Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamputer

bol kosci ogonowej od dzwigania- nie wiem co robic-pomocy

Polecane posty

Gość kamputer

Od dwoch tygodni pracuje w fabryce gdzie musze dzwigac takie klocki 2-3kilogramowe. Pojawil sie problem z koscia ogonowa- po paru godzinch pracy strasznie mnie ona boli i uniemozloiwia sprawne chodzenie. Czy przejdzie to, czy raczej powinnam zrezygnowac z pracy? Czy moge zostac kaleka jak bede dalej wykonywala ten zawod?

Gość kamputer
*rosze pomozcie

Gość mag da lena
To nie jest kosc ogonowa tylko kregoslup ledzwiowy. Jesli mialas szczescie to tylko Ci sie krag poruszyl. Nie tylko powinnas rzucic ta prace, ale natychmiast udac sie do lekarza. jesli krag sie wysunie moze naruszyc nerwy a w skrajny wypadku moze to doprowadzic do czasowego paralizu. Powinnas lezec plasko a jak bol juz minie pewnie po jakis 2 tyg powinnas zapisac sie na basen i cwiczyc w domu miesnie brzucha i kregoslupa. To jest powazna sprawa idz do lekarza

Gość kamputer
Madlalena mialas cos podobnego w zyciu czy po prostu orientujesz sie w tych sprawach?

Gość a co to jest....
zrezygnuj z pracy ! Twoje zdrowie jest najwazniejsze ...to jak ty sie czujesz jest najwazniejsze a jesli czujesz ból kosci ogonowej to wiedz ze on nie zniknie jak za dotknięciem czarodziejskiej różdzki niestety ... ból będzie narastał ... idz przede wszystkim do lekarza ... to Ty jestes wazna ! praca to cos co sie zmienia ... Dbaj o siebie !

Gość mag da lena
Mialam niestety i za pierwszym razem zignorowalam, nie poszlam do lekarza, ledwo sie ruszalam ale smarowalam mascia i staralam sie ignorowac. W koncu jak bylo bardzo zle poszlam i okazalo sie ze nadaje sie na operacje. To bylo kilka lat temu od tego czasu dyski mi sie wysuwaly jeszcze dwa razy. Teraz nie moge dzwigac, biegac, uprawiac wielu sportow, schylac sie, wykonywac gwaltownych ruchow, dlugo siedziec i miec nadwagi. Jest kiepsko. Nie badz taka glupia jak ja i idz do lekarza od razu.

Gość mag da lena
A jesli jeszcze Cie nie przekonalam, to moge wspomniec o bolu takim, ze bedzie Ci sie chcialo plakac jak bedziesz musiala isc do ubikacji, fioletowym tylku od zastrzykow, miesiacach rehabilitacji (oczywiscie za kase, bo na panstwowa bedziesz czekala dluuuugie miesiace). Teraz na Twoim miejscu pojechalabym do szpitala na ostry dyzur i powiedziala ze nie moge chodzic, przynajmniej zrobia Ci wszystkie badania, na ktore bedziesz musiala czekac i czekac i czekac az pewnie i tak za nie zaplacisz bo tak od reki u lekarza dostaniesz skierowanie na rtg ktory nic nie pokaze.

Gość kamputer
Magdalena ale mnie nie boli ta kosc oonowa caly czas tyko po 6 godzinnym dzwiganiu. I Co mam robic?