Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chantal-fleur

sprobujmy INACZEJ! sto dni...

Polecane posty

hej. mam za soba tysiace zaczetych diet. im wiecej o nich czytam tym wiekszy metlik mam w glowie. kazda z nich konczy sie zle... o odchudzaniu wiem sporo, swego czasu duzo schudlam - ale byl oto dawno. od tego czasu wiele sie zmienilo, wyjechalam za granice, jadlam normalnie, tabletki anty - no i teraz mam. 12 kilo na plusie :( diety z okreslonym jadlospisem albo scislymi zasadami sa dla mie nie do przyjecia teraz. mam bardzo stresujaca prace i studia. caly dzien poza domem skutkuje objadaniem sie na noc. nie potrafie z jednej skrajnosci wejsc w druga ale rezultaty chcialabym miec szybko... postanowilam zrobic inaczej. wiem ze po pierwszych zrzuconych kg latwiej narzucic sobie rygor, sprobuje zaczac odchudzanie od drugiej strony. bez myslenia chce schudnac tyle i tyle w takim i takim czasie, musze jesc to i to o tej i o tej. nie. od jutra sto dni bez slodyczy i pieczywa i jedzenia po 19. (chodze spac okolo 22.00-23.00 takze spoko) to musi dac jakies rezultaty ;) bardzo bym chciala zeby mi sie udalo. mysle ze slodycze to jedna z glownych przyczyn cellulitu!! ktos ze mna?

Gość moze to bedzie dobre
co bedziesz jadac ? podaj przyklady posiłkow

Gość crockie
Chętnie się przyłączę. Stosuję coś podobnego od dziesięciu dni (chociaż do tego sporo ćwiczę). Potrzebuję wsparcia w ludziach, którzy postawili sobie podobny cel ;) Jestem pewna, że to dobry pomysł - bez zaburzania sobie metabolizmu. Może wolniej, ale schudnie się skuteczniej. O to chodzi! ;)

chantal-fleur na cellulit polecam balsam garniera ten zółty + olejek grejpfrutowy+ filia i godzinka pod kołdekre. Po 3-4 zabiegach gwarantuję ze nie poznasz ciałka:)

zazwyczaj jadam jakos takos, ze na sniadanko serek bialy albo jajka i warzywa, czasem jogurt z owocem. potem gigantyczna salatka w pracy z kawalkiem miesa, ryba, albo serem. w miedzyczasie znowu jakis jogurt albo wiesniak. czyli w zasadzie calkiem ok. niestety, potem wracam do domu, a tam moj mezczyzna z niedowaga objadajacy sie czekolada, ciastkami, kanapkami itp. ja oczywiscie zaczynam zdrowo, a koncze podjadajac z nim. efekt jest taki, ze pod koniec dnia jem wiecej kcal niz w ciagu dnia i to tylko ze slodyczy i kanapek. czasem sie objadam w stresie. teraz zamierzam jesc jak jadlam - wcale nie bede eliminowac owocow jak na sb, bo nie wydole, ani nabialu bo tez nie wydole :) duzo warzyw, chude bialko, ryby, owoce i nabial. czasem jakies platki owsiane czy cos. nie za wiele tluszczu zwierzecego i soli - cellulit. idealem byloby jesc okolo 1200 kcal. ale najwazniejsze na poczatek bez slodyczy, pieczywa i objadania po 19. sto dni od jutra skonczy sie 4.12 :) ktos chetny?

Gość *bede*idealna*
to i ja moge:) w sumie nie jem słodyczy juz od początku lipca ale jeszcze 100 dni tylko poprawi ten wynik^^

super! dzieki za odzew :) jak sie tak zastanowilam to za kazdym razem kiedy udalo mi sie cos tam w zyciu schudnac, w sumie stosowalam sie wlasnie do tych zasad, chociaz raczej bezwiednie. tak to wlasnie bylo ,ze nie jadlam slodkosci, chleba i poznych kolacji. takze teraz stawiam na to wlasnie. pomysl wzial sie z bardzo prostego przemyslenia: co sprawilo ze przybralam? bylo tak, ze pare lat temu podtuczylam sie niechcacy w stresie maturalnym. schudlam w trzy miesiace eliminujackolacje i slodycze. razem jakies 15 kilo - troche nawet za duzo. potem po roku, poltorej uzbieralo sie piec z powrotem a ja powolutku pozbylam sie ich odstawajac wlasnie pieczywo. od tamtego czasu jakos tak zawsze przewijala sie w moim zyciu dieta sb, ktora zawsze konczyla sie jablkowo ;) po paru dniach. no ale ogolnie ciagle jakos tak unikalam weglowodanow, chociaz nie restrykcyjnie... jadlam duzo a waga stala. nie bylo w moim menu prawie chleba, makaronu czy innych ryzow. natomiast owoce na kilogramy :) no i czekolada od czasu do czasu. ponad rok temu jednak wszystko sie zmienilo. nastal czas BIALYCH BULECZEK, SLODKICH DESERKOW I CZEKOLADOWYCH CIASTEK! i to tak jak juz wspomnialam - wieczorem. skoro to byla przyczyna, to nie trzeba kombinowac pod gore z super-dietami. mysle ze wystarczy usunac przyczyne... ie wiem w ile dokladnie przybralam, bo to tak powolutku szlo, ale sto dni to trzy miechy, takze mysle ze wystarczy :) wyprobuje tego garniera :) juz go ktos polecal

ja chyba sie pzylacze. tez mam za soba miliardy diet. nie mam nadwagi i ogolnie duzo nie waze ale mam glupia figure ze kazdy kg widac. wiec przez sto dni zero slodyczy pieczywa i jedzenia po 19. i dodam ze: - koniecznie przynajmniej jeden owoc dziennie - woda woda ja barzo malo pije wiec przynajmniej dwie szklanki dziennie wcisne:) i garnier zolty jak najbardziej uzywam i polecam:) mam ten rolll-on i peeling do kapieli i normalny zel i widze efekty srosuje od tygodnia:) to zaczynamy ok? tylko sie nie rozmyslacie bo ja tu sie juz napalilam:) i zmotywowalam

