Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malinowe Marzenie

irracjonalny strach....

Polecane posty

Gość Malinowe Marzenie

Może jest tu jakiś psycholog albo, ktoś kto by miał dla mnie konkretną radę. To co napisze, bedzie dla wielu po porstu bez snesu. Zawsze chciałam ładnie wyglądać, dbać o swój wygląd, chciałam podobać się mężczyzną ale przede wszystkim samej sobie. Myślałam nawet o drobnych zabiegach poprawiających wygląd. Nie byłoby to nic dziwnego, gdyby nie strach, ze za myslenie o sobie zostanę ukarana. Może to kwestia wychowania, albo cos... nie wiem. Boję się że jeśli będę myśleć o sobie, o swoim wyglądzie zewnętrznym to automatycznie stanę się próżna i Bóg mnie za to ukarze. Najbardziej boję się tego że oślepne albo że urodzę ciężko chore dziecko, które będzie skazane na życie w cierpieniu. Mam świadomość, że to jest bez sensu, "co ma piernik do wiatraka". Ale kiedy ładnie wyglądam i przeglądam się w lustrze to myślę tylko o tym, że kiedyś za to zapłacę. Te myśli nie dają mi spokoju.

Gość Malinowe Marzenie
Prosiłabym o konkretne odpowiedzi

Gość Grzejnick
co ty kurwa pierdolisz???

Gość
myślę że powinnaś się zwrócić do psychologa, nie krępuj się - ludzie mają różne psychozy i natręctwa poza którymi funkcjonują