Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rffrfr42

moja ciotka mi odradza studia .biiologie bo twierdzi, ze po tym nie znajdePRACY

Polecane posty

Gość rffrfr42

A MNIE TO WKURZA, ZE SIE WTRACA, bo ja sie tym interesuje iu nie bede studiowac, tak jak jej coreczka, budownictwa tylko dlatego.,ze teraz taka prace najłatwiej (po budwnictsiwe) dostac!!

Gość *veronka*
biologia, biotechnologia, biofizyka... mnostwo mozliwosci

Gość wierutnabzdura
no dobrze Ci radzi; chcesz dymac w szkole?

Gość dobrze ci radzi
moja kolezanka sama to stwierdzila po 5 latach studiow. na szczescie zostala na uczelni i robi doktorat. 🖐️

Gość rffrfr42
chce i to moja sprawa, sama siedzi na bezrobociu, a mi bedzie radziła!!wmuszała by mi kireunek studiow,ktory jej sie podoba, a ja mam swoje zdanie i swoje zainteresowania, a nie tak jak jej coreczka, nie słucham juz mamusi

Gość rffrfr42
ale czy wszyszscy musza stduowac, budownictwo bo po tym jest praca?bezsens, potem jelopy koncza takie kierunki, bo to na topie, a mosty sie zawalają, drogi di d... za przeproszeniem!! niech kazdy robi to do czego sie nadaje!!poza tym zaradny człowiek po kazdym kierunku sobie poradzi, a nawet i bez stdudiow jak jest zaradny podoła, a nieudacznik chocby skonczył milion najbardziej cenionych fakultetow,nie poradzi sobie..

Gość rffrfr42
poza tym budownictwo,ja sie nie nadaje, kiepska z matmy i nudziłyby mnie te studia..a biotechnologia mnie inbteresuje i calkiem niezle sie rozwija..

Gość wierutnabzdura
No jak tam uwazasz Ale pamietaj, ze swiatem rzadzi pieniadz ;)

Gość rffrfr42
a pieniadzem człowiek..bo on go wymyslił, a nie odwrotnie, a niekotrzy chyba mysla, ze pieniadz stworzył człowieka słabymi ludzmi byle papierek zawładnie,a j do słabych nie naleze

Gość wierutnabzdura
Ale bez kasy zyc sie nie da w koncu

Jakby to rzec... mój bliski znajomy po biologii pracy nie znalazł, sprzedaje w sklepie, a ostatnio w gazecie regionalnej widziałam wiele ogłoszeń biolog szuka pracy. Pracę po biologii znajdziesz, ale na 99% nie w zawodzie - chyba że coś się zmieni...

Gość y65y56
skończyłam biologię- PRACY BRAK teraz studiuję inny kierunek, aby mieć wolne zawód

Gość pani od przyrody
Znajdziesz pracę, nie w zawodzie :) Radio, telewizja, reklama, hipermarket, własna firma - studia polecam bo fajne ale owszem hobbystyczne :)

Chciałam rzec, że pracy w zawodzie kolega nie znalazł. Pani od przyrody - myślisz, że tak łatwo bez odpowiedniego przygotowania znaleźć pracę w radio i TV, jeśli się nie jest kochanką Pazury...:P? A w reklamie jako kto? Na pewno nie grafik :D Zawsze pozostaje hipermarket :D Innymi słowy - jeśli chcesz być biologiem, musisz być wybitny. Żeby jedno z nielicznych miejsc naukowych nie zaklepanych przez krewnych i znajomych królilka przypadło Tobie. Jeśli nie... to ciężki kierunek, ale warto pomyśleć o dodatkowym studium :(