Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evamaria

dobry marynarz to i po czerwonym morzu poplynie..-/

Polecane posty

Gość evamaria

witam, zacznę od tego że nie biorę tabletek anty. , mam nieregularne miesiączki -co /30/32 dni, albo dłużej, no i oczywiście trwają okolo 5dni. Ostatnio miałam 5-10.sierpień, no i znając moje szczęscie kolejną dostane w tym wlasnie terminie, a wiec dokladnie na czas przyjazdu mojego faceta, ktorego nie widzialam 3miesiące i ktory po urlopie 5-10wrzesień znowu wyjezdza na kolejne 3miesiące. Dlatego prosze, jesli znacie jakies nie-hormonalne , "domowe" czy jakies inne sposoby na przesuniecie miesiączki to badzo prosze odpiszcie jak najszybciej. I jeszcze jedno, czy tabletki anty trzeba koniecznie zacząć 1dnia miesiączki? Tylko blagam, komentarze typu - są ważniejsze problemy, jak kocha to zrozumie lub witam, zacznę od tego że nie biorę tabletek anty. , mam nieregularne miesiączki -co /30/32 dni, albo dłużej, no i oczywiście trwają okolo 5dni. Ostatnio miałam 5-10.sierpień, no i znając moje szczęscie kolejną dostane w tym wlasnie terminie, a wiec dokladnie na czas przyjazdu mojego faceta, ktorego nie widzialam 3miesiące i ktory po urlopie 5-10wrzesień znowu wyjezdza na kolejne 3miesiące. Dlatego prosze, jesli znacie jakies nie-hormonalne , "domowe" czy jakies inne sposoby na przesuniecie miesiączki to badzo prosze odpiszcie jak najszybciej. I jeszcze jedno, czy tabletki anty trzeba koniecznie zacząć 1dnia miesiączki? Tylko blagam, komentarze typu -są ważniejsze problemy, jak kocha to zrozumie lub witam, zacznę od tego że nie biorę tabletek anty. , mam nieregularne miesiączki -co /30/32 dni, albo dłużej, no i oczywiście trwają okolo 5dni. Ostatnio miałam 5-10.sierpień, no i znając moje szczęscie kolejną dostane w tym wlasnie terminie, a wiec dokladnie na czas przyjazdu mojego faceta, ktorego nie widzialam 3miesiące i ktory po urlopie 5-10wrzesień znowu wyjezdza na kolejne 3miesiące. Dlatego prosze, jesli znacie jakies nie-hormonalne , "domowe" czy jakies inne sposoby na przesuniecie miesiączki to badzo prosze odpiszcie jak najszybciej. I jeszcze jedno, czy tabletki anty trzeba koniecznie zacząć 1dnia miesiączki? Tylko blagam, komentarze typu -są ważniejsze problemy, jak kocha to zrozumie lub dobry marynarz to i po czerwonym morzu poplynie itd. -pozostawcie dla siebie. Prosze o konkretne metody! Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość rany ale nawklejałas
nie ma domowych sposobów na przesunięcie, a tabletke zgodnie z instrukcja powinny byc brane od pierwszego dnia miesiaczki. Jesli jednak wziełabyć np w połowie cyklu to z pewnościa okresu nie dostaniesz póki nie wykorzystasz wszystkich 21 tabletek. nie polegałabym wtedy na ich skuteczności antykoncepcyjnej, ale okresu nie będzie.

Ja kiedys kladlam sobi ena podbrzuszu cieple kompresy i to przyspieszylo okres:D i tak samo herbata czarna malwa!!:) polecam wywola szybciej okres:) nawet przed terminem:)

Gość uziemienie
Konkretną i jedyną chyba w przypadku brania tabletek metodę znajdziesz po przeczytaniu ulotki informacyjnej dołączonej do nich. Tam jest dokładnie opisane, że jeśli z jakiś względów (podróż itp) chcesz przesunąć miesiączkę to bierzesz następną serię tabletek bez 7 dniowej przerwy, ale na takie coś możesz sobie pozwolić tylko sporadycznie. Twoim cyklem teraz sterują tabletki hormonalne i w tym przypadku nie pomoże jakaś niehormonalna metoda!

Gość uziemienie
A tak w ogóle to dobry koń i po błocie przejedzie!

Gość evamaria
jesteś pewna ze gdybym teraz zaczela brac tabletki , czyli w polowie cyklu to okresu nie dostane do czasu ich zakonczenia? to byloby piękne, dziekuję ci serdecznie :*** a co do skutecznosci tych tabletek dodam ze mi na tym nie zalezy , gdybym wpadla to chyba bym sie nawet ucieszyla :P acha i jeszcze jedno -w razie gdyby ktos najezdzal na kolezanke ktora udzielila mi tej rady - sama dobrze wiem ze tabletki anty to nie cukiereczki i ze takie kombinowanie nie jest wskazane ale to wyłącznie moja sprawa :)

Gość evamaria
do: mam nadzieje ze sie tu jeszcze pojawisz :) jesteś pewna ze gdybym teraz zaczela brac te tabletki , czyli w polowie cyklu, to miesiączka napewno sie nie pojawi? byłam święcie przekonana ze okres moge przesunąc tylko i wylącznie prawidlowo stosując tabletki (1-sza tabletka w 1-szym dniu okresu, przez 21, a potem zamiast 7dni przerwy nastepne opakowanie) jesli to zadziala - spędzę wspaniale 5dni z moim ukochanym :DDD i to dzięki tobie :***