Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teigerin

Oddam kota w dobre ręce - pilne bo inaczej zginie

Polecane posty

Gość teigerin

Witam! Tydzień temu znalazłam kota, który najprawdopodobniej uciekł komuś. Chciałam go przygarnąc, ale niestety mam już kota i psa, a moja mam początkowo chętna zmieniła zdanie i obawiam się, że w każdej chwili moze go wyrzucic na dwór, a kotka była od malutkości wychowywana w domu i nie da sobie rady. Proszę o kontakt osoby z dobrym sercem z terenu Katowic i okolic - mogę dowieźć kota. teiger@o2.pl http://www.allegro.pl/show_item.php?item=424795801

Gość buzinka
a jak reaguje na inne koty??? i psy

Gość teigerin
U mnie w domu jest z kotem i psem. Z kotem się bawi, śpi - generalnie bez problemu. Psa się czasami wystraszy jak wyjdzie z za rogu. Ale poza tym również z nim śpi i nie ma jakis większych problemów.

Gość buzinka
i mowisz ze kotka bys dowiozla? masz auto?

Gość teigerin
tak, dowiaozłabym, mam auto, więc nie byłoby problemu.

Gość buzinka
hmmm...

Gość teigerin
Kotek jest naprawde przesłodki. jak wstaje rano to przychodzi się przywitac, mruczy, ociera się. jest bardzo towarzyski i nie boi się nowych ludzi.

Gość buzinka nie ględź
nie chcesz wziąć kota to nie rób nadzieji dziewczynie :P

Gość po co brałaś
Jak teraz nie możesz zatrzymać??? Czy kotka była odrobaczona, czy jest i czy będzie wysterylizowana? Wyrzucenie domowego kota na dwór to pewna śmierć dla niego, bardzo okrutna i bolesna. Dałaś ogłoszenia w okolicy znalezienia i w prasie, u weterynarzy? poszukaj pomocy tutaj: www.dogomania.pl dział "inne zwierzęta" oraz tutaj www.miau.pl są tam osoby, które powinny pomóc, w tytule tematu napisz miasto, trzeba się logować, ale warto. Może mama zgodzi się zatrzymać kotkę do czasu znalezienia nowego domu, na powyższych forach można czasem nawet otrzymać pomoc finansową na utrzymanie czy sterylizację, jeżeli sytuacja zagraża życiu i zdrowiu zwierzęcia. Poszukaj też fundacji w twojej okolicy.

Gość teigerin
siedziała na schodach u mnie w klatce, myslałam, ze uciekła sąsiadom, potem sie okazało ze jednak nie. Najpierw moja momam była na tak, ale teraz jej sie odwidziało. ogłoszenia rozklejałam. Jest odrobaczona, a na sterylizacje jest za młoda.

Gość po co brałaś
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=9859 tu jeszcze więcej ogłoszeń dobrze, że kicia trafiła na ciebie, wytłumacz mamie, że wyrzucanie na ulicę, to tak jakby ją zabiła, tak samo oddanie do schroniska, za 2 m-ce będzie można ją sterylizować, na dogomanii można wystawić bazarki, żeby uzbierać pieniądze na ten cel, może wtedy mama spojrzy przychylniejszym okiem

Gość majkaaaaaaa2
ja mam dwie kotki psa i jedną tez znalazłam wpakowałam wplecak i przyniosłam do domu.Początkowo mama była na nie kazała mi ją odwiez do schroniska ale potem..potem to sie w niej zakochała i mowy nie ma żeby ja oddac komukolwiek badz gdziekolwiek.Moja mama mowi na nią "moja córeczka"jak jej przypominam że pierwsze dni chciała ja odwozic to przytuliska to się śmieje i mówi że to najwiekszy bład jaki by zrobiła.kotka jest cudowma..Jest juz członkiiem naszej rodziny moze u7 ciebie tez sie ułozy czego ci szczerze zycze

Gość anka..........................
witaj jestem ze schroniska ok 40 km od poznania kotke moglabys oddac do mnie ale trzeba bylo by ja dowiezc

Gość teigerin
Obawiam sie, ze to niestety za daleko, bo ja jestem z Katowic

Gość teigerin
dzieki "po co brałas":), napisze gdzie sie da

Gość teigerin
dzieki majkaaa2:)

Gość anka..........................
no fakt kawał jest ale zrob kotkowi zdjeca i powies gdzie tylko sie da ogloszenie po jakims czasie albo znajda sie wlasciciele albo ktos adoptuje kotke. badz dobrej mysli :) ale zasze lepiej jesli kotka bedzie miala dom niz bedzie w schronisku

słuchaj, chyba jest w rudzie śl schronisko tak mi sie wydaje, to popytaj. popytaj jeszcze jakichs znajomych co maja podwórko swoje czy by nie wzieli kotka bo szkoda go tak oddac na pastwe losu...