Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justyśka ...

test, miesiaczka , ujrojenia!!!

Polecane posty

Gość Justyśka ...

witam. mam 23 lata. mam problem i proszę o szczera odpowiedz i dobre rady ... nie chcę jeszcze mieć dziecka.. panicznie sie boje , ze moze pojawić się 'wpadka'. miesiac temu kochalam sie z partnerem... strasznie sie denerwowalam,ze moglo cos pojsc nie tak(mimo,ze facet uspokajal mnie i mowil,ze wszystko jest ok i nie mam powodu do obaw.) z nerwów okres mi sie spoznila. w dniu spodziewanej miesiaczki zrobilam test bo @ nie było. test byl nagtywny . dwa dni potem dostalam normalny , obfity okres. teraz jestem przed okresem. (powinnam go dostac w sobote) nie mam zadnych objawów ciazowych ani nic. pobolewa mnie dol brzucha ale to przeciez przed okresem. w ogole nie powinnam myslec ,ze jestem w ciazy. (zrobilam test i dostalam miesiaczke) ale jednak nie potrafie przestac o tym myslec! dlaczego moja psychika tak dziala?? chicialabym moc normalnie sie kochac bez obaw. a dziecko miec wtedy kiedy bede chciala je miec... co mam zrobic?? jak sie uspokajac ?? :(:(:( boje sie ,ze przez takie zachowanie moge stracic partnera.... prosze tylko o rady a nie o krytykę! przeraszam za błedy...

Gość Justyśka....
proszę o radę ...

jedyną radą jaką mogę ci dać, jest sugestia wizyty u ginekologa i dobrania odpowiedniej dla Was metody antykoncepcji. A jesli nadal będziesz miała schizy, wizyta u psychologa, lub zaniechanie wspólżycia, do czasu, aż wizja ciązy nie będzie tak przerażająca