Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nina blue

DO WIERZACYCH W BOGA

Polecane posty

Gość nina blue

pytanie jak wyobrazacie sobie Boga na ile go znacie chodzi mi o forme osobowa Boga jak wyglada co lubi co jestescie w stanie powiedziec o Bogu w ktorego wierzycie ???

Gość nina blue
hm to twoje zdanie ale ja pytam tych ktorzy wierza gwiadeczko

Bóg nie jest "kimś".To siła, Moc, coś jak kosmos - niewyobrażalnego, bezosobowego. To nasza Miłość,taka bezkrytyczna i wybaczająca wszystko.Tak sobie wyobrażam. Dodam, żem nie żaden mocher.

Gość nina blue
nie wiem ale ja osobiscie nie wyobrazam sobie Boga bez jego osobowej formy tak wydaje mi sie zimny jakis nieprzystepny a gdy ma forme osobowa staje sie bliski bardziej zrozumialy- tez nie jeste mocherem hahah

Gość matulenkamama
Bog jest switlem sila ale i ,,kims ,,

Gość nina blue
no wlasnie o to mi chodzi o faorme osobowa o to ak sobie Boga wyobrazasz moze na ile go znasz na ile masz o nim pojecie

Gość nina blue
miec pojecie o BOGU to znaczy wiedziec KIM jest Bog

przeciez tego nikt nie wie. Swoja droga, personifikacja boga jest typowe dla ludzi, maja bardzo male mozdzki i inaczej nie potrafia

Gość nina blue
no wlasnie chodzi o to ze ludzie tego nie wiedza nie maja pojecia o Bogu nie maja nic KONKRETNEGO do powiedzenia wiec skoro nie maja pojecia Boga jak moga znac miec pojecie o jego nakazach

hej, nie trzeba od razu tak z grubej rury:) przede wszystkim - nie osądzać:) Dla każdego Bóg jest inny:) nie staram się Go personifikować, bo to prowadzi do tego, że posiadał będzie wady ludzkie:) A to On stworzył człowieka na swoje podobnieństwo a nie na odwrót:)

Gość nina blue
personifikacja Boga nie jest niczym zlym ludzie maja male mozdzki-Fakt ale mysle ze Bog wie o tym heheh i dlatego pozwala na tzw. personifikacje robi to jak by dla ludzi aby prez to byc dla nich bardziej dostepnym pkazuje im swoja osobowa forme aby ulatwic im wyobrazenie o Nim samym

Gość nina blue
wydaje mi sie ze koncepcja Boga jest konieczna do zrozumienia religii, jesli religia nie ma ideii Boga hmmmm to wlasciwie co to za religia

Gość Bóg to moc
ciężko mi wyobrazić sobie jako postać człowieka Jezus był człowiekiem ale napisane zostało że PAN BÓG STWORZYŁ CZŁOWIEKA NA WZÓR I PODOBIEŃSTWO SWOJE więc cos w tym jest dla mnie Bóg jest nieskończonym dobrem cieplem opoką czymś niewidzialnym ale odczuwalnym

Gość nina blue
o tak idea piekna choc jak sadze jest to cecha Boga jest milosciwy kocha swoje dzieci ale nie jest tym uczuciem bynajmniej w moim pojeciu ma on trzy formy pierwsza eneria druga dusza doskonala umieszczina w sercu kazdego czlowieka i trzecia osoba forma ja to rozumiem w ten sposob milosc mozna bardziej podpisac pod ceche osobowej formy lub duszy doskonalej zamieszkujacej w kazdym sercu ktora powodje wlasnie uczucie milosci

Gość nina blue
i znow trudno mi to pojac ze Bog jest dobrem ok dobro moze byc cecha Boga ale nie NIM jesli powiedzmy ty jestes osoba spokojna to czy jestes spokojem ???

Gość Bóg to moc
dlatego do złych ludzi mawia sie że nie ma Boga w sercu jak zdążylismy zauważyc jest dużo wyznań i od niedawana może około 5lat zaczęłam troszke głębiej czytać na temat religii tylko z tego wszystkiego okazałoby sie że nasza jest najgorsza więc dalam sobie spokój

Gość nina blue
ale nie jestes spokojem tylko czlowiekeim ktorego cecha jst to ze jest spokojny dla mnie to logiczne dlaczego przestalas ja sadze ze ludzie powinni czytac o innych religiach ze to pomaga poznac Boga a skoro z tego wywnioskowalas ze nasz jest najgorsza heheheh moze warto sie zastanowic dlaczego

Gość Bóg to moc
żeby nic za to Twoja stopka jest jak boska idea wszystko dobro jest Bogiem

Gość nina blue
kazdy nawet ,,zly ,, ma w sercu Boga tylko nie pozwala mu sie odezwac ,,przykrywa go koldra klamstwa idt, tak ze tworzy tyle warst ze nie jest Go w stanie uslyszec choc nigdy nie jest to nieodwracalny proces

ale przecież nie powiedziałm, że nie interesuję się innymi religiami. Czytam sporo na ten temat i jest coś, co mimo różnic drobnych, łączy je wszystkie - MIŁOŚĆ. Przepraszam, może jestem nudna z tym wiecznym powtarzaniem tego słowa:) Ale to ono jest w życiu najważniejsze, Sama pomyśl.(sam)?:)bez Miłości nie ma życia:)

Gość nina blue
co fakt to fakt ale napisalas ze ,,nasza,, jest najgorsza dlaczego tak myslisz?? ozumiem ze piszac ,, nasza ,, masz na mysli katolicka

Gość nina blue
ja nie jestem katoliczka ale jak sadze problem polega na tym ze nie ma dorych ,,nauczycieli,, prawdziwie oddanych itd. na tym polega problem religii ucza ludze ktorzy nie maja o niej pojecia wiec jak moga ,,wychowac,,,,sobie dobrych uczniow cos na tej zasadzie