Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sonia.

Piasek lub kamienie w nerkach.

Polecane posty

Gość Sonia.

Mam 15 lat. Miesiąc temu stwierdzono iż mam piasek w nerkach. Piewsze zgłosiłam się do lekarza z bolem w okolicach pleców w częsci lędzwiowej. Nigdy bym się nie spodziewała, ale jednak. Bol był nie do wytrzymania w pewnych momentach, tak ze nie mogłam nic robic. Siedzenie sprawialo mi trudnosci. Leżenie takze. zalecono mi badanie moczu i wykryto pewne ilosci erytrocytów, czyli jak mi to wytłumaczono, scianki którymi mocz "spływa" coś ściera... Leczono mnie przez 21 dni Furaginem, na początku pomagało, ale teraz zbliża się kolejne badanie a bol coraz bardziej się nasila.. :( Dodam też, że w rodzinie przechodzili kamicę nerkowa. Czy to może być też na podstawie genetycznej? Prosze o odpowiedz. Pozdrawiam S.

Gość wikitra
czy piasek i kamienie mozna wykryc przy robieniu usg? czy badanie moczu tylko???

Gość olus678
Na kamienie nerkowe warto zastosować kuracje oczyszczające ,naturalne jakies oczywiście,poczytaj o tym na necie,duzo tego jest

Gość wikitra
wykryje usg?

Gość wikitra
wykryje usg??

Gość mimik56
Przede wszystkim USG i RTG pomagają wykryć piasek i kamienie. Ale przy obciążeniu rodzinnym lepiej zapobiegać i pić fitolizynę, która pomaga usunąć złogi piasku, zanim uformuje się kamień.