Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Felcia_26

Czy to może byc ZIARNICA???

Polecane posty

Gość Felcia_26

Rok temu wyczułam po lewej stronie na karku malutki niebolący guzek. Był troszke powiększony ale po paru tygodniach zmniejszył się więc nie przejmowałam sie nim zbytnio. Od jesieni zaczełam strasznie chorować (zapalenie tchawicy, gardła, oskrzeli itp.). Zawsze strasznie długo później zostawał mi kaszel, najpierw suchy pózniej z odkszuszaniem wydzieliny. Moja lekarka skierowala mnie do pulmonloga. Ten stwierdził astmę. Przypisal leki zeby wyleczyc stan zapalny oskrzeli i bylo ok, do czasu az leki sie skonczyly :/. Znów zaczełam kaszlec tak jak przedtem. Ponowna wędrówka do pulmonologa, tym razem inne leki z i znów ok, do czasu az sie leki skończyly. Wczoraj stwiedzil że może to byc spowodowane alergia wiec mialam zrobione testy alergiczne. WSZYSTKIE WYNIKI UJEMNE. Az bylam zdziwiona bo jako dziecko mialam alergie. Pulmonolog stweirdzil ze nie wie od czego mam ten kaszel, wiec zwiekszyl dawke leków i zlecil badanie krwi i moczu. Wczoraj wieczorem przypomnialam sobie o tym guzku na karku, wiec wpisalam w internecie. Wyskoczyly mi m.in strony o ziarnicy złośliwej. Przy niej są m.in poty nocne i kaszel. Dzisiaj zauwazyłam u siebie te poty, ale może to tylko siła autosugesti? Strasznie sie boje że to moze byc ZZ.

Gość jedna z ziarniaków
poczekaj na wyniki krwi i moczu, tak ciężko przepowiadać, szkoda, że zapomniałaś wspomnieć o tym lekarzowi.

Gość jedna z ziarniaczków
a guzek jeszcze jest?

Gość Felcia_26
Własnie, ale całkiem wylecialo mi to z głowy. Guzek jest ale taki miękki i malutki. Myslalam ze to po prostu powiekszony wezel chlonny. Zobaczymy jak o.b wyjdzie. Mam tez zzrobic TSH bo pulmonolog wyczul lekko powiekszona tarczyce, moga to byc wole młodzieńcze

spokojnie bez paniki, nie masz wyjścia musisz poczekać. ja np. nie miałam żadnych potów nocnych, żadnego kaszlu, a z węzłami zawsze miałam problemy i przy okazji morfologii wyszło coś nie tak. diagnoza ziarnica, więc porób badania, zaczekaj na wyniki i wtedy można zastanawiać się co dalej... mam nadzieję, że to nic złego.

P.s nie wczytuj się za głęboko w te wszystkie objawy, bo nagle zaczniesz mieć je wszystkie ;)

Gość Felcia_26
Do jura to ja chyba ze strachu zdechne :(. A tobie tylko z morfologi wyszło, czy jakies inne wyniki tez mialas złe?

Gość a co to za różnica
morfologia to był początek mojej tułaczki po specjalistach... USG jamy brzusznej, RTG klatki piersiowej, tydzień w szpitalu, biopsja węzła i dopiero diagnoza, to jakiś miesiąc wyrywania sobie włosów z głowy ze strachu!