Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kićka90xd

Przesądy..

Polecane posty

Gość straszna zolza
Dla mnie to kompletna porażka. Idźcie przesądni do Kościoła, pomódlcie się, a nie czary uprawiać... . A kysz!

Gość z grzecznosci nie zaprzecze
przesądni do Kościoła? coś CI się chyba pomyliło :P

Gość Lolowa_lolka
A kto mowił,ze to mają być przesądy kościelne?

Gość straszna zolza
Nic mi się nie pomyliło, bo uważam, że tylko głęboka modlitwa i kontemplacja może wyzwolić przesądnych prze wróżbami, itp Nie mów mi , ty o niku "z grzecznosci nie zaprzecze" czy się mylę czy nie, bo nie masz o mnie pojęcia. I się odpierdol, bo nie do Ciebie pisze.

.czarny kot .jak zdmuchniesz świeczkę zanim sama zgaśnie to ginie ktoś na morzu .witanie się w progu przynosi pecha .kupienie partnerowi zegarka niszczy związek

Gość moje przesady
kupienie butøw ukochanemuto rozstanie nie calowac sie w progu odpukac w niemalowane jak sie cos wykracze

Gość załamana treścią tematu
e to z zegarkiem to nieprawda, ja dostałam zegarek od mojego mężczyzny i nasz związek kwitnie :)

Gość thats not my name
torebka na podłodze-pieniądze uciekają nie witać się przez próg rozsypanie soli-kłótnia

Gość thats not my name
a i jeszcze zabicie pająka spowoduje deszcz:P

.jak zdmuchniesz świeczkę zanim sama zgaśnie to ginie ktoś na morzu O Jezu. coza bzdura :o

ja slyszalam o -czarnym kocie -drabinie -kominiarzu ze jak sie widzi trzeba za guzika złapac i wypatrywac faceta za okularami wtedy szczescie jak sie babe zauwazy to pech -zimne dlonie-dziewica -rozsypana sol -torebka na podlodze -witanie na progu -jak sie widzi zakonnice to godzina straty lub 3 godziny pecha -buty na stole-kłotnia -sroka(chyba) za oknem-gość albo złość -wracanie sie po cos jak np sie wychodzi z mieszkania i sie wraca po cos to pech -że jak sie zabije biedronke to ginie ktos z rodziny (totalna bzdura;) ) -pajak-deszcz i pech -przejazd pod jadacym pociagiem-szczesliwy dzien

"2.Jeśli dziewczyna na pierwszej randce z chlopakiem ma zimne dlonie to znak ze jest dziewica." ja mam non stop zimne dlonie-ten typ tak ma:) a dzieki kafeterii sie dowiedzialam,czemu faceci traktuja mnie z politowaniem i rezerwa- maja mnie za dziewice!:)

klucze na stole-pech jak się zobaczy lecącego bociana-rok szybko minie --//-- --//-- siedzącego --//--na gnieździe-rok beznadziejny --//-- --//-- spacerującego--//-- -rok jakos przejdzie pierwsza klientka w sklepie-kiepski utarg w nowy rok, mężczyzna przekroczy próg-szczęśliwy rok czerwony portfel przyciąga pieniądze(to chyba bzdura) noża nie powinno zostawiać się na wierzchu,na szafce,czy stole

