Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdfhatar

YASMINELLE

Polecane posty

Gość zdfhatar

zaczne je brać, to moje pierwsze tabletki. Tygodniowa przerwa jest zawsze podczas krwawienia , po 21 dniach .? czy jeśli nie mam do konca regularnych miesiączek, to zawsze dostane okres gdy zrobie przerwe.? zaczyna się je brać w 1 dzien krwawienia i nei robi sie przerwy na okres.?

Gość zdfhatar
i czy mogę po nich przytyć?

Pierwszą tabletkę z opakowania bierzesz w pierwszy dzień okresu, bierzesz przez 21 dni, potem robisz 7 dniową przerwę, w ciągu której następuje krwawienie z odstawienia ( okres) i potem zaczynasz nastepne opak. Zawsze podczas tej 7 dniowej przerwy bedzie występowalo krwawienie. Okres podczas brania tabletek masz jak w zegarku, więc twoje naturalne miesiączki nie mają nic do tego. To czy przytyjesz to zalezy od twojego organizmu.

Gość zdfhatar
dziękuje. ;)

Gość blackcat
Okres NIE zawsze musi wystąpić w przerwie - jeżeli nie wystąpi dwukrotnie należy iść do lekarza. Pierwszą tabletke z opakowania po przerwie berzesz zawsze w tym samym dniu tygodnia :) Okres moze wystąpić w dowolnym dniu przerwy (nie koniecznie w pierwszym dniu). Ja po nich nie przytyłam - ale jest różnie :)

Czasem rozniez podczas brania tabletek, moze pojawic sie plamienie, ale to normalne na poczatku brania tabletek. Okres nie zawsze moze wystapic podczas przerwy- jest to zawarte w ulotce, ale mi sie nigdy nie przydarzylo takie cos. Okres ZAZWYCZAJ wystepuje w 3-4 dniu przerwy. Ja bralam kiedys YASMIN i przytylam 5 kg.