Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Betty_Boop

Od jutra DIETA KOPENHASKA.....mam kilka pytan !

Polecane posty

Dieta Kopenhaska Jadłospis Dieta Kopenhaska DZIEŃ 1, 8 Śniadanie:1 kubek kawy, 1 kostka cukru Lunch:2 jajka na twardo, gotowany szpinak , 1 pomidor Obiad:1 duzy befsztyk, sałata z olejem i cytryną Dieta Kopenhaska DZIEŃ 2, 9 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru Lunch:1 duzy befsztyk, sałata z olejem i cytryną Obiad:1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego Dieta Kopenhaska DZIEŃ 3, 10 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru, 1 grzanka Lunch:gotowany szpinak,1 świeży owoc, 1 pomidor Obiad:1 plaster szynki, 2gotowane jajka, sałata z olejem i cytryną Dieta Kopenhaska DZIEŃ 4, 11 Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru, Lunch:tarta marchewka, jajko na twardo, twarożek naturalny Obiad:sałatka owocowa,2-3 szklanki jogurtu naturalnego Dieta Kopenhaska DZIEŃ 5, 12 Śniadanie:duża tarta marchew z cytryną Lunch:duża chuda ryba Obiad:1 befsztyk, sałata i brokuły Dieta Kopenhaska DZIEŃ 6, 13 Śniadanie:kubek czarnej kawy, kostka cukru Lunch:kurczak, sałata z olejem i cytryną Obiad:2 jajka na twardo, duża marchewka Dieta Kopenhaska DZIEŃ 7 Śniadanie:kubek herbaty bez cukru Lunch:kawałek chudego grilowanego mięsa Obiad:NIC Wklejam jadlospis zeby bylo latwiej ;) will_be_better- dzieki temu ze wczoraj latalam 8 godzin wpracy tak bardzo nie odczuwalam glodu , po pracy bylam taka zmeczona ze i tak od razu zasnelam ;) Powiem Ci ze gdyby nie praca byloby mi o wiele ciężej wiec dobrze ze chcesz sobie znalesc jakies zajecie. Kopenhaska jest ciezka dieta, ja juz wypilam kawe i jestem glodna a posilek zjem dop. ok 13 :) no coz... ;) mnbv- widac ze nie wiesz co sie je na kopenhaskiej:P powinnam zjesc 2 jajka i wlasnie tyle zjadlam a w jakiej postaci to juz moj wybor:p zazdrosna jestes ze mam taka silna wole i chudne? hmmm Trzymam sie w 100% jadlospisu i jestem z siebie dumna. Po 1 dniu widac male efekty :):):):) bosko :D A zmierze sie po 5 dniach :D

Gość LadyDragon
Boże, dziewczyny... Właśnie zdecydowałyście się na jedną z najgorszych, możliwych diet, której kategorycznie zabraniają dietetycy... Ale to już wasz wybór, wybór który rozwali od środka wasz organizm... I naprawdę, efekty waszej diety dopiero można sprawdzić jakiś tydzień po jej zakończeniu. Wtedy można dostrzec, jakie spustoszenie się tam wkradlo, no i czy efekt jo-jo rozkręcił się na dobre. Nie rozumiem, jak można tak celowo niszczyć siebie...

Zjadlam juz kawalek ugotowanego miesa- szynka i do teo 2/3 szkl. jogurtu :) wkoncu sie nasycilam i nie meczy mnie glod ! will_be- jak Ci idzie ?:)

no ja się trzymam :) NIC nie podjadałam co w moim przypadku sukces ;) rano poćwiczyłam i normalnie pełna energii jestem :) byle tak dalej i dużo dużo herbaty czerwonej :)

uaktualnienie... po zakupach byłam mega głodna i spróbowałam trochę gołąbka...wiem, że to nie jest wytłumaczenie, ale kompulsy męczą mnie zawsze gdy jestem na diecie... bardzo źle mi z tym... mam straszne wyrzuty sumienia... teraz tylko herbata czerwona i zastanowię się czy od jutra zaczynać pierwszy dzień czy już drugi...

Ehhh wrocilam wlasnie z pracy - padnieta jestem :( ciezko mi bo mam tam stycznosc z dobrym jedzeniem i te zapachy,no ale juz sie uodparniam na nie ;) dzisiaj bylam zla jak osa przez ten głód. Jutro tost na sniadanie - bossssko :D will_be_better- hmmm sama niewiem czy powinnas od nowa zaczynac diete... jesli dasz rade to tak ale jesli Ci szkoda tego 1 dnia zaprzepascic to nie wracaj. Ide sie myc i spac ale mnie wszystko boli :( buzka, dobrej nocki 😘

co do złości i głodu podobno pierwsze 3 dni najgorsze... a co do tego jednego dnia zobaczę jutro rano co i jak.. najwyżej poodchudzam sie jeden dzień dłużej...ie robić jakieś brzuszki i spać... pozdrawiam i do jutra :)

hej dziewczynki:) ostatnimi czasy doprowadzilam sie do takiego stanu ze zeby nie wiem co........ to zacztnam od jutra!!!!!!!!

Witam :) Ja dzis sobie dlugo pospalam bo prawie do 9 ;) Pierwsze co zrobilam to poszlam sie zwazyc :D i jest 0,8kg mniej po wczorajszym dniu -wszystko zapisalam w stopce ;) will_be_better- i jak postanowilas? wszystko ok u Ciebie? danielaa- witamy i zapraszamy do wspolnego odchudzania ;) Ja juz widze po tych 2 dniach male efekty ;) - coraz bardziej\"wklęsły\" brzuch hheeh i znikajacy tluszcz z ud i posladkow . Jest super. Dzis 3 dzien i grzana na sniadanie. Buzka :*

Gość dlaczegooooooooooooooo
dlaczego nie słuchacie, jak wszyscy trąbią dookoła, ze to niezdrowa dieta i prowadzi do jojo???????? Stosowałam kopenhaską i efekt? 5 kg! na plusie :( Oczywiście najpierw schudłam 6 kg, ale potem wróciło \"z nawiązką\" UWAGA! - nic nie dało \"pilnowanie się\" jak ktoś tu napisał. Jadłam mniej niż przed dietą, a i tak JOJO mnie dopadło!!! O teściu nie wspominam, bo przez JOJO to teraz wygląda jak świnka... Jeszcze z innych atrakcji to zaczęły mi włosy wypadać :( TEraz każda z Was wyobrazi sobie siebie za miesiąc... weźcie 2, 3 butelki wody mineralnej i przytulcie się do nich... to są wasze dodatkowe kilogramy na brzuchu i biodrach... miło? Ja nie żartuję!!!!!

dobra,dobra ja tez wiem swoje i czytalam mnostwo opini innych ludzi na roznych forach i wiekszosc po zastosowaniu diety (mowie o osobach ktore sie pilnowaly) nie przytylo a czesc jeszcze schudla nawet na diecie 1000kcal. Mozecie sobie pisac co chcecie ja i tak nie zrezygnuje tym bardziej ze po 2 dniach widze efekty :D:D A teraz uciekam do pracy ;) grzanka byla pycha, mam dzis duzo energi o dziwo i zabiore ze soba duze jablko i brokuly :) a potem zrobie sobie jajecznice bez tluszczu z szynka :) pzdr

Gość dlaczegooooooooooooooo
Prawie wszyscy tyją, jak nie po miesiącu, to po trzech. głupia betty obyś nie załowała, życzę Ci zdrowia...