Gość thats not my name
ja mam czerwony portfel i to jest bzdura:P

Gość malgorzata66
biedronka usiadzie na tobie to ogromne szczescie .pierwszego bociana na wiosne jak zauwazysz ze frunie rok dobry w finanse ,gdy siedzi na gniezdzie rok ciezki finansowo.na wiosne lepiej chodz z drobnymi bo gdy cie kukulka okuka z lewe bedziesz mial pieniadze przez rok a jak z prawej bedziesz szybko iduzo mial pieniedzy no i oczywiscie potrzasnij drobnymi .jak bedziesz okukany bez pieniedzy to zal mi cie.malutki czerwony pajaczek gdy z rana zasuwa po scianie do gory to zarobisz tego dnia szybko i latwo pieniadze jakich sie nie spodziewasz ,nie kladz butow na stole , kluczy i nakrycia glowy.gdy pies bardzo ujada i ma glowe do gory to na pozar .gdy noralnie ma to na zlodzieja gdy glowa na dol to smierc.wlasciciel konia ktory ryje kopytem ziemie i parcha w ziemie czeka szybka smierc.czrny pies ktory tez kopie dol to tez niedobrze do tygonia smierc.kondukt pogrzebowy jak sie wlecze to tez na nastepna smierc niekoniecznie z rodziny,jeeli na wieczezy bedzie was 13 nieczybnie najstarszy czlonek rodziny umze.a jesli przelezy przez niedzielna msze swieta to do roku zabierze do siebie osobe ktora jest chora nieszczesliwa albo niedobrze jej sie wiedzie w zyciu lub poprostu kogo kochal.i duzo duzo wiecej ale o tym kiedy indziej to wszystko sprawdzilo sie w moim zyciu i wcale nie jes mi glupio ze jestem przesadna wole na zimne dmuchac

Gość malgorzata66
panna mloda niech pieniazka do slubnych bucikow powklada i najlepiej po ceremoni jak mloda pare obsypia drobnymi cywilny czy koscielny niewazne i wtedy szybko pozbierac i trzymac je przy sobie nikomu niewolno tych drobnych dawac i z nikim sie dzielic .kotek gdy z rana sie myje przy drzwiach bedziesz mial goscia ,nie wolno zabijac biedronki i pajakow .nikomu na prezen nie ofiaroj chusteczek bo lzy przez caly rok .nie dawaj chlopakowi w prezencie botow nbo ucieknie .nie dawaj nikomu z kim sie przyjaznisz zegarka w prezencie bo egar odlica czs i konczy niemilo znajomosc .no nie dawaj parasola na prezent bo desczyk pokropi na wlasciciela i duzo problemow w danym roku .nieotwieraj tez parasola w domu to zakaz .idziesz do urzedu to ubiez koniecznie buty ze sznurowkami i dopilnuj zeby sie nie rozwiazaly .a jesli chodzi o papiery urzedowe jesli chcesz zeby byly dobrze zalatwione to posyp lekko sola wtedy twoja sprawa napewno szybko i dobrze po twojej mysli urzednik zalatwi ,sol to dopiero jesli handlujesz to lekko codziennie posyp droge przed twoim sklepem i w srodku sklepu to przyciagnie klijentow a jesli delikatnie posypiesz produkty sola lub rzeczy to na 100 procent jak klijent chwyci to chociaz niekupi od razu to wruci sia po ta rzecz badz pewny ..jak chcesz zeby chlopak do ciebie wracal syp mu sol do butow .jak chcesz ponac plec dziecka sypnij ciezarnej nie mowiac jej o tym odrobine soli,jesli mama zacznie sie drapac po nosie dziewczynka jesli po brodzie chlopczyk .mozesz to sprawdzic od wczesnej ciazy .podalam wam przesady jakie mnie sie sprawdzily

Gość malgorzata66
ta sol oczywiscie na glowe nasyp ciezarnej ,i poznasz plec dziecka .nie wynos soli z domu niewolno jej pozyczac .po zachodzie slonca nie prznos jaj do domu sciagniesz chorobe ,na statku nie gwizdaj i nie wypowiadaj slowa jajko sprowadza to na statek nieszczescie .nie witaj sie przez prog bo poklucisz sie z dana osoba.i to na razie tyle

