Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiedzaca ciocia

Do mam 3 miesiecznych maluszkow

Polecane posty

Gość nie wiedzaca ciocia

Chcialabym kupic synkowi kuzynki slodziutki ciuszek i chcialabym aby bylo to niespodzianka, ale nie mam pojecia jaki rozmiar nosi taki szkrab? Jakie rozmiary nosza Wasze dzieci? Dodaje iz maly jak sie urodzil mial 50cm i wazyl 3500g. Jaki rozmiar na 3m-ce? Z gory dziekuje za odpowiedz!

ja proponuje kupic jakis ciuszek na 74...wtedy napewno nie bedzie za maly i cos z dlugim rekawkiem bo jak bedzie za duze to akurat bedzie na sezon jesienno-zimowy.pozdrawiam.

Proponowała bym bluzę dresową (bez kaptura!) na 68 lub 74 (zależy jaką sklep ma rozmiarówkę). Całą zimę chłopak obchodzi. Ja Lusi kupiłam jak miała 2,5 miesiąca bluzę z H&M ze Snoopiem na 68. Do dziś w niej łazi, a ma teraz 9,5 miesiąca. Początkowo tylko rękawki podwijałam. Jeden z moich najlepszych zakupów. Albo spodnie dresowe... Tylko żeby gumka nie była zbyt mocna. Radziłabym unikać na razie małych jeansików, bluz z kapturem, koszul, golfów itp itd, choćby były najsłodsze. Bo one są zupełnie u takiego malucha niepraktyczne. A po co kupować coś ładnego i nieużytecznego? Żeby półkę wypełniało?

Gość Kup rozmiar 68
moja córcia taki ma ,i ma 3 miesiace:)

Gość chorowita
a wlasnie powinnas kupic jakies fajne mini dzinsy, extra koszule czy bluze z kapturem. cos odlotowego! bo uwierz mi, dziecko napewno ma mase PRAKTYCZNYCH ubranek kupionych przez rodzicow.

napewno bedzie to na rozmiar 62 cm ale kup większe coś na zime bo nie ma co kupowac na teraz :-)

Ja Lusi ani razu nie założyłam ciuchów które dostaję od rodzinki, która w sklepach typu Smyk czy H&M wariuje na widok mini jeansików i ogólnie mini-ciuszków-w-dorosłym-stylu (bo za ich czasów tego nie było). Kupią takie dziwactwo i leży. Bo to niewygodne, a po co będę dziecko męczyć - dla idei? Rodzicom powiedziałam wprost, żeby sobie dali z takimi ciuchami spokój, ale na przykład teściowej jakoś głupio mi tak zwrócić uwagę no i mam sporo sukienek z falbanami, kapelusików sztywnych, bluz z kapturem, łodkich mini-bucików itp. itd. Lusię ubieram na co dzień w body, spodnie, bluzy dresowe. Sukienkę to przez całe lato raz miała założoną (podwijała się). Jeansowe spodnie - ani razu. Sztywne kapelusiki również. Buciki leżą w pudełku tak jak je dostałam.

Gość mój mały szkrab
a ja bardzo lubię ubierać mojego maluszka w takie "męskie" ubrania mam pełną szafe jeansów, bluz z kapturem koszul, jedne spodnie mam nawet z paskiem i schowkiem na komórkę przypinanym do paska :D mój mały ma 5 i pol miesiąca i od urodzenia tak go ubieram tylko na noc i po domu chodzi w pajacykach czy spiochach

Zależy od tego jak dziecko rośnie, bo bywa różnie. Moja córa w tej chwili nosi rozmiar 68 (3 miesiące skończyła 24go). Lepiej coś co może sie okazać za duże, bo prędzej czy później się to wykorzysta, a jak kupisz za małe to już po zawodach ;) No i faktycznie uwzględnij porę roku, czyli kupuj już coś bardziej na jesień chyba.

Gość a ja zgodzę się z Chemical
Mini dorosłe ciuszki nie są wygodne ani dla dziecka ani dla mamy. Jeszcze się dziecko w tych dorosłych ciuszkach nachodzi. Po co np. dziecku które nie chodzi adidasy, przecież o niebo wygodniej będzie mu w skarpetkach. Uważam zresztą, że Chemical to jedna z najrozsądniejszych mam na tym forum...tak na marginesie.

polecam reserved dział dla maluszków, dresy i i inne wyjsciowe ciuszki kupisz a rozm. polecam 3-6 m-cy :D w takim na bank "pochodzi" dzidziuś. tylko nie kupuj na boga jeansów !! a dla chłopca koszul. mały - stary niekoniecznie wszytskim przypada do gustu !! pomijam brak wygody maluszka :O Chemilac- to i tak masz lepiej niz ja z teściową :O ta mi wszystko buro-szare kupuje :O i do tego za małe i sztuczne !!! a i jeden gryzak kupiła- wysiliła się mała ma 4 gryzaki żelowe a ta jej jeszcze jeden taki sam kupiła :(