cześć:) no więc zaczyna od początku... mówi się trudno i trzeba ponieść konsekwencje :(... choć w sumie na wadze 1kg do tyłu... odchudzam sie od połowy lipca, także nie wiem czy to \"tylko\" woda, ale nie ważne... Betty_Boop cieszę się, ze u Ciebie tak super.. ja dziś strasznie zła jestem pewnie z głodu, ale mam nadzieję ze jutro już będzie lepiej tak jak u Ciebie:) danielaa witam serdecznie :) pozdrawiam :)

ja kopenhaską męczę drugi raz. poprzednim razem schudłam w 11 dni 6 kg i wyjechalam na wakacje, gdzie jadłam dzień i noc i przytyłam przed 2 tygodnie 1 kg (efekt koncowy -5kg) po powrocie nie jadłam po 18 i piłam dużo wody. waga stoi. na razie jestem żywym dowodem na sukces tej diety :P oczywiście to zależy od indywidualnych nawyków i ich zmian i przemiany materii. generalnie dieta działa tym lepiej im się jest grubszym i gorzej odżywiającym teraz planuję całe 13 (jestem na 4 dniu) i zważę się na końcu trzymajcie się :)

czesc laski :) juz 3 dzien zbliza sie ku koncowi ;) dzis nie bylo zle- zjadlam grzanke potem jablko i troche brokula a na kolacje beztluszczowa jajecznice ;) will_be - to przez ten glod jestesmy rozdraznione i nerwowe ale to minie razem z dieta ;) a szczupla sylwetka zostanie :D 3mam za Ciebie kciuki ! eklerka26 - a od kiedy zaczynasz? no no ladne mialas juz efekty na kopenhadze ;) ja bym nie wytrzymala bez wazenia bo ono mnie na maksa motywuje ! buziaki :*

Gość lunaa91
tez stosowałam tądietę ale nie do końca 5 dni, shcudłam 3 kg i potem przytyłam 5 kg, nigdy tak nie tyłam nawte jak sie obżerałam moja waga stała w miejscu,w ogole przez takie głupie diety mam problemy różne z żołądkiem mimo , że mam dopiero 17 lat, wiecie ja tez czytałam ze niektore osoby po tej diecie nie przytyły,ale to zalezy od organizmu od tego ile pozniej jadly a najbardziej od tego czy zamienialy cos z diety, jesli zalezy Wam na schudnieciu , krotkotrwalym efekcie to go osiagniecie ale jesli na diecie to juz niestety nie bo kazda podmiana czegos na cos to juz odejscie od diety, zniweczenie efektu polegajacego na poprawieniu trwawienia itd. bo z tego co wiem to dieta ma na celu zmiane nawykow zywieniowych, przyspieszenie przmiany materii dzieki odpowiednio dobranym skladnikom , no a oczywiste jest tp ze piers z kurczaka to nie befsztyk, pierś jest bardziej light ze tak sie wyrażę, tu nawet jajek nie powinno sie no. robic na miekko tlyko na twardo tak jak w przepisie, a w 4 dniu powinien byc kompot z 4 owocow , a nie salatka, bo to by bylo troche zad uzo z ta salatka, tlyko ze ta dieta ktora podlaa kolezanka to przerobka prawdziwej kopenhaskiej jak znajde oryginal to podam. Dieta kopenhaska pomimo wielu zlych opinii jest kusząca , nie raz sie zastanawialam czy jej nie powtorzyc ale naprawde szkoda zdrowia, organizm sie rozreguluje i wtedy naprawde ciezko bedzie ab doszedl z powrotem do siebie, najlepeij jest ograniczyc slodtcze pic duzo wody, jesc czest o a malo to powoduje szybsza przemiane materii, mam kilka takich diet z 5 malymi posilkami i one naprawde dzialaja jesli nie je sie wiecej niz w tej diecie ale nawet przy nich pisze zbey brac jakies zelazo itp. wiec wyobrazcie sobie jak musi wykanczac organizm ta dieta. Mimo wszystko życzę powodzenia, najlepeij jest sie przekonac na własnej skórze, ja od jutra zaczynam taka z 5 małymi posiłkami;)

luna - to nie do konca prawda co napisalas :) jak dla mnie jajko to jajko i czy bedzie ugotowane na miekko czy na twardo ma tyle samo kcal :p a co do tej poprawy przemiany materii- nie oszukujmy sie ,ta dieta ja bardzo spowalnia przez to ze tak malo sie je wiec nie mow mi ze jak bede zamiast kurczaka jadla befsztyk to mi sie przemiana materii przyspieszy :classic_cool: chocby niewiem co po tej diecie i tak bedzie wolniejsza dlatego potem trzeba uwazac bo mozna latwo przytyc. Ja po jej zakonczeniu bede stopniowo wprowadzac do jadlopsisu owoce, jogurty itd. slodyczy narazie wogole nie przewiduje jesc tak jak pieczywa,ziemniakow i fast foodow. Sama niewiem ile bede na kopenhaskiej- na pewno nie mniej niz 6 dni ale wiecej jak 8 tez nie ;) pzdr