Gość crockie
No i z żółtym garnierem ;) Też używam. Chantal - fleur: genezą moich problemów z wagą też jest matura (po cholerę zdawałam, ech... ) I dlaczego nie chudłam denerwując się??? ;)

no widze ze raczej nic z tego. szkoda bo moglo sie fanie razem odchudzac:) jak schudniecie to dajcie znac:)

Gość no more fat
moja hipoteza: nie schudniecie ani 100g w ciągu 100dni 🖐️

mow za siebie :) u mnie ok. nie pisalam, bo mam problem z neciem w domu. teraz w pracy tak szybko wskoczylam ;) zgodnie z umowa nie jem chleba i po 19. natomiast nie odliczam ciagle pierwszego dnia bez slodyczy, bo... codzien jem slodki serek. musze dokonczyc zapas w lodowce. ja licze te serki jako slodycze, bo maja cukier i inne swinstwa. to co, jutro na bank? rano poszla activia :/

chantal-fleur ja na diecie jestem non stop bo mam tendencje do tycia i poprostu zawsze staram sie trzymac. i to co napisalam to nie znaczylo ze koncze tylko ze myslalam ze ty skonczylas:) do no more fat: rozmiar 28? ja nosze (w innej rozmiarowce) 34-36 i strasznie mnie denerwuje to ze sie wtracasz w nie swoje sprawy schudlas to sie ciesz i gratuluje. ja tez schudla bo nosilam 38. i nie pisz ze ktos nie schudnie bo nikt nie jest gorszy i kazdemu sie moze udac!

Gość no more fat
Ja mówię to co widzę z własnych obserwacji:) Mało takich topików na kafe? I dlaczego zadne nie kończy sie sukcesem tylko gine śmiercią naturalną, bo popadacie w łakomstwo. Czy to nie jest chore od jutra głodówka, od jutra nie jem chleba i bla bla bla, a rzeczywistość jest taka, że diety trzymacie max 2 dni a potem kapitulacja, jecie na umór, tyjecie i znów zakładacie durny topik, że od jutra to i owo... I tak w kółku:O Nie mam racji? Zresztą co to za sukces schudnać z rozmiaru 38 do 36:O Róznica raptem 5kg. Ja schudłam z 46 do 36-38:D To jest sukces:D Guzik mnie interesuje jaki rozmair nosisz.Mozesz nosić nawet ubrania szyte na miarę:) Mam to w dalekim poważaniu.

Gość crockie
no more fat: czy nikt w Twoim otoczeniu nie potrafi docenić, że schudłaś? Dlaczego leczysz kompleksy kosztem uczestniczek forum? Niepisana zasada jest taka, że wszystkie się szanujemy!

hej isia, to nie bylo do Ciebie :) a kto tu mowi ze topik umarl? rany boskie, liste obecnosci musimy podpisywac czy jak? zalozylam go dwa dni temu - wyluzuj... w ogole to sie ciesze, ze nie jem po 19 :) ale sto dni licze od jutra

Gość crockie
Jak Wam idzie?

sory chantal moze mnie troche ponioslo myslalam ze czesciej bedziesz pisac ty lub ktos inny. no i ta cala no more fat mnie wkurzyla bo co ja obchodzimy my co nie? ja juz od tygodnia nie jem po 18 a na kolacje jem jablko i jakos wytrzymalam a oprocz tego cwicze ok 30 minut dziennie. i szczerze mowiac powoli widze postepy brzuszek mi troche spadl:) a dzisiaj myslalam zeby wysmarowac sie garnierem:) i zawinac w folie czytalam cos o tym ale nigdy nie probowalam co o tym myslisz?

i ostatnie slowa do no more fat: nie nie masz racji moja droga. jestem z siebie zadowolona ze schudla z 38 do 36 bo przynajmniej nie spaslam sie az do 46!a swoja droga jestes strasznie zarozumiala i nie dziwie sie ze chwalisz sie na jakims( jak to nazwalas) durnym topiku skoro wlasne otoczenie i tak cie nie zaakceptowalo po tym jak schudlas!!

witam w niedziele:) dzisiaj moja waga mile mnie zaskoczyla wskazywala 53,9:) to mnie motywuje kolejny tydzien bedzie taki sam mam nadzieje ze kolejny kg spadnie:) a jak u was?

iSIA a u mnie na odwrot;) Wczoraj było na wadze 52,5 a dziś 53,7 😡 . Ale nie poddaje sie;) Bo to i tak mało jest;) A Ty ile masz wzrostu? Ja dziś dopiero po herbatce z 2 łyżeczkami cukru i za chwilkę musze jakies sniadanie zjeść;)

wzrostu mam tak okolo 163-162 nie wiem dokladnie. ja juz po sniadaniu ale jakas glodna sie robie. a co do wagi to zazwyczaj w niedziele pokazuje wiecej:)

Gość no more fat
17 dni i lost..... i co jestescie chudsze, piękniejsze, zgrabniejsze, smukłe, wiotkie, gibkie ..... minęlo ponad 2.5 tygodnia więc pierwsze fekty powinny być widoczne gołym okiem o ile jakieś są:P

Gość e tam kolejny topik
ktory po kilku dniach umiera śmiercią naturalną. :classic_cool: