Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malenstwa

jaki to rozmiar stanika?

Polecane posty

Gość malenstwa

obwody klatki piersiowej - 86 obwód pod biustem - 74 75b za cholerę nie pasuje ;)

Gość malenstwa
dziękuję bardzo:) 🌼

Gość malenstwa
no to sobie przymierzam w sklepie:D

Gość zdziwionawielce
malenstwa, mam prawie taki sam rozmiar.. zawsze nosilam 75C a z obliczen wynika ze powinnam nosic 65 E, tj w ogole taki?:O:O:O

Gość za.duże.cycki.mam
A ja mam 60E ;OOOOO I chce o połowe mniejszy :(

Gość malenstwa
65E tylko 3, ale na 70C już jest lepiej:)

Gość malenstwa
ja bym chciała troszeczkę większy:D

Gość za.duże.cycki.mam
A ja chce 60C.. A jak pisałam mam 60E... ;// Teraz mam około 23cm różnicy.. a chce mieć 16 ;O Czyli wychodzi na to, że chce miec takie jak ty.. bo też masz 16cm róznicy :P

Gość malenstwa
nie chciałbyś, takich 2 większych pryszczy na klatce piersiowej:D zwłaszcza ze bardzo mizernie wyglądają przy moim 176cm wzroście:D pozdrowionka:)

Gość wiolkaK
Masz 70b

Gość wiolkaK
Przecież z tego co pisze to ma 12 cm różnicy a to odpowiada miseczce b a skoro ma 74 to powinna nosić 70 bo się przecież nie zawyża . Ja mam identyczne wymiary jak ty i nosiłam 75a 75b ale własnie 70b jeste idealny.

Gość za.duże.cycki.mam
A tak.. 12.. ja liczyłam na 70C :P Czyli 70 i 86... o bosh.. u mnie wtedy też mniej.. bo 18.. Jedno wam napisze.. byłoby ok.. ale mam asymetrie piersi.. jedna większa o miseczke.. i gdyby ta większa była taka jak ta druga.. to byłoby naprawde dobrze. Zastanawiam się, czy może mogę mieć refundowaną operacje.. ale jest mi z tym źle.. i bardzo chętnie je sobie pomniejsze.. :D Ale naprawdę... powinnać nosić 70C http://stanikomania.pl/pliki/tabela_rozmiarow.html

Gość taka sama jak i ty
mam takie same wymairy i nosze 75C

Gość nie mam pojecia jaki
nie rozumiem tych tabel ;/ pod biustem w obwodzie mam 70 cm, a obwod piersi to 79 to jaki mam romiar ??

Gość rozmiar
65 B wg rozmiaru polskiego obwód stanika powinien być zawsze mniejszy od obwodu pod biustem ! Staniki są rozciągliwe! Nie proponujcie dziewczynie, która ma pod biustem 74 cm-rozmiaru 70, bo będzie za luźny w obwodzie i nic nie będzie trzymał, zdeformuje piersi. Powinna nosić 65. Są różne rozmiarówki polskie i brytyjskie, to zależy od firmy.

Gość za.duże.cycki.mam
nie mam pojecia jaki - według mnie masz 65B.. lub 60D

65B lub 60D hmm nie wiem, czyli nosze zly rozmiar? bo 70A

ale czy na pewno sa takie male staniki w obwodzie? zawsze z jakimi sie spotykalam to chyba najmniejszy to 70 w obwodzie. Jutro ide po kupno nowych staników w rozmiarze 65B lub 60D zobacze który lepiej bedzie lezał (o ile znajde o tak małym obwodzie)

Gość rozmiar
staniki o tak małym obwodzie są dostępne w dużych miastach, Warszawa, Kraków, ja nie mogłam nigdzie dostać i kupiłam w sklepie internetowym, linka podałam wyżej, bez mierzenia i jest idealny, najlepszy jaki kiedykolwiek miałam. Dopiero teraz widzę jaką krzywdę robiłam moim piersiom nosząc stanik za luźny w obwodzie i z za dużą miseczką, spłaszczał je i spychał pod pachy. Teraz w odpowiednim staniku piersi odzyskały kształt i już nie są rozstawione na boki, zrobiły się zgrabne jabłuszka. Nowy stanik zapinasz na najluźniejszą haftkę i ma być ciasny pod biustem. Ma dobrze trzymać biust nawet po odpięciu ramiączek i podskakiwaniu z wyrzutami obu rąk do góry. Kolejne haftki są do zmniejszania obwodu w miarę rozciągania się stanika. Zresztą wszystko jest dokładnie opisane w podanych przeze mnie wcześniej linkach, zachęcam do poczytania, wszak chcemy mieć ładne i zdrowe piersi.

Gość rozmiar
o źle napisałam, wybaczcie , bo późno jest miało być, że za luźny obwód i za mała miseczka, a nie za duża

Gość Joela
A 85 pod biustem i 105 w biuście -nic nie mogę dobrać pomocy

Gość aaaaa a
na 100 % 70 C! mam identyczne wymiary i taki nosze. jak załozysz obwód 75 to nie bedzie dobrze dopasowany.

Gość Hmmmmmmmmmmm
rozmiar dzieki za rady. Chyba musze pomyslec nad zmiana rozmiaru :)

Gość gość
68cm ciasno, normalnie 70 pod biustem , 85 w biuście jaki to rozmiar, proszę pomóżcie