mi idzie bardzo dobrze... dla odreagowania byłam 2h na siłowni i się zamęczyłam... ale tak pozytywnie:) teraz 2 kubki herbaty czerwonej i do spania bo padam Betty dzięki za wsparcie :) pozdrawiam

Gość lunaa91
nie chodzi o to ze sie spowolni czy przyspieszy ale zamiana skladnikow to juz nie ta dieta, w diecie kopenhaskiej nie powinno sie zamieniac jesli zalezy komus na diecie ja napisalam ze tak czytalam ze ma na celu przysieszenie przemiany materii ,a prawda jest taka ze kazda taka dieta spowolni , a z jajkami nie chodzi kcal ale w tej diecie musza byc na twardo;) jajka na twardo i miekko maja inaczej sciete zoltko i w inny sposob wplywaja na diete, ale jak Ci zalezy tylko na kg kilogramach bez efektu diety kopenhaskiej to i tak pozbedziesz sie tych kg.

betty- zaczęłam 27.08 po raz drugi. co do jajek, to ważne jest to żeby były ugotowane na twardo, bo one mają specjalne właściwości, poza tym najlepiej zapychają żołądek (ja robię na delikatnie twardo) najważniejsze jest to co się dzieje PO kopenhaskiej. to jest dieta na uregulowanie przemiany materii na kolejne 1-3 lata, a chudnięcie to efekt uboczny (acz przyjemny:)) trzymajcie się i nie łamcie! :)

Gość pepejeans
po pierwsze kopenhaskiej musisz sie trzymac restrykcyjnie zero soli zero przypraw po drugie poza kawa rano i zwykla woda w ciagu dnia nie wolno pic herbat ani zielonej ani czerwonej ani zadnej...jak bedziesz odzcuwac glod to masz pecha wolno jesc tylko to co masz zapisane i w takich ilosciach jakie masz inaczej dieta nie zadziala...przypominam ze na kopenhaskiej gubi sie glownie wode a nie tluszcz wiec efekt jojo murowany nawet jesli zmienisz potem swoja diete na zdrowsza...dlaczego trzeba kopenhaskiej przestrzegac rygorystycznie? bo jest to dieta podczas ktorej nie spla tluszczu jest dieta wysokobialkowa i na celu ma podniesienie metabolizmu.... Jedno pytanie do stosusajcych kopenhaska zdajecie sobie sprawe jaka ona jest niebezpieczna? pytala ktoras lekarza o nia? Ja rok temu bylam taka madra jak wy uwazalam ze kopenhaska jest lekiem na wszystko schudlam 7 kilo ale zaplacilam za to bardzo wysoka cene teraz wiem ze nie bylo warto...przez ta diete w ktorej nie ma witamin(a przypominam ze suplementow brac nie mozna bo tez maja kalorie i moga zniweczyc jej dzialanie tak samo jak zwykla guma do zucia) moj organizm byl doslownie wycienczony od 8 dnia mialam silne krwotoki z nosa kilka razy dziennie kolo 10 zlapalam angine ktora ze wzgledu na wycienczenie organizmu miala bardzo silny przebieg mimo tego z uporem maniaka kontynuowalam diete...11 dnia mama sila zaprowadzila mnie do lekarza...powiedzialam ze mam wysoka goraczke krwotoki z nosa praktycznie uszy mnie bola i prawie nie slysze do tego silne bole glowy..pierwsze pytanie brzmialo czy stosowala pani ostatnio jakas diete powiedzialam ze kopenhaska lekarz zapytal na czym ona polega i co mozna jesc kiedy powiedzialam spojrzal na mnie i powiedzial jedno zdanie ktore do kopenhaskiej mnie zniechecilo Jesli pani nie przerwie diety to sie pani nie wyleczy bo organizm nie ma sily walczyc....wystarczylo tego samego dnia przerwalam diete...bardzo sie wystraszylam...efekt kopenhaskiej byl taki ze mimo poczatkowej utraty kilogramow(powinnam napisac litrow bo stracilam wode) wrocily na swoje miejsce a ja w efekcie diety jeszcze przez kilka miesiecy bralam leki przeciwkrwotoczne (bo o ile angina ustapila po 3 tygodniach o tyle krwotoki nie chcialy) i tak mialam szczescie bo moglo sie skonczyc dla mnie duzo gorzej...zreszta z tego co wiem bardzo duzo dziewczyn cierpi na krwotoki z nosa podczas kopenhaskiej bo ta dieta jest po prostu niezdrowa.... teraz odchudzam sie zdrowo i bez cisnien i moze "efekty" nie sa tak spektakularne jak na kopnhaskiej ale za to trwale i rownomierne i wiem ze nie bedzie efektu jojo...bo nie chodzi o to zeby zmienic swoj sposob odzywiania na chwile tylko na zawsze...wszystkim dziewczynom ktore sie odchudzaja chcialabym powiedziec ze nie trzeba sie maltretowac (bo to nic innego jak czysty masochizm) wystarczy zastosowac kilka prostych zasad :wyeliminowac slodycze i slone przekaski,pic nieslodzone herbatki i koniecznie raz dziennie czerwona bo przyspiesza metabolizm,dodac wiecej ruchu i co najwazniejsze jesc to samo co zawsze tylko w o polowe mniejszych porcjach...najzdrowszy i najskuteczniejszy sposob...

