Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PINeskaaa

Proszę pomóżcie! .Włosy.

Polecane posty

Gość PINeskaaa

Mam bardzo grube i gęste włosy.. i są suche. Co zrobić, żeby je \"wyleczyć\" mniej więcej wiem. Używam jedwabiu Biosilk (nie ma efektów) Olejek rycynowy.. żółto i sok z cytryny. Do tego szampon Radical.. szapon Pantene i odzywka pantene.. mam nadzieje, że to pomoże.. A teraz ważne pytanie: Co zrobić, żeby włosy po umyciu mi sie nie puszyły, nie skręcały się i wogóle, zeby były ładne? Przeczytajcie to o grubych włosach: http://wdziek.info/fryzury_z_grubych_wlosow.html Wszystko co tam jest zgadza się. :( Naprawde wolałabym cienkie włosy.. ale mniejsza z tym.. Chce miec ładne włosy.. moga byc takie grube itd.. ale niech po umyciu sie tak nie wywijają i nie puszą :(

Gość PINeskaaa
up

Gość PINeskaaa
podnosze. :)

pineska, może dodaj więcej owoców i warzyw do swojej diety... nie mam pojęcia...jak Ci pomóc. a używasz suszarki/prostownicy?

Gość PINeskaaa
prostownicy.. jak jej nie uzyje to .. oj.. źle to wygląda :)

Gość fryzjerka- mysłowice
wiec tak po 1 zniszczonych wlosow nie wyleczysz bo one sa martwe... mozesz tylko sprawic zeby lepiej wygladaly maseczkami, jedwabiami itd..dlatego tez zniszczone wlosy trzeba obciac ... dalej musisz nawilzac je szamponami, odzywkami, maskami wtedy beda ciezsze a co za tym idzie beda sie mniej puszyly... uzywaj specjalnych preparatow do prostowania ponuiewaz nawet prostownica fryzjera wysusza wiec niech nikt nie mowi ze od prostownicy wlosy sie nie nieszcza... kolejna prpopozycja to idz do fryzjera -- dobregfo fryzjera niech ci powie jak powinnas sie czesac i dopasuje fruzyre do rodzaju wlosow... nie farbuj bo to je wysusza, nie susz suszarka... pij duzo wody moze jakies witaminki na wlosy i jedz duzo warzyw owowcow i wszystkiego co ma witaminy i nawilza twoj organizam

no to masz odpowiedź dlaczego włosy są takie a nie inne... ja też używam prostownicy - ale nie codziennie...

Gość fryzjerka- mysłowice
jestem fryzjerka i faktem jest ze moje wlosy zawsze powinny wygladac dobrze... klienci patrza jak ja wygladam... ale latem nierazaj wlosow napodwojne szalenstwo.. slonce i prostownica?? niech sie popusza troche, naloz jakis zelik albo paste do wlosow i pospinaj spinkami byle jak .. kazdy w inna strone... daje fajny efekt wlosy a sa troche schowane i ujarzmione

Do autorki tematu- wyobrażam sobie jak możesz się czuć... ja niegdy nie byłam w takiej sytuacj ponieważ jestem 1 dziewczyną mojego chłopaka a jesteśmy ze sobą już dobre 3 lata.Ja na twoim miejscu tak samo bym przeżywała te zdjęcia i jego wspomnienia, i niewiem czy bym sobie z tym uporała:(

No i ja jestem fryzjerką więc też coś dodam: Włosy z tędecją do kręcenia sie zawsze będa troche bardziej przesuszone niż proste. Fakt włos jest matrwy , ale można go nawilżyć. Polecam ampułki Alfaparf: Midollo do bamboo, albo keratynę. Dodatkowo w aptece można kupić tabletki Vitapil lub Revalid- nawilżają włos od cebulki. Pozatym dużo masek, odżywek i stosuj dalej olejek rycynowy. Regeneracja trwa długo i żeby zobaczyć efekty potrzeba dużo czasu. Jeśli chodzi o farby to owszem możesz farbować. Sa farbki bez amoniaku np. Wella Colour Touch , są one z woskiem pszelim, włosy będa fajnie lśnić.Nie rozjaśniaj i nie rób twałej

Gość PINeskaaa
Byłam u fryzjera.. mam teraz włosy do szyi.. :( I nadal suche i zniszczone.. a co najgorsze się puszą, wywijają i są mega grube! :/ No to uzywam te maseczki, jedwabie.. nie widze efektów.. ale dalej będe to robić. Mam taki preparat do prostowana.. taki sam jak moja fryzjerka (pomarańczowy.. nie pamiętam nazwy) Co do farby.. chce farbować bo mam nadzieje, że przez to wypadnie mi trochę włosów... a suszrki nigdy nie uzywam.. chyba, że po basenie. szalonoszalona - coś ci się pomyliło :D Julli - Da się coś zrobić, żeby zawsze były proste? i nie mówie tu o trwałym wyprostowaniu :(

Gość PINeskaaa
I moje włosy nie są kręcone.. tylko po umyciu, czy zmoczeniu sie wywijają.. Kiedyś tak nie miałam :(

Niestety ale możesz kupić sobie szczotkę okrągłą i modelować włosy. Poproś fryzjerkę aby pokazała ci w jaki sposób kierować powietrze wtedy włosy są gładkie. Tu nie jestem pewna bo nie stosowałam tego ale są suszarki prostujące włosy Rowenta.

