misji. :classic_cool:

Gość Szurnięty Walenty
ale vista to jest oszustwo :(. Regres w stosunku do xp. Jak dla mnie to powinni zwracac kase oszukanym klientom którzy naiwnie kupili viste :P

Gość Szurnięty Walenty
pierwszy wpis z 13:36 to podszyw :P

Szurnięty Walenty> zgadzam się co do wisty- mam w laptopie, zastanawiam się nas rezygnacją z "oryginala" bo szlag mnie trafia

Gość Szurnięty Walenty
...mam komputer i okulary 3D z pisma Kaczor Donald

Gość Szurnięty Walenty
ja mialem starego xp-ka w wersji box wiec go przenioslem na laptopa :). co do visty to idzie sie przyzwyczaic jak czlowiek musi. tylko trzeba wylaczyc wszytskie fajerwerki graficzne - goly interfejs "classic windows" - jak w windowsie 2000, oraz usunac smieci dodane przez producenta laptopa :(.

Gość Szurnięty Walenty
13:38 - podszyw :P

Gość Szurnięty WaIenty
nie podszywajcie się [zły bo jak szurne odbytnica to wam majtosy opadna :classic_cool:

Gość Koloś
Wy tu mówicie, że policja głównie firmy sprawdza, tymczasem po domach jak najbardziej też chodzą. Nie tak dawno temu na moim osiedlu jednemu gościowi wynieśli komputer z domu, miał na dysku gigabajty piratów

Gość ale plama
Koloś, to trochę niefajnie. Skoro jednemu wynieśli, to niech zapieprzają szpiegować całą resztę, daję sto procent, że w każdym polskim domu, gdzie są komputery znajdują się i piraty. To ich wynoszenie komputera jest żałosne, piraty były i będą dopóki ceny w tym kraju nie spadną i dopóki nie zaczną przywozić produktów ze wszystkich zakątków świata, cała polska i jej pojebane prawo.

Gość sprawdzają czasem osiedlówki
ale to jak ktoś udostepnia lub ściąga dużo filmów gier np. na DC

Gość szczerAA
Ale dlaczego wszyscy kupujecie nieoryginalne programy? Przecież ktoś poświęcił swój czas na to, żeby je napisać, nie można tych osoób okradać.Ceny programów może i są wysokie, ale to nikogo nie zwalnie z kradzieży.

Gość dziewczynaratownika12
Ja tylko w kluczsystem-sklep.pl kupuję takie rzeczy - mam pewność, że wszystko jest oryginalne i zgodne z prawem.

Gość monikadraj
No często wyskakują różnego rodzaju komunikaty - no i legalny ma zawsze jakiś certyfikat potwierdzający jego oryginalność. Przynajmniej programy które kupuję w klucz system sklep maja. ;)

Gość MarcePanek000
po certyfikatach i niewyskakujących komunikatach - ja mam z klucz system i sobie chwalę od nich programy :)