Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość morska bryzowina

jak nawilżyć i zregenerować zmasakrowaną skórę??

Polecane posty

Gość morska bryzowina

witajcie, moja skóra pod pachami jest w opłakanym stanie z powodu używania kosmetyków na nadmierną potliwość. Jest przesuszona (bardzo bardzo), brązowa i brzydka:( jak ją nawilżyć i zregenerować?? stosuję peeling, kremy, oliwki na noc... Co jeszcze mogę zrobić?? dziękuję za pomoc.

Gość kup sobie krem dermosan
w aptece za ok 7 zł, bardzo dobrze nawilża i natłuszcza a także regeneruje. Możesz jeszcze spróbować maść z wit a

Gość a do maści
witaminowej wciskaj zawsze kapsułkę capivit A+E. Do mycia - Emulsja Emolium, tu masz link. Zresztą, cała ta seria jest super (maści pod delikatna bluzkę nie zastosujesz) http://www.domzdrowia.pl/67160,emolium-zestaw-4-produktow-w-nizszej-cenie.html Drogie, ale rewelacyjnie się wchłania. można oczywiscie kupować osobno.

Gość a do maści
Przed przecinkiem trzeba spację wykasować :(

Gość nie rób peelingu
Skóra pod pachami jest za delikatna na peelingi, wystarczy, że golisz się regularnie, to wystarczy za peeling. Nie stosuj oliwki i tłustych kosmetyków, bo zatykają pory. Najlepiej na pewien czas odstaw dezodoranty, pachy przemywaj mocnym naparem z szałwii 2 torebki zaparz w pół szklanki wody i przemywaj letnim naparem 2-3 razy dziennie i na noc. To pomaga na pocenie. Pachy smaruj kremem Emolium zwykłym, nie jest tłusty. Jak podleczysz, to możesz używać dezodorantu nawilżającego w kremie Iwostin Aspiria.

Gość morska bryzowina
dzięki za odp. co do peelingu, też mi się wydawało że tam skóra jest za delikatna na to, ale jak pewnego razu spróbowałam przy okazji peelingu kawowego na cellulit, to skóra pod pachami była po tym na parwde gładziutka i miękka, niepodrażniona. Niestety nie mogę sobie pozwolić na całkowite odstawienie dezodorantów, bo cierpię na nadmierną potliwość i byłaby katastrofa. Zrozumie tylko ten, kto to ma... Sama szałwia nie pomoże. Ale pomysł z tymi kremami wykorzystam, dziekuuję :)

Gość gość
Kiedy pojawiaja się na skórze takie rany poleciłabym pomyslec takiej maści http://hexanova.pl/dermatologia/argotiab-krem/ Jest własnie niesłychanie pomocna i co wazne efekty sa bardzo szybkie jesli chodzi o dzialanie.