Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NEWYORKER2008

łóżeczko turystyczne

Polecane posty

Gość NEWYORKER2008

Mam pytanie do wszystkich mamuś, niedługo spodziewam się maleństwa i chciałabym kupić łóżeczko ale mieszkam w bloku więc mam małą powierzchnię do zagospodarowania a poza tym często będę wyjeżdżać z dzieckiem więc zastanawiałam się nad łóżeczkiem turystycznym zamiast drewnianego. Oglądałam kilka i stwierdzam, że jest mobilne ale niestabilne, ta część podwieszana bardzo się buja. Napiszcie jakie macie doświadczenia z takimi łóżeczkami, polecacie czy raczej sugerujecie kupno drewnianego.

Gość blebelelelele
ja mam drewniane ale z tego co wiem to są fajne a potem z takiego łóżeczka można zrobić kojec

Gość babeczka 30
ja mam i nic sie nie buja.A roznicy w wielkosci lozeczek drewnianych a turystycznych nie ma zadnej

Gość NEWYORKER2008
Babeczko czy dokupowałaś materac do łóżeczka bo zauważyłam, że to podwyższenie jest cieniutkie?

Gość nieprawda bo są
różne wielkosci; ja turystyczne mam 135 na 75, a drewniane 120 na 60 bodajze turystyczne nie nadaje sie do spania na codzien, ma zbyt miekki materac, a raczej matę i jest nierówne

Gość NEWYORKER2008
tego się właśnie obawiałam, że to podwieszenie nie zdaje egzaminu...więc lepiej nie ryzykować i kupić standardowe drewniane łóżeczko ze stabilnym materacem ...

Gość hmmmmmmmmnmm
koleżanka ma takie łóżeczko od początku i z tego co wiem mały spał w nim i nigdy na nie, nie narzekała

Gość nieprawda bo są
nie chodzi o narzekanie tylko zdrowie dziecka a raczej jego kręgosłup: mój ortopeda odradza

Gość nieprawda bo są
zresztą w turystycznym jest siatka po bokach i moje dziecko wkłada tam paluszki, wiec w wielu miejscach jest rozdarte, a spi tylko w nim od czasu do czasu...

Gość Mama2008
Moja 7 miesięczna córcia śpi w łóżeczku turystycznym i bardzo sobie chwalę, że je kupiliśmy. Miała wcześniej zwykłe drewniane, a turystyczne zakupiliśmy tylko z myślą o wyjazdach. Po ukończeniu 5 miesięcy zrobiła się jednak tak ruchliwa, że w drewnianym łóżeczku obijała się, pomimo zabezpieczeń. Zaczęła więc spać w turystycznym i jest super, to jednocześnie jest taki kojec. Nie ma twardych boków, tylko siateczka i materiał, nie ma żadnej obawy, że dzidziuś się uderzy. Materac kupowaliśmy dodatkowy, bo sam ten z turystycznego jest zbyt wiotki i przy ruchliwości małej ściągał się. Częśc podwieszana owszem, chwieje się, ale zaliczam to na plus, bo można delikatne pobujać malucha, jak ma trudności z zaśnięciem. Ogólnie łóżeczko jest stabilne i bezpieczne, chociaż na początku też miałam obiekcje, wydawało mi się chwiejne.

Gość babeczka 30
materac dokupiłam,na łóżeczko nie narzekam mały śpi w nim na codzień.

Gość NEWYORKER2008
Mamo2008 ale Twoje maleństwo miało 7 m-cy a ja chciałabym je kupić od razu zamiast łóżeczka drewnianego. A materac położyłaś na podwieszeniu czy już na dole?

Gość NEWYORKER2008
obawiam się po prostu tego, żeby maleństwu nie zaszkodzić...

Gość babeczka 30
ja mam od początku jeśli kupisz dobry materac nic napewno maleństwu nie zaszkodzi.

Gość hita
Ja tez mam od samego początku i jest super

Gość NEWYORKER2008
Babeczko2008 napisz mi tylko czy materac położyłaś na podwieszeniu czy już na dole??????

Gość NEWYORKER2008
babeczko 30-oczywiście:-))

Gość NEWYORKER2008
proszę o odpowiedz!!!!

Gość chatkapuchatka
wydaje mi się, że na podwieszenie to materac jest za ciężki

Gość balladynka32
moj maluch spal w lozeczku od 1 dnia swojego zycia w domu. materac od razu na podwieszeniu dalismy, i nic lepszego sobie nie moglam wyobrazic. jak maly skonczyl 6 miesiecy kupilam mu drewniane lozko i pozalowalam, ale trudno, juz jest. turystyczne teraz sluzy jako tzw pierdel, czyli kiedy chce malucha uziemic na jakis czas, zeby mi sie nie paletal po mieszkaniu. to dobry zakup

Gość NEWYORKER2008
balladynko32 jaki materac kupiłaś, że się nie zarwała ta podwieszka? Co spowodowało, że kupiłaś drewniane łóżeczko? I jeszcze jedno kupowałaś łóżeczko turystyczne w sklepie czy na allegro??

Gość balladynka32
ta podwieszka jest bardzo wytrzymala, nie ma mowy o zerwaniu, materac mam kokosowo piankowy. kupilam na allegro, a lozeczko drewniane kupilam, bo przeprowadzilismy sie do nowego mieszkania, maly dostal swoj pokoj i chcialam, zeby bylo super elegancko. ale serio bez problemu malucha mozna od 1 dnia, lozeczko jest wygodne, bo na kolkach, poza tym, jak jest podwieszka, to na dole lozka mozna trzymac rozmaitosci, ja tam mialam pieluchy malucha i jakies duperelki, z jest kieszonka. dodany przewijak sluzyl jako poleczka na przybory, nigdy jako przewijak.

Gość NEWYORKER2008
dzięki balladynko32 za odpowiedz;-)) łóżeczko turystyczne kupowałaś też na allegro? rozumiem, że przewijak dołączony do łóżeczka nie sprawdzał się lepiej kupić standardowe?

Gość sambasikoreczka
na allegro jest może taniej ale problem z weryfikacją...moja znajoma kupiła bujak dla córeczki i przysłali zupełnie inny i potem dłuuuugo czekali na ten prawidłowy:/

Gość babeczka 30
materac polozyłam na podwieszeniu jak znajde linka z moim łóżeczkiem to zaraz podeślę

Gość NEWYORKER2008
z góry WIELKIE dzięki ;-)))

Gość fgfgf
moja siostra kupila na allegro, wszystko doszlo i bylo OK, zaraz poszukam takie lozecko jak ona ma. jest naprawde praktyczne, mala tez spala od 1 dnia zycia. tzn spi nadal - ma 8 miesiecy.

Gość fgfgf
ehe jest ;) zreszta moja siostra wierna jest tej firmie, ma 2 wozki z babyono tez, krzeselko do samochodu i nie narzeka