Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Truskawkowo-Malinowo

do dziewczyn ktore odstawily tabletki anty- jak sie czujecie?

Polecane posty

hej dziewczyny ! jak sie czujecie po odstawieniu tabsow? bo ja jakos 2 tyg po odstawieniu mialam bole podbrzusza, czasem mam nudnosci. Teraz czekam na okres, ale nie wiem kiedy sie pojawi... troche tez sie boje ze jestem w ciazy... ale mam nadzieje ze tylko niepotrzebnie panikuje. Piszcie czy tez mialyscie jakies objawy po odstawieniu czy nie? dzieki i pozdrawiam :)

no dziewczyny napiszcie cos ;) jak to u Was wygladalo?

Gość ja tak na chwilke
No to ja napisze. Juz rok nie biore tabletek i do teraz mam ogromne problemy. Czuje sie ok, ale mam zanik okresu. Musze go wywoływać zastrzykami. Przez rok czasu miałam tylko cztery okres i tylko jeden z nich był naturalny, bo pozostałe trzy wywoływane były zastrzykami (były bardzo skąpe i dwudniowe). Własnie teraz mam okres wywołany zastrzykami (bo spoźniał mi sie znowu trzy miesiace) i rozpoczynam kuarcje czteromiesieczną hormonalną. Nawet topik przed chwila załozyłam z pytaniem pewnym. Porazka

Gość lidia123
Po odstawieniu czułam sie ogólnie dobrze. Żadnych mdłości, bólów brzucha, wahań nastrojów. no, ale niestety na okres to sobie musiałam czekać. Występował średnio co 3 miesiące :/ Zaś często miałam brązowy śluz (ale bez krwi), który tak utrzymywał się przez tydzień. W końcu po 10 miesiącach przerwy wróciłam do tabletek.

Gość ja tak na chwilke
Dodam ze podczas brania regularnie badałam sie, robiłam wyniki, cytologie, usg ginekologiczne i wszystko było cacy.

Gość lidia123
oto cena jaką płacimy za branie tabletek. Ale to też zależy od organizmu. moja koleżanka brała tabletki 5 lat. Odstawiła i okres wrócił normalnie, nie miała żadnych problemów. Najczęściej jest tak, że jak przed braniem tabletek miałaś nieregularny okres, to po tabletkach, po odstawieniu będzie podobnie.

no ja zawsze mialam bardzo regularne okresy, wiec ciekawe jak bedzie teraz. Ostatnie krwawienie z odstawienia mialam 5 sierpnia wiec teraz czekam na normalny okres. Tylko troche mnie niepokoja te mdlosci, bole podbrzusza... ale skoro bolalo mnie kolo 14 dnia od krwawienia to moze byla owujacja?? hmm... ? zobaczymy czy 1 wrzesnia dostane okres bo wtedy minie 28 dni, a zawsze mialam cykl 28dniowy

Gość ja tak na chwilke
Miałam okres przed braniem pigułek bardzo regularny co do dnia

to tak samo jak ja :) kurde tylko teraz mam jakies schizy czy cos.... jejaa... te mdlosci itp. z ciaza mi sie kojarza :( ale to chyba malo prawdopodobne

Gość Margate...
Ja właśnie jestem W Trakcie drugiego okresu po odstawianiu antykoncepcji (Evra) i powiem szczerze, że czuję się dobrze - nawet schudłam 3 kg :) i okres mam \"punktualnie\" w 28 dniu cyklu jak to zwykle bywało. na ten pierwszy \"naturalny\" po przerwaniu czekalam do 30 dnia ale poza tym nie mialam żadnych problemów.

Gość otes
ja nie mialam okresu łoohoho wywolany mialam i co..taki ze mam same skrzepy;/ a nie okres.....ogolnie tragedia chociaz do tabletek wroce bo nie mam innego wyjscia mam pecha do gumek-pekaja..wiec jeste juz wyczulona albo tabletki albo nic nie bede robila...wiec wybralam tabletki...ale faktycznie organizm musi odragowac jak sie odstawi

Gość Źle
Przez ponad rok brałam tabletki rigevidon. Potem, po zerwaniu z chłopakiem odstawiłam je na 6 m-cy i dostawałam okres w miarę regularnie, tzn. po 34 - 35 dniach. Po tym czasie (czerwiec/lipiec)wzięłam jedno opakowanie rigevidonu i znów odstawiłam. Dostałam okres normalnie i teraz czekam na kolejny, który się nie pojawia. Między jednym okresem (tym który sie pojawił) a tym który się teraz nie pojawia współżyłam z chłopakiem, ale użyliśmy prezerwatywy. Wszystko bylo w porządku, nie pękła. Czy jest możliwe żebym była w ciąży? Czekam na okres już 13 dzień i nic. Mam podobne objawy jak przed braniem tabletek, tzn. pobolewa mnie podbrzusze, ale zawsze miałam obolałe piersi a teraz nie mam. I tak ostatnio podbrzusze pobolewa mnie coraz rzadziej i wogole czuje się tak jak po okresie. Czy jest prawdopodobne żebym byla w ciąży? W mojej miejscowości nie ma apteki i nie mam gdzie kupić testu. Myślę że zrobiłam głupotę biorąc tylko jedno opakowanie tabletek i organizm nie zdążył się przystosować no i teraz nie wie co ma robić (na to liczę). Jak myślicie? Pomóżcie proszę, bo już nie mam siły czekając na ten okres.

źle--> skoro mieliscie prezerwatywe to nie przejmuj sie, nie powinnas byc w ciazy. Po prostu czekaj spokojnie na okres, bo byc moze spoznia sie temu ze stresujesz sie ciaza. Ja zawsze mialam regularne okresy a przez stres- matura, obawa niechcianej ciazy spoznil mi sie 6 dni, wiec u Ciebie brak okresu tez pewnie jest spowodowany stresem i moze tez tym zazyciem tabl. Ja teraz tez czekam na okres, ale niestety tez sie stresuje ciaza :/ gdyz wspolzylam w trakcie 7dniowej przerwy a po przerwie juz nie bralam tabsow... ale trzeba byc dobrej mysli. Pozdrawiam