Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Paulaaa1991

kłucie w nadbrzuszu

Polecane posty

Witam!! Od trzech dni mam nieustający ból ( kłucie ) w nadbrzuszu. na środku i promieniuje do lewej strony. Bóle te nasilają i się i puszczają na zmianę . Bez przerwy... oprócz tego od około 2 miesiecy (codziennie!!!) każdego ranka jak tylko sie obudze tak strasznie boli/ kłuje mnie brzuch ze nie moge złapać oddechu... ból jest bardzo rozpierający. Nie wiem czy to ma znaczenie ale 8 lat temu stwierdzono u mnie nadwrażliwość jelita grubego... teraz mam 17 lat. Proszę o jaką pomoc. Co to może być?...

Gość twoja historia
mialas robione jakies badania??

jak mówiłam 8 lat temu.. kolanoskopia itp. ale teraz nie. jak mówiłam lekarzowi o moich bólach ( bo cały czas mam jakies boleści) to stwierdził ze to normalne przy nadwrażliwości. Nic mi nie przepisał. Jedynie powiedział ze jak bede miała poważniejszy atak ( a często mi sie zdarzają takie) to mam ssać Validol. troche na uspokojenie....

Gość twoja historia
ale to nie ma byc na uspokojenie tylko na bol jelit typu np. tribux albo chociaz jakis espumisan! co to za lekarz?? idz do innego! a jak wyszla kolonoskopia bo ja jestem przed??

Podczas kolanoskopii wycieto mi odcinek jelita do badania.. a w karcie napisali jedynie "... Wobec braku poprawy dziecko zakwalifikowano do badania kolonoskopowego w trakcie którego nie stwierdzono znacznych zmian w obrębie błony śluzowej obejrzanego odcinka jelita grubego. Obraz kliniczny natomiast odpowiada spastycznemu zapaleniu jelita grubego."

a przepisał mi : 1. Pentasa (czopki) 2. Debridat 3.Lakcid 4.Debecyline (domięśniowo) i oczywiście po kolanoskopii miałam diete płynną... a po wyjściu ze szpitala diete bogatoresztkową i wysokopektynową...

Gość twoja historia
no to niezle! ale mysle ze powinnas brac cos dalej bo skoro bol nie ustapil to trzeba dalej leczyc. Czytalam o tym ostatnio ze nie jest to do wyleczenia ze zawsze juz bedzie sie odczuwalo ten bol szczegolnie wtedy gdy nie bedziesz przestrzegac diety i po prostu bedziesz jesc normalnie czyli wychodzi na to ze trzeba do konac zycia byc na diecie:( porazka!!!

Gość twoja historia
a pamietasz cos z tego badania czy bylas pod narkoza??

Niestety pamiętam... nie dali mi nawet znieczulenia... lekarz wkłada taki metalowy "wąż" przez odbyt... na końcu tego węża jest kamerka i szczypce... ja musiałam leżeć bokiem ... strasznie bolało... moja mama będąc na korytarzu musiała sie oddalić bo nie mogła słuchać jak sie darłam... sama płakała... aj.. ale teraz pewnie dają znieczulenie... bo nie zycze nikomu takiej katorgi...

Gość twoja historia
lekarz powiedzial ze dostane srodki znieczulajace po ktorych nie bede swiadoma tego co beda mi robic nie bedzie to w szpitalu tylko w klinice takiej po badaniu pojde do domu mam nadzieje ze tego nie przezyje tak jak ty:( ale boje sie jak cholera!!!

Gość twoja historia
rzeznicy nie lekarze!!!

dokładnie... 3mam za ciebie kciuki.. dziekuje ze znalazłaś czas zeby popisać;) chyba musze sie wybrać do lekarza...

Gość twoja historia
ale co tam nie ma co debatowac! idz do lekarza najlepiej innego niz bylas bo ten bedzie mowil to samo! szkoda zebys sie meczyla:( powodzenia:)

Gość twoja historia
oki nie ma sprawy🌼 i nie dziekuje!!!!!!

Gość twoja historia
termin mam na 6 listopada:( takie sa terminy dlugie:(

Gość lasek sosnowy
pobrali ci wycinek, a nie wycięli kawałek jelita.... matko... do lekarza!!!!!!!!!!111

Gość lasek sosnowy
miałam badanie kolonoskopowe - żadna metalowa rura, tylko giętki wąż gumowy z kamerą... idź do lekarz, bo przecież nikt Ci tutatj nie pomoże.... ja do końcażycia musze przestrzegać diety bardziej lub mniej restrykcyjnie, ale cóż - są gorsze rzeczy. zaczęło sie od problemów z wydalanie, krew, wzdęcia... skończyło na diagnozie colitis ulcerosa, z małymi przerwami mam całe życie na lekach... idź do lekarza, naprawdę, do pierwszego kontaktu na początek jeśli nie masz możliwości od razu do poradni gastrologicznej albo do lekarza, który stwierdził nadwrazliwośc jelita