Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojona100

krew z odbytu- prosze o pomoc

Polecane posty

Gość Zaniepokojona100

Witam wszystkim. Dzis rano zauwazyłam ze wypływa mi krew z odbytu;/ mam straszne problemy z zatwardzeniami i myslam ze poprostu naskórek mołgł sie podrażnić przez twardy kał i stąd ta krew. Jednak gdy wziełam lusterko to zobaczyłąm ze gdy sie napinam to krew leci jak bym miała okres-nie duzo ale leci sama. Miałam ostatnio robione USG brzucha i nie wykryto u mnie nic powaznego. Skad takie coś może wynikac??? mam problem rowniez z jelitami- syndrom jelita drażliwego moze to od tego co???:(( prosze o rade:(( nie wiem do jakiego lekarza sie z tym zgłosić.

Gość na 99 procent
to hemoroidy. Radziłabym proktologa

jesli masz zatwardzenia to najpredzej z zylaka odbytu albo szczeliny... a krwawi po oddaniu stolca tylko? boli tez?

Gość playabila
albo i gorzej... colitis ulcerosa może nawet. nic innego jak wizyta u lekarza, nie obędzie się bez nieprzyjemnych badań

Gość 1111111111111
proktolog

Gość Zaniepokojona100
No własnie nie miałąm zadnych bóli, ani swedzenia w odbycie jedynie wczoraj moze 2 dni wstecz bolał mnie brzuch u dołu przy napinaniu sie i probie oddania stolca-lecz nic z tego nie wyszło:((. no i dzis poszłam do łazienki probowałam oddac i oddałam 1 ,,bobek'';/ i zobaczyłąm ze krew sie wydobywa:(( nie wiem mam nadzije ze to nic powaznego?? skoro miałam 2 tyg temu usg i nic nie wykryło.

Gość playabila
no ja miałam akurat zatwardzenia, bez śluzu na początku i z krwią...

Gość playabila
usg nie jest tak dokładne jak np. kolonoskopia. a może po prostu krew masz dlatego, że najzwyczajniej w świecie miałaś zatwardzenie właśnie... czasem tak sie ludziom zdarza

Gość Zaniepokojona100
Palcem? A jak taki lekarz to jaikiś zbok?? :-o

Gość Zaniepokojona100
A jezeli pojde do ginekologa to cos mi podpowie???

Gość playabila
a co, w gardło ma ci zajrzeć?

Gość Zaniepokojona100
,,Zaniepokojona100 Palcem? A jak taki lekarz to jaikiś zbok?? '' To nie ja pisałam..... hm jestem tu 1 raz nie wiem jak sie hasła zakłada.

Gość playabila
a to bezczelni podszywacze... w każdym razie idź do lekarza pierwszego kontaktu i nie daj się zbyć receptą na hemoroidy, tylko poproś o ptoktologa... chociaż ja od razu dostałam skierowanie do szpitala na badania

Gość Zaniepokojona100
playabila a ty jakie miłaś objawy??? ja od zawsze mam zatwardzenia:(( i kiedys tez miałam krew z odbytu ale wtedy to było ewidentnie od tege ze miałam bardzo twardy stolec. ale tym razem to mnie zaniepokoiło ze krew cieknie sama,

Gość zatwardzenia
zatwardzenia i zaparcia i stąd hemoroidy. trzeba iść do lekarza jak najszybciej, a ogółem zacząć jeść tak, by wspomóc organizm, by tych zaparć i zatwardzeń było jak najmniej. dużo suszonych owoców, siemię lniane, otręby i dużo płynów. być może za mało pijesz, i za mało "wodnistych" rzeczy jesz. jak już nic nie pomaga, to na wieczór figura. Ale do lekarza koniecznie.

Gość Zaniepokojona100
no wiem ze musze isc tylko teraz nie wiem do jakiego- mam planowa wizyte u ginekologa jutro i nie wiem czy jemu wystarczy powiedziec czy isc do rodzinnego. Troche sie na forum naczytałam mam nadzije ze jest to do wyleczenia i nie ma podłoza rakowwego....:(

Gość darmocha
ginekolog nic na to nie poradzi... ja zaczęłam miec najpierw problemy z wypróżnieniem... czasem zdarzały się zatwardzenia, więc się nie bałam, ale jak po trzech dniach nadal nie mogłam się załatwić i pojawiły sie kropelki krwi na papierze to się zaniepokoiłam.... po tygodniu, mimo prób wywołania biegunki, kiedy nic to nie dawało poszłam do lekarza pierwszego kontaktu i dalej w sumie napisałam...

Gość krejzolka1
chyba nie za wiele ma tu do powiedzenia ginekolog...myśle,że musisz iść do lekarza pierwszego kontaktu i on Cię pokieruje dalej, da skierowanie do specjalisty. Być może faktycznie coś jest nie tak z Twoją dietą nie wiem skąd takie zaburzenia. Ja też zażyłam figurę kiedyś, ale ja nie miałam żadnych krwawień, no po prostu zaparcie kiedyś, jednorazowo itp. A więc u Ciebie to coś poważniejszego.