Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rossinka

Czy KAŻDY moze nauczyć sie sztuki makijażu i móc malować??

Polecane posty

Bardzo mi się to podoba i bardzo chciałabym zdobyć zawód makijażystki jednak czy warto?? No i przede wszystkim czy tego można sie nauczyć czy poprostu trzeba mieć talent?

Gość talent to jedno
niepielęgnowany - umiera, ale jeśli lubisz malować koleżanki, nie tylko siebie, i chętnie się uczysz - to myślę, że warto zainwestować w naukę. tylko pamiętaj, że samo "makijażowanie" to raczej za mało na zarabianie, warto to połączyć z innymi pielęgnacyjnymi zajęciami

ja profesjonalnie zajmuje sie makijazem i stylizacja i moge smialo powiedziec ze mozna z tego wyzyc, powiem wiecej mozna zyc bardzo wygodnie:) co do talentu, mysle ze jesli masz wyobraznie, jesli choc troche masz wyobrazni to juz jest ok. oczywiscie wielu rzeczy zwyczajnie sie uczysz, jak laczyc kolory, jak uzywac niektorych kosmetykow itp. i taka wiedza juz wystarczy Ci zebys mogla pracowac. jednak zeby cos osiagnac musisz pojsc krok dalej i wprowadzac swoje wlasne pomysly.

Dzięki ;) myślałam bardziej o tym, żeby móc dorobić siedząc z dzieckiem. Pomyślę jeszcze nad tą szkołą lub kursem.

jesli chcesz to robic dla pieniedzy to tym bardziej powinnas skonczyc jakakolwiek szkole albo przynajmniej ten kurs, zeby nie odwalac fuszerki:)

Gość gość
Beautyx Lux i szkolenie zawodowe. Ogarniecie na spokojnie. Tak prowadzą szkolenia zawodowe od dawna, na dobrych kosmetykach, w małych grupach i rzeczywiście można się przygotować do zawodu. Przynajmniej nasze doświadczenia są z nimi zdecydowanie pozytywne. Warto było zrobić to, co czego chcieliśmy.

Gość nataliee82
Moim zdaniem każdy kto się tym interesuje, ja np czuje że wizaz to coś co kocham najbardziej, jak wykonuję makijaż komuś to czuję to coś...dlatego poszłam do Akademii Wizażu Good Look na szkolenie, za kilka dni zaczynam kolejne tym razem 120 godzinne szkolenie Master Pro, jak dla mnie najlepsza szkoła, mają cudowne instruktorki, małe grupy więc można się wiele nauczyć http://www.akademiagoodlook.pl/

Gość perpoto

Beauty Lux - przez szkolenia zawodowe. Musisz poświęcić kilka tygodni na szkolenie, ale przynajmniej od razu wiadomo, że będzie ono porządne i przygotują was do pracy. Działamy w tej branży już dosyć długo, więc wiem, co ma wartość, a co jej nie ma. U nich te szkolenia opierają się na pracy na porządnych kosmetykach z górnej półki. Małe grupy, super prowadzące. Naprawdę wiele można z tego wyciągnąć. 

Gość Haniiia2212

Wiadomo, że jakieś predyspozycje trzeba mieć, w końcu jeżeli chodzi o makijaże to zdolności manualne są ważne. I bez nich będzie raczej ciężko 😉 Ja również robiłam zawodowy kurs wizażu w Beauty Lux i polecam. Wiele idzie się tam nauczyć. A dodatkowo zdobywa się certyfikat i uprawnienia, to też ważna kwestia.