Gość gosia 66
alek sandro gronek ...............napisze tak jesli masz gdzies stara fotografie ,jesli nie ty to moze znajomi gdzie sa 3 osoby na zdjeciu to osoa w srodku umiera jako pierwsza .mozna sprawdzic .kiedys jak bylam w podstawowce wybralam sie z ojcem z sostra z bratem i znajomym ojaca na wigilie do babci i dziadka w gory ,pamietam jak dzis ze byl problem bo bylo nas 13 przy stole i dziadek niechcial usiasc do stolu...........2 miesiace pozniej zachorowal i umarl.pamietam ze budowali most tez w tej samej wiosce na wakacjach jak bylam u babci jako dziecko niewiele rozumialam ale ten obraz pozostal mi do zdzis jak wszyscy sie wpatrywali w okno i oczekiwali osoby ktora pierwsza przejdzie po nowym moscie .....i to sie sprawdzilo osoba ktora jako pierwsza przekracza most nowy ponosi ofiare ..mojemu mezowi podarowalam zegarek ....3 miesiace pozniej uslyszalam ze tracil ze mna tylko czas.moj brat chajtal sie w maju ze swoja zona w tej chwili sie nienawidza.kiedy bylam w ciazy z ostatnim dzieckiem nasypano mi sol na glowe i plec dziecka mi przepowiedziano podrapalam sie po nosie i wywrozyli mi dziewczynke n............no i mam coreczke

PAPIEROSY wiele osób ze starszego pokolenia zna powiedzenie, że zapalenie więcej niż dwóch papierosów jedną zapałką przynosi nieszczęście. kominiarz - trzeba złapać się za guzik kiedy go widzimy, bo to przynosi szczęscie ( bzdura) miałam tyle takich sytuacji, i szczęscie mi jakoś nie dopisuje Nie wolno pukać w głowę dziecka, bo będzie głupie - PRAWDA , zawsze pukałam swoją młodszą siostrę i faktycznie ;)

Gość gosia 66
chcesz pozbys sie dlugow.to 2 lutego daj ofiare pieniezna dla matki boskej gromnicznej w kosciele .zawsze ale to zawsze daj ksiedzu na koledzie pieniadze .ksiadz musi je wziasc .chcesz corki wydac za maz dobrze i szybko to nie trzymaj w domu merty.a jak corka jest w staropanienstwie to niech po koledzie jak ksiadz wyjdzie usiadzie na jego miejscu jeszcze lepiej kiedy wypic wode swiecona po koledzie los bedzie mily i nie bedzie gardlo bolalo.

Gość gosia 66
...............w staropanienstwie to niech po koledzie jak ksiadz wyjdzie usiadzie na jego miejscu jeszcze lepiej kiedy wypic wode swiecona po koledzie glos bedzie mily i nie bedzie gardlo bolalo.kiedy kichniesz w srode rano kichniesz na wiadomosc list .wtorek rano pieniadze .piatek smutek.w czwartek goscie niedziela spodobasz sie komus .poniedzialek wesoly tydzien natomiast w sobte jak kichniesz wszystko diablli wzieli .kiedy wychodzisz ze szpitala wychodz w poniedzialek .nie obcinaj wlosow i paznokci w chorobie.........

Gość gosia 66
podarunki .prezenty dane na progu ida na strate. dziecko wyniesione przez okno nigdy nie urosnie .kiedy kot lezy przed twoimi drzwiami pokju czekaj na smierc .zajasczek z rana przy zakladzie stracisz prace .a kiedy blisko domu pozar

Gość gosia 66
kiedy uslyszysz zla opinie opinie o sobie ..spodziewaj sie szczesliwego losu kiedy odwrotnie uslyszysz wiele dobrego...rozczarowanie ...tatuaz albo kolczyk uchroni cie przed utonieciem tak samo jak dzieci w czepku urodzone one nigdy nie utona .kiedy zakopiesz do ziemi pepowine dziecka ziemia da ci wiele urodzaju a ty nigdy nie umrzesz z glodu ......a moze chcesz sprzedac dom .............pomoze ci w tym obraz sw.juzea zakopany w ogrodzie.

Gość gosia 66
nie witaj sie i nie przeskakuj plotu .nie dawaj nikomu chleba odwruconego do gory brzuchem zaprosisz biede i nedze do siebie a i ubostwo dla tego co podaruesz chleb.kiedy lowisz ryby nie siedz na wiadrze odwroconym .i nie licz ryb do konca polowu . zlote rybki trzymane w domu przyniosa ci pecha ............

Gość gość
a co powiecie na temat podrzuconego miesa ? dzisiaj rano wychodziłam na przystanek, to na moim mostku leżały ewidentnie podrzucone wnętrzności zwierzęce, słyszałam coś kiedyś o tym, ale co to znaczy ?