Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kkk11

Czy można zamrażać surowe ziemniaki?

Polecane posty

j.w :P chcę obrać dużą ilość i zamrozić. Można tak? :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pozytywka ukryta
a frytki gotowe to jakie kupujesz ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pozytywka ukryta
są trochę przygotowane to prawda ale jak dasz surowe do zamrażarki i potem na olej, to jaka różnica? Tylko trzeba przykryć czymś bo będzie bardziej strzelać. A frytki kupne nie wszystkie są tak przygotowane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nietypowo tak
Surowych się nie mrozi, bo czernirją. Obróbka termiczna: mikrofala, gorący tłuszcz...cokolwiek. Inaczej są niejadalne po rozmrożeniu...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pozytywka ukryta
żeby ugotować to chyba nie, czasami jak się kupuje zimową porą ziemniaki i trafi na przemrożonego ziemniaka to on ugotowany jest taki szklisty i niesmaczny. Zresztą czemu nie zobaczysz sam/a weź jednego zamroź i ugotuj później.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lkjhgf
surowe nie.podsmazone ,zblanszowane tak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Owszem mrozi sie ziemniaki surowe w celu zapoczatkowania reakcji chemicznej ktora pozniej pozwala na wyrob spirytusu z kartofla :) ale zeby pozniej je jesc to niesmakowe sa bo slodkie znaczy poczatek slodowania sie zaczyna do fermentacji.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
j.w. sprawdziłam i takie jakby podkisłe, niesmaczne są ;p nie wiem jak tam z podsmażonymi lekko takimi jak na przykłąd na frytki albo w warzywach na patelnie są :D trzeba będzie spróbować jakoś :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość elsiee
można ugotować, potłuc, zamknąć w szczelne pojemniki. Zamrozić. Po odmrożeniu można zrobić np. kluski albo odgrzać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a nie lepiej wyniesc je do piwnicy? ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ale tu chodzi o np. pokrojone w kostkę do zupy jak na szybko się gotuje, bo tak to trzeba z piwnicy przynieść, obrać i dopiero pokroić, a tak to wrzucasz na szybkiego i już :D ewentualnie chyba można na wrzątek na chwile ostudzić i dopiero wtedy pokroić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×