Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja matka mnie dreczy

moja matka mnie dreczy psychicznie

Polecane posty

zawsze myslalam,ze nie ma nikogo na swiecie kogo matka by nie kochala i ciagle ponizala. Teraz widze,ze sa tacy ludzie. w jakis sposob poczulam sie mniej samotna

Gość aligator
Nie wiem dlaczego ingerują w moje życie, od kilku miesięcy pracuję i jestem częściowo niezależna, ale przedtem miałam mówione, że żrę za darmo

Gość anne klein
wlasnie o to chodzi ze sie boje...ze bede powtarzac blad swojej matki i babki....nie wiem czy kiedykolwiek zdecyduje sie na dziecko...moze wlasnie dlatego potrzebuje terapii zeby najpierw uwolnic sie od przeszlosci i moc zaczac zycie od nowa....wiecie co ten temat jest dla mnie tak bolesny ze lzy pomimo wszystko same cisna sie do oczu...ona nawet nie zdaje sobie sprawy jak bardzo mnie wypaczyla...ale mowie Ci dziewczyno uciekaj jak najdalej !!!!zawsze mozesz studiowac swoj kierunek na innej uczelni...nie wiem cokowiek.....ale uciekaj

Gość aligator
nieraz myślałam, że ze sobą skończę, bo wydawało mi się że tego nie wytrzymam

aligatorze mnie rowniez czesto biło sie w domu. Teraz juz mniej. Kiedys matka latala za mna z deska taka drewniana kuchenna. teraz czasem uderzy mnie w twarz. raz skoczyla do mnie z nozem. Mam sznyty na rekach. Mnie bardziej niz ta fizyczna boli psychiczna przemoc

Aligatorze mam tak samo... ciagle mi matka powtarza,ze "zre za darmo",ze jestem pasozytem..

Moja Mama mnie dreczy----to napisz drugi i popros ojca by jej podal i zadbal by przeczytala. jesli matka nadal bedzie przykra, musisz sie odgryzc. Hoduje moze kwiatki?

Ja tez czesto mam mysli samobojcze, ale mam chlopaka, ktory utrzymuje mnie przy zyciu. Dzieki nie,mu patrze w lustro i nie widze grubasa ale szczupla dziewczyne i nie zapominam o tym,ze jednak nie jestem taka glupia..

Gość anne klein
ja napisalam list na swieta Bozego Narodzenie w zeszlym roku...i wiecie co???? napisalam w nim co czuje przelalam wszystkie swoje mysli i uczucia na papier...chcialam zeby wiedziala to czego nigdy nie moglam jej powiedziec bo zawsze konczylo sie awantura i jej na wierzchu...bo ja nie mialam prawa....napisalam tez na koniec ze mam nadzieje i czekam na taki dzien ze kiedys bedziemy mogly usiasc przy jednym stole razem i porozmawiac ...i wiecie co????do dnia dziesiejszego nie dostalam zadnej odpowiedzi...to przykre ale utwierdzilo mnie tylko w tym ze to nie ma sensu bo ona nigdy sie nie zmieni :(

Gość aligator
żebty było pikantniej dopiszę,że kiedy budowali dom pożyczyłam im 10 tys. złotych, które na książeczkę wpłaciła mi babcia, minęły 3 lata, a oni mi nadal nie oddali i nie maja zamiaru. Kiedyś opomniałam się o te pieniądze delikatnie, to mi powiedzieli, że poszły na naukę

Gość dagini
Wspolczuje Ci kochana! mialam to samo ! matka mnie meczyla, dolowala i psychicznie tlamsila. Chodzilam do psychologow,by jakos sobie odbudowac poczucie wlasnej wartosci. Zdarzyl sie cud i poznalam mojego meza i zabralmnie do innego kraju. Teraz mamy kontakty tylko telefoniczne, wiec sie ciesze. Juz mi sie troche zagoily rany, ale mam 33 lata i nadal podswiadomie slysze jej glos krytyki w glowie. Musisz sie jak najszybciej usamodzielnic i od niej uciec! mysle o Tobie cieplo!

Ojciec nie chce sie wcinac, ale jak juz sie wetnie to matka go jezdzi jak psa,ze w koncu i on mnie atakuje.. Ojciec ciagle jest w pracy nie ma go. Nie mam prawie z nim kontaktu. nie hoduje kwiatkow, nie ma zwierzat a czemu pytasz?

Gość anne klein
a najbardziej boli mnie to ze ludzie wkolo uwazaja ja za taka wspaniala kobiete :D uczynna mila pomocna wesola ...kurwa dla mnie matka kojarzy sie z czyms najbardziej okrutnym....

