Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość afsaf

czy to możliwe zostawić 2 miesięczne dziecko pod opieką babci?

Polecane posty

Gość afsaf
czyli zostawicie swoje 2 miesieczne dzieci wszyscy i pobiegniecie do pracy???

i co z tego ze zostaje z babcia ;epiej z babcia niz opiekunka zresztą zajmi sie swoim dupskiem a nie czyims

Gość the title
skoro to jest dla ciebie szok, to co ja mam powiedzieć - całe dzieciństwo spędzałam w jednostce wojskowej, a pilnowali mnie znajomi taty z wojska i nie narzekam. to jest dopiero szok! :D przeżywasz jak żaba okupację.

Gość afsaf
już to widze, jak wszystkie idziecie po 2 miesiącach od porodu do pracy...

Gość ja akurat nie
bo nie moglam znalezc pracy wtedy :( Ale moja mama mnie zostawila pod opieka prababci i poszla do pracy. Czasem nie ma wyjscia :O

Gość afsaf
zgadza się, ze czasem nie ma wyjścia, ale tylko czasem...

Gość kuleczkakio
Jakbym nie miala wyjscia to bym zostawila, bo ja osobiscie wiem, ze nikt oprocz mnie tak dobrze nie zajmie sie moim dzieckiem jak wlasnie babcia:)

Gość afsaf
no ludzie jest różnica jeśli zostaje pół roczne dziecko z babcią 5 dni w tygodniu na wiele godzin, niż niespełna 2 miesięczne...

Gość afsaf
tylko czasem to się babcie przymusza, głupio to brzmi, ale nie zawsze się do tego palą, ale jak zacznie im syn czy córka jęczeć, to się dla świętego spokoju zgodzi...

Gość kuleczkakio
Nie ma zadnej roznicy:) tylko taka, ze 2 miesiecznemu wisi kto z nim jest;) wazne zeby bylo nakarmione, przewiniete i przytulane..

Gość racja często dziadków
niejako zmusza sie do opieki nad wnukiem i to jest nie fair ale też nic nie widzę złego w pozostawianiu kilkumiesiecznego dziecka pod opieką innych.

Gość afsaf
dla mnie jest duża różnica :). W sumie jeśli by mieli ciągle pożyczać kase od rodziny, znajmych, to może i lepiej że poszła do tej pracy, choć złej sytuacji finansowej nie mają, taka przeciętną...

Gość dtxyk
a może ty jesteś babcia i ci zostawili dziecko. dlatego jestes w szoku buhaha

Gość afsaf
ja ich nie osądzam, im życie ich wybory, tylko spotkałam się z czymś takim po raz pierwszy stąd moje zdziwienie. moja bratowa poszła do pracy jak mały miał pół roku i wydawało mi się, że to wcześnie.

Gość kuleczkakio
hahhahhaha

Gość kuleczkakio
A masz dzieci, dziecko? czy tylko tak latwo Ci oceniac, bo nie jestes w takiej sytuacji?

Gość afsaf
nie wiem dlaczego mnie atakujecie, mam prawo do swojej opinii, nawet jak cały świat mysli inaczej...

Gość afsaf
jakoś to się kupy nie trzyma, po raz pierwszy znam przypadek że ktoś zostawił tak małe dziecko i poszedł do pracy, a tu nagle wszyscy są za...a tak na prawdę bardzo rzadko kto tak robi...tak tylko gadacie sobie ludzie...

Gość kuleczkakio
nie odpisalas mi na pytanie!

Gość afsaf
nie mam dzieci, no i według was pewnie nic nie mogę powiedzieć, za to te co siedziały ze swoimi dziećmi do 3 roku życia, albo dłużej teraz mogą zachwalać, jak to wspaniale zostawić 2 miesięczne dziecko...

Gość pauluska
Jezu co za ludzie... Co tak naskakujecie? Ja przyznaje racje autorce tematu. Głupota jest zostawić dwumiesięczne dziecko pod opieka nawet babci bo uważam ze takie maleństwo potrzebuje najbardziej mamy. I matka powinna być przy nim. Głupie wytłumaczenie ,, musiała iść do pracy'' Jeżeli miała prace przed urodzeniem to należy się urlop i nie trwa on 2 miesiace. A wiec poszła do pracy bo chciała. To jest moim zdaniem ucieczka przed obowiązkami na dodatek dziecko jest większość czasu z babcia. No a jak nie miala pracy i nie przysługiwał jej urlop to proste mogła się nie pieprzyc skoro wiedziała ze nie ma pieniędzy na utrzymanie. Ale mi to sztuka zrobić dziecko i niech się inni martwią o nie. Ja mam dwoje dzieci i w drugim miesiącu dałam je swojej mamie tylko i wyłącznie na dwie godziny na spacer.

Gość gość
Ja majac nascie lat opiekowalem sie dziecmi rodzenstwa i nikt w tym nie widzial nic zlego. Opieka jest po to by dziecku zapewnic bezpieczenstwo.

Gość gość
a co w tym strasznego? Jest na butli to zero problemu - albo pół na pół, trochę dojarki trochę MM.

Gość gość
A jak na czano kobieta musi pracować to co? Dziecko jet z babcią i nic mu się nie stanie - jak musiała to poszła do pracy - mało kto tak robi ale widczonie musiała i kropka. Ne ma się nad czym rozwodzić przecież nie zostawia dziecka na dworcu.

Gość gość
Bo to jest głupota. Dziecko w tym okresie potrzebuje MATKI, a nie babci czy opiekunki. Matki idące do pracy mając niemowlaka są jak dla mnie dziwne. No chyba, że jakąś wielką biedę klepią i nie mają co do gara włożyć - wtedy może bym zrozumiała.