Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiecie coś na ten temat..

Nie typowy problem

Polecane posty

Gość Wiecie coś na ten temat..

Nie wiem gdzie mogę się poradzić wiec sprobuje tu.. Mój chłopak w poniedziałek był z bratem w lesie.. Później przyszedł do mnie ( mieszkam blisko tego lasu) i od razu się wykąpał ponieważ bał się o kleszcze.. Powiedział że jak był po prysznicem zmył z siebie 2 klaszcze.. A dzisiaj przyszedł do mnie i powiedział,że ma kleszcza.. NA tym swoim.. Powiedział że był dosyć duży wyrwał go ale ma taką malutką czerwoną plamkę.. Nie chce iść do lekarza nie chce nic słuchać o tym A ja sie boję o niego. Czy może mu się stać coś poważnego? Może być bezpłodny ?

Nie ma sensu isc do lekarza. Dopiero jesli wystapia dziwne objawy. Najlepiej zdezynfekowac to miejsce, upewniajac sie, ze glowka kleszcza tam nie zostala

moim zdaniem ukaszenie kleszcza to cos bardzo powaznego, tym bardziej jesli to bylo w tym miejscu....... ja na Twoim miejscu wyslalabym vhlopaka do lekarza zeby sie przebadal, bo nie wiadomo czy ten kleszcz czegos mu tam nie zostawil lub czy czegos ie uszkodzil tak jak sie obawiasz... Wyslij go wiec do lekarza, a jak nie bedzie chcial to nastarsz go z tym ze to cos powaznego . Pozdrawiam ;]

moim zdaniem ukaszenie kleszcza to cos bardzo powaznego, tym bardziej jesli to bylo w tym miejscu....... ja na Twoim miejscu wyslalabym vhlopaka do lekarza zeby sie przebadal, bo nie wiadomo czy ten kleszcz czegos mu tam nie zostawil lub czy czegos ie uszkodzil tak jak sie obawiasz... Wyslij go wiec do lekarza, a jak nie bedzie chcial to nastarsz go z tym ze to cos powaznego . Pozdrawiam ;]

Gość poczytaj sobie ooo
o boreliozie... znajomy zostal w tym roku ukaszony przez kleszcza dokladnie w to miejsce!! amputowali mu 1 jadro, niewiadomo czy bedzie mogl miec dzieci, inny znajomy kolegi, mlody chlopak byc moze zostanie sparalizowany do konca zycia, ale miejmy nadzieje, ze nie, jednak czeka go rehabilitacja, bo lekarze zbyt dlugo zwkleali?? i nie znali przyczyny dziwnych objawow, a wszystko przez 1 malego kleszcza.. 🖐️

Gość a moja tesciowa
własnie ma borelioze po ukąszeniu kleszcza.... Radze do lekarza

Tzn moim zdaniem lekarz nic nie zrobi ponad dezynfekcje. Nie poda Ci lekow, zanim nie wystapia objawy. Dlatego pozostaje uwazna obserwacja i ewentualnie szybkie kojarzenie pogorszenia stanu zdrowia z kleszczem