Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NEWYORKER2008

łóżeczko turystyczne

Polecane posty

Gość NEWYORKER2008
Dziękuję!!!!Jesteście nieocenione;-))

Gość Mama2008
Materac kupiliśmy piankowy, czyli bardzo lekki i położyliśmy na podwieszeniu. Dzidzia śpi w tym łóżeczku od początku wakacji, czyli 2 miesiące- najpierw miesiąc spała na wakacyjnym wyjeździe, a po powrocie okazało się, że jest zbyt ruchliwa, żeby wrócić do drewnianego łóżeczka i pozostała w turystycznym. Pewnie pośpi w nim do momentu aż dorośnie do kupna tapczanika. Łóżeczko kupowaliśmy na allegro.

Gość deli26
ja też jestem za turystycznym od początku, dokupię tylko materac. A łóżeczko kupie na allegro, bo u nas w sklepach nie widziałam

My mamy na wyjazdy takie łóżeczko: http://allegro.pl/item421834621_mamtu_kojec_paula_otwierany_bok_kolka_moskitiera.html jest zupełnie OK :) Koniecznie trzeba do niego dodatkowy materac! I to najlepiej jakiś twardszy, kokosowo-gryczany? Żeby dobrze plecki były zabezpieczone. Mi to się w tych łóżeczkach nie podoba m. in. to, że dziecko się cały czas na świat przez tą siatkę patrzy - kiedyś spróbowałam, niemiłe uczucie :) Brak szczebelków utrudnia też wstawanie. Ja z moim drewnianym nie mam kłopotów z obijaniem się, bo Lusia jak miała 5 miesiecy to zaczęła pełzać i ją wyeksportowaliśmy z łóżeczka na dywan. W łóżeczku tylko śpi i bawi się kilka minut - tyle co po przebudzeniu. A mamy takie z Ikea za 99zł ;)

Gość NEWYORKER2008
zastanawiałam się czy w ogóle jest sens kupować od razu łóżeczko może lepiej głęboki wózek, w którym i tak maleństwo będzie mogło przez jakiś czas spać a z kupnem łóżeczka trochę się wstrzymać...

Gość benque
mój synek i tak spał ze mna, łóżeczko kupiłam wcześniej ale mało z niego korzystałam, długo miał kolkę więc albo go nosiłam albo bujałam w wózku

Gość bleeeeeeeeeeeeeeeeee
kupisz łóżeczko a potem i tak będzie służył jako kosz na zabawki ;P

Eeeee gdzie dziecko w gondoli cisnąć :o Daj spokój :) Co innego zdrzemnąć się w klaustrofobicznej gondoli na spacerze, co innego całą noc i pół dnia. Ile taka przeciętna gondola ma - 77cm? Dziecko urodzi się to będzie miało 55 cm więc po 10 cm zapasu z przodu i z tyłu - mocniej prygnie i będzie głową w ściankę wkomponowane, o słynnym dziecięcym rozwaleniu na żabkę nie mówiąc, albo spaniu w poprzek łóżeczka - dzieci to lubią :) Łóżeczko to wydatek 100zł, uwierz mi, że się przyda - nawet żeby dziecko same zostawić jak do kibela będziesz chciała iść... Nawet jako kosz na zabawki. Ja z Lusią śpię w nocy w jednym łóżku, ale w dzień kładę ją zawsze do łóżeczka i nie wyobrażam sobie życia bez niego.

Gość NEWYORKER2008
Chemical ja się właśnie zastanawiam czy lepiej kupić łóżeczko drewniane czy łóżeczko turystyczne....

Yhym... Jedno i drugie kosztuje w sumie tyle samo. Najtańsze 100zł. Drewniane, np. to z Ikea co mam, mimo niskiej ceny jest superstabilne (i piętro i parter)i miłe w obejściu. Myślę, że jest w nim lepsza "wentylacja" niż w turystycznym. Dziecku łatwiej w nim wstawać... Za to na przykład nóżki mogą utkwić między szczebelkami... Jest też taki okres w życiu dziecka, kiedy ono się po prostu wywraca, uczy się siadać, stawać, wówczas to nawet ochraniacz nie pomoże. Za to turystyczne jest mniej stabilne, trzeba do niego dokupić naprawdę dobry materac żeby tych desek nie było czuć, ma siateczkę (mnie od niej oczy bolą), dziecku w nim trudniej stanąć, ale za to kupujesz jedno łóżeczko i masz z głowy. Dziecko też się nie poobija, nóżki nigdzie nie wejdą... Ja osobiście mam 2 łóżeczka: drewniane z Ikei i turystyczne Mamtu Paula. Ja osobiście preferuję chyba to drewniane.

Gość NEWYORKER2008
dzięki za odpowiedz;-))sądzę, że przy drugim dziecku będzie mi łatwiej podejmować decyzję:-))

Ja mam łóżeczko Hauck i jestem super zadowolona Tylko materac musiałam lepszy dokupić

Gość bebekopytka niosamnie
ja kupiłam lóżeczko jak moja Natalka skończyła 3 m-ce i od razu kupiłam kojec ale taki noworodek (jeśli już się upierasz nad kupnem tego łóżeczka od razu)to chyba powinien mieć łóżeczko drewniane

Gość HaniaZzz
Do łóżeczka kup bardzo dobry materac, to on jest tak naprawdę najważniejszy w tej całej zabawie. Ja kupiłam materac Victoria w sklepie http://www.jmbnet.pl i wiem, że zrobiłam ogromną przysługę mojej córeczce - Karolinie.

Gość gość
to łózeczko Graco Contour Electra jest rewelacyjne http://gracobaby.com.pl/dla-domu/contour-electra . Małe, ma kółka żeby łatwiej je przesuwać, łatwo się składa. a do tego przewijak, melodyjki, wibracje w materacu a nawet lampka nocna. Wystarczy? bo mnie to przekonało

Gość gość
materacyk do łózeczka turystycznego dostałam tutaj w Fiki Miki http://materacyk.pl/, u nich też materac do łóżka dla Miśki kupiłam

Gość gość
Jest trochę naprawdę dobrych marek które taki osprzęt dla dziecka produkują na dobrym poziomie. Teraz to pierwsza do głowy mi przychodzi firma Lionelo, bo niedawno u nich łóżeczku turystyczne zamawialiśmy. Miły kontakt, szybko zrobili dostawę, to co mają na stronie to rzeczywiście mają też na stanie przez co na samą wysyłkę nie trzeba czekać specjalnie długo. Tutaj masz cały wątek z ich łóżeczkami - http://lionelo.com/product_category/lozeczka/