Gość PINeskaaa
A może jak już nie będą takie suche to przestaną się wywijać?? :(

posłuchaj różnie to bywa, każdy włos jest inny. A z jakiego miasta jesteś??

Gość mam takie włosy jak w temacie
uzywam z powodzeniem szmponów masek i odzywek z DORA do kupienia tylko w Aptekach.Wpierw niech dermokonsultantka zrobi tobie badanie włosa i skóry głowy a potem do tego dobierze odpowiedzi kosmetyk.Kosmetyki kosztuja sz ok 37-45 zł to nie jest tanio ale są bardzo wydajne.Uzywam tych kosmetyków juz 3 lata i powiem ze wszystkie reklamowane chowaja sie przy nich :)))

Gość PINeskaaa
gdynia.. Czytałaś to co podałam w linku w temacie?? Mam identyczne "objawy" a może wiesz co można zrobić.. ( oprócz przerzedzenia.. bo to mam) żeby włosów było zdecydowanie mniej? Ale najlepiej aż od samej góry głowy.

Gość PINeskaaa
Szukam w necie co to za szmpon (DORA).. to taki z wyciągów z bambusa??

Wyciąg z bambusa nawilża włosy. Ja wyżej ci napisałam polecam produkty Alfaparf Midollo di bamboo, ale sa one droższe od tego szamponu więc może spróbuj..

Gość PINeskaaa
I wszystko to mogę kupić w aptece? Ale musze poszukac jakiejś lepszej.. bo w mojej nie ma nawet nafty kosmetycznej.. o waxie to wogóle tam nie słyszeli..

Byłam na wakacjach w trójmieście. Z ciekawości przeszłam sie po kilku salonach fryz. Nie powiem jaki to był salon, ale w centrum Sopotu , gdzie laski wogóle nie wiedziały co robią. Więc na regenerację trzeba znaleść dobry salon, a jak leczyć w domu włoski to długo i solidnie.

Gość papajka
Mam podobny problem z wlosami. Mowiac 'grube' masz na mysli to, ze kazdy wlos jest gruby i sztywny, czy to, ze masz geste wlosy? Ja mam wlasnie geste, chociaz cienkie i przesuszone. Klopot zaczal sie, gdy pierwszy raz (daawno temu) scielam dlugie wlosy i okazalo sie, ze wygladaja okropnie - bardziej sie kreca, ale tak nijako, nieregularnie, nie ukladaja sie. Potem zaczelam je prostowac (trwa to juz kilka lat), co bylo blogoslawienstwem dla mojego wygladu, ale tragedia dla wlosow :) Poza tym farbowanie, suszarka... Musialam je prostowac, bo bez tego wygladalabym beznadziejnie. Zadne specyfiki mi nie pomagaly. Ostatnio postanowilam klasc sie spac z wilgotnymi wlosami. Kiedy wstaje rano, mam w miare ladne, nawet troche blyszczace loki. Chcialabym zapytac o opinie fryzjerki - czy dobrze robie? Nie niszcze ich w ten sposob? Chcialabym, zeby mialy troche odpoczynku. Suszenie tzw. naturalne w ciagu dnia nie wchodzi w gre, bo trwa bardzo dlugo, na co dzien nie mam na to czasu.

Gość DORA Z APTEKI
Z bambusa i nie tylko z algami jałowcem oliwą itd Ale tak jak pisałam wczesniej sama nie dobieraj kosmetyków Jestem z Wrocławia w wybranych Aptekach co jakis czas są Darmowe konsultacje z dermokonsultantką która dobierze Tobie to co jest dla twoich włosw najlepsze/ Apteka musi mieć tzn sprzedawać kosmetyki Dory żeby tam co jakiś czas były darmowe porady z dermokonsultantką. Mysle że w Gdyni też znajdzuesz takie Apteki :)))

Gość PINeskaaa
Jak ja się kłade to musze miec całkowicie suche.. bo rano są powyginane i źle to wygląda. A mówiąc grube.. mam na mysli gęste i grube.. BARDZO GRUBE.. i BARDZO gęste :( Mam już dość ich ciągłęgo przerzedzania.. a i tak sa grube na górze głowy i tak.. bo nie mogę tam przerzedzić.. a ja zawsze chciałam włosy prawie jednej długości :( :( Ale nie mogę.. i jak pisałam mam nadzieje, że przez farbowanie połowa mi wypadnie! ;/

Gość PINeskaaa
ktoś jeszcze ma jakiś pomysł? Bo te poprzednie są dobre.. ale chce więcej wiedzieć.

Gość PINeskaaa
up

Gość uppupupuppupuppu
podnosze bo ciekawy