Witam w niedzielny poranek :) will_be_better- bardzo dobrze ze cwiczysz ! wtedy spalasz tluszczyk a nie miesnie. Jak samopoczucie? u mnie niezle ;) eklerka26 - czyli dzis juz Twoj 5 dzien :) A Ty dobrze sie czujesz? pepejeans i lunaa91- moze i trzeba jesc jajka na twardo ale ja nie znosze ich w takiej postaci tak samo jak szpinaku ktory zamienilam na brokuly i befsztyku na kurczaka. I szczeze mowiac te wasze teorie sa wyssane z palca bo waga leci w dol jak szalona. Biore dodatkowo witaminy bo juz wole zjesc ta 1 kalorie wiecej w postaci tabletki i nie miec problemow ze zdrowiem (i krwotokow z nosa tak jak pepe). Czuje sie dobrze chociaz to nie jest moje 1 podejscie i wlasnie zawdzieczam to witaminom bo wczesniej ich nie bralam i to byl blad. Zaczelam je brac bo na innym forum wszystkie dziewczyny zachecaly do tego bo ma sie wiecej sil , zreszta trzeba uzupelniac ich braki na takiej rygorystycznej diecie. Pije przede wszystkim wodę , rzadko zielona czy czerwona herbate ale tez nie unikam jej :) Ja tam sie nie dam zwariowac, bo gdybym miala sie tak w 100% trzymac tego jadlospisu to bym polowy nie zjadala a to by byla juz glodowka i nie mialabym sily sie podniesc z lozka. Jest dobrze i nie zamierzam sie przejmowac waszymi wypowiedziami XD Pozdrawiam 🌼

