Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po co mi nickkkkkkkk

prosze doradzcie!wazne!

Polecane posty

Otoz moj problem polaga na tym,ze mam swoje wlasne mieszkanie we wroclawiu, dostalam je od rodzicow, kupili mi je gdy zaczynalam studia, wysposazyli mi je w kazdy mozliwy sprzet i ogolnie super wszystko,ale mam problem chodzi o to,ze wynajmuje pokoj dwom kolezanka,ktore w ogole niczego nie szanuja w tym mieszkaniu. wszystkie palimy papierosy, wiec powiedzialam im,ze robimy to tylko w kuchni a one i tak kopca u siebie, w ogole nie sprzataja, rozwalily mi kabine pod prysznicem, w kuchni w zmywarce raczka urwana..one w ogole nie widza problemu,znamy sie bardzo dlugo od 8 lat, nigdy takie nie byly, nie wiem dlaczego tak robia i jeszcze sa zlosiwe..i chodzi o to,ze moja kolezanka w tym roku rowniez zaczyna studia we wro i nie ma gdzie mieszkac, chcialbym aby zamieszkala ze mna zamiast tych dwoch kolezanek. (w mieszkaniu sa dwa pokoje) wiem,ze ona taka nie jest, poza tym, chyba jakos oddalilam sie od tych dwoch..wiem,ze jesli im powiem,ze maja sie wyprowadzic to bedzie strasnzie gadane na mnie, znam je, obrobia mi dupe w calym naszym miescie i okolicach jaka to ja jestem straszna i jak bardzo sie boje o rzeczy,ktore mi kupil tatus! ale przeciez oni wlozyli w to kupe pieniedzy i chyba nic zlego w tym,ze ja to szanuje? Jak mam im to powiedziec, po prostu prosto z mostu @wyprowadzcie sie@ i nie przejmowac sie niczym..moze ktos mial podobna sytuacje, doradzcie prosze!

Gość co.
Co sie przejmujesz, niech gadaja. Powiedz prosto z mostu, ze sie maja wyprowadzic bo bedzie tu mieszkac ktos inny. Ewentualnie mozesz naklamac, ze tu bedzie mieszkac teraz Twoja kuzynka i nie masz na to wplywu, bo tak zadecydowali rodzice.

dobryu pomysl z ta kuzynka,ale my wszystkie sie znamy i od razu bede wiedziec,ze to inna kolezanka przyjdzie mieszkac na ich miejsce...trudno, musze im to powiedziec, bo po kolejnych 4 latach zostane ze wszystkim zepsutym,zniszczonym..

to moze popros o pomoc rodzico niech oni niby zaarranzuja sytuacje ze maja prestensje ze wszystko zepsute, ze smsierdzi w calym mieszkaniu papierosami i niech doprowadza do takiej sytuacji ze te 2 kolezanki same sie pokapuja ze dla nich tam miejsca nie ma i juz

Gość tralalaaaaaaaaaaaaaaa
doskonale Cie rozumiem,bo ja mieszkam w mieszkaniu siostry i rodzice w to tez troche wlozyli,chociaz nie az tyle co u Ciebie i mnie krew zalewa ,jak widze,ze ludzie w ogole o nic nie dbaja i maja w doopie gdy cos zniszcza .U mnie wiekszy problem jest z tym,ze mieszkalam juz z duza iloscia osob i absolutnie nikt po sobie nie sprzatal,wszystko ja musialam za kazdego robic,bo by robaki w mieszkaniu lazily :( jak powiesz,zeby sie wyprowadzily,obojetnie z jakiego powodu,na pewno bedzie awantura,u mnie zawsze sie to tak konczylo

dokladnie, zniszcza, ale co z tego skoro to nie ich :( nie wiem dlaczego ludzie maja takie podejscie :/

A czy Twoi rodzice bywają w tym mieszkaniu? Bo mogłabyś powiedzieć, że rodzice kiedyś tam (jak koleżanek nie było) wpadli z wizytą bo chcieli zwiedzić Wrocław (chyba, że to Twoje rodzinne miasto - no to po prostu wpadli) i nie spodobało im się to co zobaczyli. Są oczywiście pewni, że Ty szanujesz to co od nich dostałaś więc to na pewno Twoje współlokatorki poniszczyły i zażądali aby sie wyprowadziły. I kropka:)

Gość amonimowa panna
Ja bym kazała oddać kase i niech sie wyprowadzaja

Gość tralalaaaaaaaaaaaaaaa
ja bym na Twoim miejscu powiedziala,ze ktos z rodziny sie wprowadza,a jak zapytaja,dlaczego sie na to zgodzilas,to powiedz,ze rodzice tak chca,bo to oni mieszkanie kupili..wtedy nie beda miec pretensji do Ciebie,chociaz pewnie sie obraza

ja 24, podoba mi sie Twoj plan, dziekuje :)