Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukajaca pracy nadal

zwrot kosztów dojazdu na rozmowę kwaifikacyjną

Polecane posty

Dostałam zaproszenie na rozmowe kwalifikacyjną - płatność za pociag 80 zł w jedna strone czas przejazdu 9h. Praca nie spełniła moich warunków i zrezygnowałam - dowiedziałam sie ze nie zwróca mi kosztów dojazdu - to jest 160 zł - dla osoby która szuka pracy jest to duza kwoa - co zrobić by te pieniaze odzyskac....nie mówie o czasie jaki poswieciłam dla tej firmy by na koniec mi powiedzieli - praca za 800 zł na reke (po studiach i doswiadczenie) PORAZKA jak je odzyskac? jest na to paragraf?

Gość balantajsa
nie ma na to paragrafu. Możesz wnieść jedynie pozew sądowy przeciw firmie - sprawa cywilna - bądź uprzedzić ich pismem jeżeli wprowadzili cię w błąd np. telefonicznie.

Gość nie wierzci w to że
odzyskać?? przecież to ty się starasz o pracę!!

no staram ale ta praca jak sie okazało była ponizej moich kwalifikacji... firma duza - wiec sadziłąm ze bedzie OK jechałam 600 km pociagiem...

Gość balantajsa
jeżeli nie poifnormowali ciebie wcześniej a pojechałaś "na czuja" to twoja strata.

no niestety w szczecinie tak oferowali... to samo im powiedziałam... a oni ze jak mi sie nie podoba to moge zrezygnowac - było nas kilkanascie osób - nikt pracy nie przyjał i nikomu nie zwróca kosztów... chore

powiedzieli ze zwracaja - ale jakbym prace przyjeła tak powiedzieli dzis - elefonicznie mówili ze zwracaja nic o tym jak nie podejmę... a co by było jakbym sie nie spodobała? tez by nie zwrócili?

Gość heheh sa firmyw polsce

balantajsa - jeżdze na rozmowy w regionie nigdzie nie ma mowy o kosztach - ale sa to drobne kwoty - wiem szukam wiec ponosze ryzyko ale 160 zl to jest juz duzo....

wyjechałam o 12 w nocy na miejscu byłam o 9 rozmowe mialam o 10. trwała ponad 2 h - potem kazali na wiadomosci siedziec i czekac do 17 a potem do 18 o 18 powiedzieli jakie kwoty wchodza w gre - nikt nie podjal pracy - i powiedzieli ze nie zwracaja - w pociag siadlam o 21 w domu byłam przed 7 rano..... i do tego wyrzuciłam w błoto jak widac 160 zł - PORAZKA totalna a na dodatek w pracy swojje obecnej wziełam urlop...

Gość ale walek
:o

Gość E-2
"gdzie proponują 800 zł na rękę? w kasie w biedronce jest więcej" jasne, zwiekszaja wynagrodzenie, bo nikt sie do nich nie zglasza.

Gość odpowied jest prosta
tolany walek - ale chyba nic nie zrobisz...

Gość może zapodasz nazwą
firmy dla przestrogi :) żeby się ktoś inny nie nadział

Gość nigdy nie wierz nikomu
ze Ci da pieniadze jak nie masz na to papierka. Niestety - te pieniadze sa stracone :( Ale masz nauczke na przyszlosc...

Gość jak już szukasz pracy
w takiej odległości od domu to czemu nie pojedziesz za granicę? ludzie to jednak nie myślą :-O

Gość nigdy nie wierz nikomu
A moze ktos nie chce wyjezdzac z kraju ;) Powtorze po Tobie: Ludzie to jednak nie mysla :O

Gość jaskulka
podaj nazwe tej firmy, dowiemy się kto z ludzi robi idiotów