Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maria hawana

mam dość- dieta to konieczność- 20.08.08

Polecane posty

Witam Dziewczyny! Jestem na diecie w ktorej je sie w poszczegolny sposob: 1 dzień - kefir w dowolnych ilościach, kawa, herbata bez cukru, woda 2 dzień - kefir w dowolnych ilościach, kawa, herbata bez cukru, woda 3 dzień - ser biały w dowolnych ilościach przez cały dzień 4 dzień - ser biały w dowolnych ilościach przez cały dzień 5 dzień - jajka na twardo w dowolnych ilościach 6 dzień - jajka na twardo w dowolnych ilościach 7 dzień - mięso gotowane (dowolny rodzaj) przez cały dzień 8 dzień - mięso gotowane (dowolny rodzaj) przez cały dzień 9 dzień - warzywa (gotowane, surowe) w dowolnych ilościach 10 dzień - warzywa (gotowane, surowe) w dowolnych ilościach Ja nie piję kaw, ale też nie mogę się przekonać do czerwonej herbaty-mam po niej nudności. Zaczęłam wczoraj, wytrzymałam cały dzień na litrze kefiru, dziś też, pozostała mi tylko porcja na kolację. Nie czuję się głodna-kefir dzieliłam na 5 posiłków. Jutro zaczynam twarożek, powinno być jeszcze lepiej :) Na diecie traci się ok. 7kg, spójrzcie w mojej stopce ile ja już zdążyłam schudnąć ... Co o tym sądzicie?

ciekawa... koncepcja.... możliwa do wypróbowania:) daj znac, jak Ci idzie i jakie są potem skutki (czy nie ma jojo itp). Co o tym sądzą dietetycy??

Hmm, co o tym sądzą dietetycy to nie wiem, inne dziewczyny sobie chwalą to dietę, nawet jeśli z głodu podjadają, chudną w całej diecie ok,4kg. Efektu jojo nie powinno być oczywiście jeśli nie wrócisz do normalnych nawyków. Ja po tym zamierzam przejść na 1000kcal, lecz będzie to dla mnie trochę trudne, dieta 10-dniowa akuratnie kończy mi się 31.08, a 1 września do szkoły... 1000kcal to jest mało, żeby dało energii do logicznego myślenia na zajęciach, jednak odpowiednio skomponowane śniadanie i 2 śniadanie... Prawda? Kto jedzie ze mną na tej diecie? :] szukam chętnych :)

hmmm.... możliwe, że sie skuszę na tę dietę. Skoro efekt jest taki ładny:). I też do szkoły wracam... W poniedziałek- jestem nauczycielką ;)

Heh, mi tez zalezy zeby do powrotu do szkoly schudnac ;]] Kefir najlepiej zeby byl naturalny, ja pilam roznych firm, dla zmiany smaku, mimo iz kefir jest kefir jednak inna firma-inny smak. A wiec pilam od roznych producentow, tylko, ze 0% tłuszczu...

a dziękuję bardzo:) nie wiem, czy dam radę na naturalnym... będę szukać jak najmniej kalorycznego w każdym razie. trochę mnie przerażaja dni z gotowanymi jajkami- nie przepadam za nimi, ale jakoś sobie poradzę:) zdecydowałam- zacznę tę dietę, tylko jeszcze nie wiem, kiedy :)

czesc dziewczyny jestem u nowa ma nadzieje ze rzyjmiecie mnie do swojego towarzystwa:) ja planuje od jutra diete 10-dniowa, mam sporo do zrzucenia a czas daj sobie do konca wrzesnia. potem studia a ja nie mam co na siebie wcisnac!:(

maria hawana:) możesz jeść np ostatni posiłek przed 20 jeśli chodzisz późno spać:) chodzi tylko o to by było 2 h przed spaniem:)

:) właśnie tak zaczynam robić- nie jeść 2 godziny przed snem... to mi wychodzi, ale mam kłopoty ze słodyczami. Tostatnie dwa dni nie mogę sobie podarować:(. Chyba muszę zaczać jeść owoce w miejsce słodkosci pospolitych... Jak idzie 10- dniowa?

ja od kiedy zaczęłam dietę to nie ciągnie mnie tak strasznie do słodyczy;) tylko od czasu do czas:P ale nie jem, nie poddaję się:) a owoce jem dziennie max 150 gr lub arbuz max 350 gr ale nie jem ani bananów ani winogron - bo mają za dużo cukru:)