Betty_Boop ćwiczenia dobre to fakt, ale po wczorajszej nocy odradzam spalenie więcej kalorii niż zje sie w ciągu dnia... o 3 w nocy obudził mnie taki ból głowy, że zjadłam 1 kromkę pieczywa chrupkiego z wędliną+ herbata z cytryną i cukrem i tabletki przeciwbólowe... normalnie się wytrzymać nie dało :( ale pomimo tego na wadze i tak 1kg w dół :) to też już moje drugie podejście za pierwszym razem spadło mi 6kg... co do wad tej diety znam... wiadomo osłabienie organizmu, ale biorę potas z magnezem +jeszcze jakieś witaminy i da się żyć (oczywiście bez tego nocnego incydentu, ale sama sobie jestem winna)...po drugie jojo...wiadomo, że jeżeli po jej zakończeniu wróci sie do starych nawyków żywieniowych, to kg wrócą, ale tak jest prędzej czy później po zakończeniu każdej diety :) wiem ta dieta nie należy do najzdrowszych... przetestowałam już ich wiele na sobie... jestem zwolenniczką diety 1000kcal i chudnięcia 1kg na tydzień, ale teraz potrzebuję na \"już\" schudnąć, a mogę sobie pozwolić na to, że gdy mam gorszy dzień przeleżę go lub prześpię... po jej zakończeniu stopniowo będę zwiększała ilość zjadanych kcal, aż osiągnę 1000 :) a co do rygoru na tej diecie... staram sie jeść wszystko tak jak jest w rozpisce, ale przestrzeganie tego totalnie to już paranoja, a efekt w postaci straconych kg ten sam ;) a wam Dziewczynki jak niedziela mija? pozdrawiam :) :*

will_be_better- kopenhaska wywoluje rozne skutki uboczne, mam nadzieje ze juz wiecej u Ciebie sie cos takiego nie powtorzy. Ja zauwazylam ze zaczelo mi sie w glowie krecic i mam \"mroczki\" przed oczami jak np. wstanę za szybko z krzesla czy z kanapy :p dziwne uczucie... Dokladnie, kopenhaska to szybka dieta i kg leca jak z bicza strzelil ale trzeba sie ostro pilnowac po jej zakonczeniu bo mozna wszystko odzyskac i to z nawiązką. Ja tez mam zamiar stopniowo wprowadzac wieksza licze kcal az dojde do 1000 :) a potem juz bedzie loozik :classic_cool: Niedziela mija fajnie, narazie zjedzona marchewka i 1 jajko a zaraz pojde wcinac serek wiejski bo juz glodna jestem :( Damy radę !!!! buzka :*

Jak sie 3macie laski? ja dzis przesiedzialam caly dzien w domu i sie obijalam ;) Ciesze sie ze jeszce tylko 2 dni kopenhaskiej i finito :) robie sobie 6 dni zamiast 13 a potem dietka mż na ktorej tez mam nadzieje ze waga poleci. Kopenhaska to ciezka dieta ale warto sie pomeczyc dla takich efektow !

Heeeeeej :) Zyjecie? ;) Dzis moj 5 dzien kopenhaskiej - zrzucone po 4 dniach 3 kg (jednak 1,5kg to zapewne woda) Wczoraj nie moglam zasnac z glodu i zimna :( straszne uczucie. Ale dzis juz na wadze mam 56,2 kg a to oznacza ze jeszcze 2kg i osiagne swoj wymarzony cel :). Mam nadzieje ze wytrwam jeszcze te 2 dni. Jutro szykuje sie meeega wielka impreza i na pewno bedzie duzo jedzenia i alkohol (za darmo). Mam nadzieje ze wytrzymam ! Pozdrawiam Dajcie znac jak u was :*

dziś straciłam motywację :( straciłam chęć na całą tą dietę.. :( muszę sama ze sobą poważnie \"pogadać\" bo tak wszystko się pójdzie... ktoś kiedyś mądrze napisał na kafe, że lepiej nie jeść nic niż zjeść trochę i musieć przestać... zwłaszcza przed @ gdy ma sie ochotę na wszystko... masakra :| jutro 3 drugi dzień... :[

will_be- ja przerwalam diete na 5 dniu... bylo mi slabo, zimno, mialam zawroty glowy bylam caly czas glodna i wsciekla. Gdyby nie to nadal bym byla na tej diecie ale nie potrafilam sie juz dluzej meczyc. Widocznie to nie dieta dla mnie :) Ale 3 kg polecialo ;) Napisz czy nadal ja bedziesz stosowac ! buzka

Gość do betty
no betty, gratuluję zrzucenia 3kg wody. Tylko się teraz "pilnuj przy wychodzeniu z diety"