Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rrrrrrrrrrrrrrreet

jak nauczyć dzidzie uzywac smoczka?

Polecane posty

Gość rrrrrrrrrrrrrrreet

czy ktos moze mi doradzi albo jakies smoczki co chetnie ssa, lub jak zainteresowac smoczkiem, wypluwa i nie chce.

Gość lolitko
jeżeli nie chce nie zmuszaj jej do smoczka. nie każde dziecko musi ze smoczkiem latac. nie chce nie dawaj.

Gość a co ten wacek
a po kiego grzyba chcesz mu wmuszac smoczka??:o

Gość rrrrrrrrrrrrrrreet
ale jak ona placze to daje jej i uspokaja sie , przestaje plakac za chwile wypluwa i nadal placze , znow jej daj przestaje i za chwile znow wypluwa i tak w kolko. moze nie odpowiedni , mam aventa i nuka moze znacie jakies inne dobre?

Gość rrrrrrrrrrrrrrreet
pozatym jak jestesmy na spacerze gdzie jest duzo spalin to wdychac bedzie polowe mniej

Gość lolitko
widocznie nie potrafi jeszcze przytrzymac smoczka. jak dajesz jej go to podłuz pieluszkę tetrowa zwinięta zeby smoczek się nie wysunał. jak zaśnie to możesz cofnac pieluszkę. w koncu sama nauczy się go przytrzymywać

Gość lolitko
"pozatym jak jestesmy na spacerze gdzie jest duzo spalin to wdychac bedzie polowe mniej" idiotyczne stwierdzenie. nie wiem skąd to wytrzasnęłaś lae głowa boli :(

Gość a co ten wacek
a co mniej oddycha jak ma smoczka?? co drugi wdech bierze??:D jest tyle modeli smoczków, ze można sie za głowe złapac...szukajcie a znajdziecie...:p

Gość NAWET fAJNA mAMUŚKA
myślałam że juz nie ma takich tępych mamusiek które na siłe dzieciakowi smoczki wpychają.

Gość rrrrrrrrrrrrrrreet
nawet fajna mamuska---ty to masz dopiero kompleksów skoro masz tak ubogie słownictwo, to nie moja wina ze jestes porazka natury.

Gość lolitko
podłóz mu coś pod smoczek żeby nie wypadał z czasem sie nauczy. nie musisz zmieniać smoczka.

Gość radzę nie
Dziecko płacze bo się denerwuje, ze ten smok mu wypada. Ale jeśli nie ma silnej potrzeby ssania to nie dawaj smoka. Uchronisz dziecko przed wadami zgryzu i nie będziesz miała problemu jak odzwyczaić od smoka. Bo przyzwyczai się łatwo ale z odstawieniem będzie problem...

Dokładnie nic na siłę!! Potem będzie topic jak odzwyczaić dziecko od smoczka. A pozatym motyw spalin był the best

Gość jjest glodny
wkurza sie ze mu dajesz do ssania cos z czego nie leci mleko...pewnie wolalby zebys dala mu cycka.

Gość Nawet g=fajna mamuska
kompleksów ? hahaha, masz racje to ma znaczny wplywa na zasob slownictwa. hahahahazabawna dziewczynka jestes.

No już miałam wychodzić do sklepu, ale się wróciłam bo strasznie mnie ten topik zmierzwił :) Mnóstwo matek kombinuje jak dziecko oduczyć od smoczka, a ta na siłę chce nauczyć :o Ono najwidoczniej płacze nie z potrzeby ssania. Może jest głodne (zaczyna ssać z nadzieją, że poleci mleko, a mleko nie leci, więc wypluwa), może jest mu niewygodnie, za ciepło, za zimno, chce się potulić. Znajdź przyczynę. A nie, kurcze, smoczek jak korek dziecku wpychać.

Gość tgitgtgt
taaaa... i te "spacery" tam gdzie "dużo spalin" (nie wspominając o tym że jakoby dziecko mniej tego wciągało gdy oddycha tylko nosem...) autorko tematu, masz szansę dzięki odpowiedziom trochę zmądrzeć a tego potrzebuje twoje dziecko, czytaj więc co ci napisano i korzystaj a ja tylko powtórzę za innymi: nie ucz dziecka na siłę ssania smoczka (ono na chwilę obecną zachowuje się mądrzej niż ty)

Gość rrrrrrrrrrrrtr
wszystkim dziekuje za porady, szkoda tylko że nie potraficie w bardziej ludski sposób doradzić ale cóż są ludzie i ludziska, a krytyka wam wychodzi najlepiej ciekawa jestem czy kazda z was jest taka idealna na jaka sie kreujecie. zenujace.

Gość myszka.....
tak tu są takie pomocne prosisz o rade to zadnej nieotrzymasz tylko idealne mamusie cie pouczaja ,autorka wyraznie pytała jak nauczyć trzymać dziecko smoczka ,niewiesz to sie nieudzielaj ,nikomu niepotrzebne głupie uwagi

Gość Nawet fajna mamuska
luddski??? zanim bedziesz komus zwracać uwagę na temat słownictwa panienko, popracuj najpierw nad swoim.bo to jak to napisałaś, żenujące

Gość seismic
A ty sama też literówki strzelasz przecież.

Ja mojej corce nie chce dawac wogole smoczka. Jak Twoje dziecko nie chce to nie zmuszaj, lepiej na tym wyjdzie. Pozniej nie bedziesz musiala zakladac tematu "jak oduczyc od smoczka" ;) widze pelno dzieci po 3 latka ze smoczkami lataja... A pozniej wady wymowy, krzywe zabki, prochnica itd. Lepiej znajdz przyczyne placzu i odpowiednie rozwiazanie ;)

Gość do Creamyful
Tylko uważaj byś potem nie zakładała tematu "jak oduczyć od kciuka?" Moja nie chciała smoka i odpuściłam, niestety znalazł się palec :O i to dopiero trudno oduczyć :O:P A jakie krzywe zęby potem :O