Gość aligator
tylko, że ja cierpię na fobię społeczną, mam problemy w nawiązywaniu kontaktów z ludźmi, a ponadto boję się samotności, gdybym miała mieszkać sama

Porozmawiaj tez z Tata, popros by chociaz on dal Ci jakies poczucie bezpieczenstwa w domu bo juz niw wyrabiasz. Myslalm o tym by podlac jej kwiatki wrzatkiem, na pewno padna a matce zrobi sie smutno. Nosi bryle?

Gość aligator
dokłaDNIE U MNIE JEST TAK SAMO, WSZYSCY UWAŻAJĄ NAS ZA WZOROWĄ RODZINĘ

Ja placze rowniez Anno Klain podczas tej rozmowy. Boje sie rowniez i nie chce dzieci. boje sie,ze je skrzywdze,ze nie dam milosci,ze bede taka sama... "...ona nawet nie zdaje sobie sprawy jak bardzo mnie wypaczyla..."--> to samo czuje. Ona nic nie rozumie...

Gość aligator
kiedy byłam bez pracy kilka lat temu, nie dostawałam żadnych pieniędzy

Gość anne klein
a jak jej napisalam tez oczywiscie w liscie ze mialam probe samobojcza i tylko cud sprawil ze zyje to jej to nawet nie ruszylo..bo slyszalam od rodziny ze opowiada ze jestem chora psychicznie bo chcialam sie zabic :( ehhhhh szkoda slow.....ja faceta nie moge sobie znalezc...bo kazdy po czasie ma mnie dosc...mojego ciaglego oplatania ich swoja miloscia....kazdy ucieka albo ma mnie dosc...a najgorsze jest to ze nikt nie probuje mnie zrozumiec...bo kazdy mowi ze mnie tez bito i zyje

u mnei to uniezaleznianie szlo na 2 raty ;) tzn. pierwszy ra jak wyjechalem na studia - nawet sobei nie zdawalem sprawy ze to mi tak duzo dalo - pech chcial ze napierwszym roku zle trafilem w akademiku. potem tez bylo ciezko bo niestac mnie bylo na dobre mieszkanie a szukanei mieszkania gdy masz bardzo ograniczona kase jest strasznie stresujace bo tak naprawde szukasz tylko super okazjii - i mmusisz znalezc ta superokazje przed koncem wrzesnia :). ale jakos przeszedlem to potem wrocilem do pracy do miasta skad pochodzilem i nei zdawalem sobie z tego sprawy jak zle na mnei psychicznie wplywa relacja z ojcem i zaczelm mieszkac w domu - to sie skonczylo mala katastrofa -> stalem sie klebkiem nerwow zaczelem zawalac w pracy i wtedy resztkami sil i oszczednosci sie wynioslem. nei chce pisac wiecej szczegolow zeby nei byc identyfikowalny :). wiec to jest tak dosc pobieznie :).

Gość aligator
tacy ludzie nigdy się nie zmienią i nic nie będą czuli, to szatany

tak nosi okulary ale do czytania. Mam wrazenie,ze nic jej nie skrzywdzi. To kamien

Ale cale zycie bez niczego wynajmowne mieszkanie. Boje sie przyszlosci..

Gość aligator
ja teraz powoli wychodzę na prostą, bo mam pracę, ale sytuacja w domu sie nie zmieniła

Schowaj bryle! Wpusc szczura do jej sypialni! Dosyp czegos na srake do herbaty! Idz do cioci i opowiedz o kilku jej akcjach! Zadzwon do telefonu zaufania!

Gość aligator
mamy piekło na ziemi i jeszcze ten brak zrozumienia ze strony otoczenia

A w sumie masz racje. Kupie jej cos na przeczyczenie i zadzwonie na tel.zaufania. Niech i jej bedzie zle!

Gość dagini
Jejku, czytajac wasze wypowiedzi czuje jakbym to ja pisala. Polecam Wam ksiazke Wojciech Eichelbergera ZATRZYMAJ SIE, chyba ten tytul. Sa rodzialy o relacjach matka -corka. Ja mialam przez nia anoreksje, bulimie nadal lecze. Po latach najwazniejsze by jej wybaczyc, zrozumiec ze miala ciezkie zycie. Mi zal mojej mamy, zyje w swiecie fantazji, rodzina tzw inteligencka, rodzice prawnicy, niby szczesliwa rodzina. Gow... prawda. Naprawde wiem przez jakie pieklo przechodzicie, az mi sie chce plakac.3majcie sie Kochane!!! ja sobie przesieglam, ze moja corka nie zazna tego ode mnie, bede ja kochac ponad wszystko i bedzie najpiekniejsza!