Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onyyyxxxx

kapsulki na nadmierne pocenie

Polecane posty

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Gość salemOona
cześć. też mam problem z nadmiernym poceniem się - i to od 5 lat ... przeczytałam masę artykułów na ten temat, wypróbowałam kilkanaście metod- i nic. koleżanka poleciła mi Antidral - hehe, niestety... zawierał 92% alkoholu i 'wypalił' mi skórę pod pachami ... ;/ musiałam nacierać się mąką ziemniaczaną (tj. 'domowym sposobem'). skórę wyleczyłam - lecz dalej miałam problem ... pociłam się tak jak dawniej... mama poleciła mi noszenie 100% bawełnianych bluzek - lecz to też nie pomogło ... więc zaczęłam nosić czarne bluzki- które noszę do dziś ... wypróbowałam masę dezodorantów - lecz i one nie pomogły ... mam wypróbowane dwa- Dove i Garnier (bez białych śladów). wg mnie tylko one się sprawdzają, a przy okazji nie niszczą moich czarnych bluzek. zapytałam p. dermatolog- dała mi ulotki ze specjalistycznymi preparatami i jedną próbkę kremu pod pachy SVR - lecz i on także nie działa ... dostałam po nich krostek tylko ... jednak pozwolę sobie ją zacytować: "każdy człowiek się poci.nie ma na to rady. można jedynie to zmniejszyć. można próbować różnych preparatów, aż trafisz na ten właściwy"... jestem zła... wiem co czują osoby z nadmierną potliwością. wiem, że też stosują techniki 'kamuflażu'- czarnych bluzek, itp. każda dziewczyna chce ładnie się ubrać i to nie tylko w czarne bluzki, sukienki ... każda chce mieć gładki makijaż - a tu? spocisz się i po tobie spływa... niekiedy też się wstydzicie, że widać wam plamy - czy to pod pachami, czy to na plecach. wydajecie masę kasy na różne preparaty, itp. i też jesteście złe, gdy nie działają, bo macie nadzieję, że w końcu się wyleczycie. tak, ja też mam taką nadzieję... gdy próbuję nowości - działają przez 2-3 dni. a potem jest to samo. próbuję, ale tabletek nie łykam. stosuję tak jak powiedziałam dezodoranty, kremy... myślę, że stosowanie tabletek (perspi block, itp.) najpierw trzeba omówić z lekarzem. nie wiadomo jaka może być reakcja, bo każdy organizm to sprawa indywidualna. nawet te domowe sposoby mogą zaszkodzić... z artykułów, które przeczytałam mogę wam wypisać kilka metod: - picie szałwii (nie dłużej niż 2 tygodnie) - kąpiele w szałwii ( 2 torebeczki herbaty na 10 litrów) przez 10 dni - kremy hamujące nadpotliwość ( oczywiście tj. sprawa indywidualna każdego organizmu- tak jak wcześniej o tym wspomniałam) - picie dużej ilości wody mineralnej - 2 litry dziennie - można też wstrzyknąć sobie botox pod pachy... niestety jest to kosztowne - 2 000 zł i wg mnie ryzykowne ... to tylko niektóre, najczęściej wymieniane w czasopismach, na necie. możecie próbować - ale z głową ... nie zróbcie sobie krzywdy, bo różnie to bywa... A najlepiej będzie,gdy zrobicie sobie badanie hormonalne (TSH). Właśnie! To będzie najlepsze i najbezpieczniejsze. Że też wcześniej o tym nie wspomniałam... Badania wam pomogą w określeniu przyczyny waszej nadpotliwości. jeżeli jednak badania będą w porządku - to dopiero wtedy zacznijcie szukać odpowiedniej metody w zwalczaniu potu. życzę powodzenia i wytrwałości ;) ja wierzę, że jeszcze będę czuć się swobodnie i nie będę przejmować się plamkami potu ;) marzę, że założę jeszcze kolorowe ciuchy i .... ach ;) ... pozdrawiam, 3majcie się ;)

Gość AsiaAsiaAsiaaaa
a więc co z tym Perspi-Blockiem? stosował ktos te tabletki przez dłuższy czas? hm zastanawiam sie nad tym nadmiernym oddawaniem moczu... i albo to się ustabilizuje po czasie gdy organizm sie przyzwyczai albo to faktycznie ma pomóc w nadmiernym poceniu. bo po co producent miałby dawac substancje moczopędna gdyby to miało nie pomóc... hmmm ?

Gość synia
a ja polecam kamień naturalny - znajdziecie w każdej aptece...po kąpieli rannej na suchą skórę ... cały dzień sucho pod pachami a kosztuje około 15 zł.

Gość Kamien naturalny?
Czym rozni sie ten z apteki od tego w ogrodku??

dobrze sie sprzedaje ten preparat i wiem od klientek że działa jest do tego tez perspi-blok w rollonie

Gość synia
DEO-KRYSZTAŁ MINERAŁ KAMIEŃ : Naturalny dezodorant, stosowany przeciw poceniu się i powstawaniu przykrego zapachu. Jest wyjątkowo skuteczny. Na skutek pocierania powstaje na skórze niewidoczna warstwa ochronna, która zapobiega rozwojowi bakterii rozkładających pot (przyczyna powstawania przykrego zapachu).

Gość gość
Nie słyszałam o czymś takim, ale jesli już to zdecydowanie wole jednak pozostac przy tym co na mnie działa czyli przy Etiaxilu.

Gość wiemmka
No i ja nie słyszałam o takich kapsułkach.... nawet chyba nie chciałabym takich łykać. Poza tym mam swój wypróbowany i skuteczny antyperspirant.

Gość jaworeczkaa
Wydaje mi się, że najskuteczniejsze to są te antyperspiranty , które są dostępne w aptece. O kapsułkach nie słyszałam.

Gość gość
a..ja biorę tabletki czerwonej koniczyny w te upały do tego ..chusteczki nawilżające pije wodę i jest względnie

Gość Patinbuyytr
Cześć, miałam perspi block - jak dla mnie nie działa za dobrze. Etiaxil piecze- jeśli stosujesz na skórę uszkodzoną, podrażnioną (np. po depilacji) i jeśli za dużo aplikujesz. Jeśli już to NIE dla wrażliwej - na mnie nie podziałało wgl., Czerwony etiaxil troszkę pomógł ale też bez rewelacji. Pocą mi się ręce, stopy pachy... Jeśli już mam coś doradzić to częste przemywanie miejsc, które wam się pocą. Na noc etiaxil, rano jakiś dezodorant. Bloker mam i jeśli komuś szkoda kasy na etiaxil to można zakupić. Nie widzę wielkiej różnicy w działaniu środków które wymieniłam. Nie ma co się stresować, każdy się poci - jeden mniej drugi więcej, myjcie się żeby nie śmierdziało, nie myślcie o tym za dużo i tyle. Ps. jeśli znajdziecie coś super działającego to dajcie znać, tylko pamiętajcie że na każdego działa coś innego!

Gość errivaci
Botox, laserowe usuwanie gruczołów potowych pod pachami - na pocenie "podpachowe".